Reklama

Reklama

Největší esa mafie - Série 1 (2012) (séria)


Joseph Valachi (S01E10)

(epizóda)
Veľká Británia, 2012, 45 min

Obsahy(1)

Každý člen mafie prisahá, že nikdy neprezradí nič o tejto organizácii. Ktokoľvek, kto by niečo prezradil, bude mafiou odsúdený na smrť. Toto je príbeh jedného muža, ktorý tento zákon porušil. Muža, ktorého sa chcela mafia zbaviť. Nemal čo stratiť, a preto sa rozhodol záchranu hľadať v moci zákona a prezradiť všetko, čo vedel. Jeho obsiahla výpoveď sa stala senzáciou, jeho spomienky boli vydané ako kniha, stali sa bestsellerom a boli sfilmované. A čo je najdôležitejšie, tieto informácie pomohli ruke zákona účinne bojovať proti kedysi tajuplnej a nepolapiteľnej organizácii... (ČSFD)

(viac)

Recenzie (3)

Marze 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

O psychopatickém gangsterovi milujícímu násilí. "někdo si myslel, že je to jehněčí stehno, ale bylo to Katzovo potetované stehno. Zabalili ho do řeznického papíru a strčili do kontejneru na odpadový tuk za tržnicí" ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Valachi a jeho svedectvo. Keď sa tak bojíš o život, že podozrievaš každého a zabiješ aj nevinných. A aj tak sa strachu nezbavíš a aby si si uľavil, skúsiš spoluprácu s druhou stranou, ktorá ti aj tak dá, len jednu možnosť - aj tak skapať trochu neskôr, ale v base. Zaujímavé je, že až do tejto éry, do roku 1963 tvrdil šéf FBI J. Edgar Hoover, že mafia ani organizovaný zločin neexistuje. Označil to za HOAX. Takže tak to asi funguje s tými "dezinformáciami". ()

risker

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Zrádce. Než byl odsouzen za drogový delikt k 20 letům ve vězení pracoval pro klan rodiny Genovese. Za zabití spoluvězně byl poté odsouzen k trestu smrti proto se rozhodl spolupracovat s policií výměnou za nižší trest. Detailně popsal strukturu mafie, její praktiky, rituály a zákony. Zemřel v texaské věznici na infarkt bylo mu 66 let. ()

Reklama

Reklama