Reklama

Reklama

Největší esa mafie - Série 1 (2012) (séria)


Vito Genovese (S01E06)

(epizóda)
Veľká Británia, 2012, 45 min

Hrajú:

Bill Graves (rozprávač)

Obsahy(1)

Vito Genovese bol človek zo spodných priečok spoločenskej vrstvy, ktorý túžil získať moc a bohatstvo. V tejto snahe sa nestránil ničoho a čoskoro začal stúpať v rebríčku mafie. Jeho snom bolo dostať sa na jej vrchol. No život mu to nechcel dopriať – na toto miesto bol dosadený niekto iný a na samotného Vita zamerala ruka zákona. No nevzdal sa a bojoval ďalej. Jeho boj – to bola zmes úspechov a neúspechov, triumfálneho vzostupu a následného pádu, z ktorého sa nikdy nevyhrabal. Dostal sa na čelo mafie, no keď to dosiahol, začala sa loď pod ním potápať... (ČSFD)

(viac)

Recenzie (3)

risker

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Vypočítavý kariérista. V roce 1957 násilně převzal vedení největšího a nejbohatšího newyorského klanu, rodiny Luciano, záhy přejmenované na rodinu Genovese. Na jeho popud se konala v Apalachinu ve státě New York největší konference bossů v historii. Zemřel ve vězení na infarkt ve věku 71 let po odsezení deseti roků ze svého patnáctiletého trestu. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Od Mussoliniho k americkým vojskám, bolo mu to jedno, kde sa prilepí, chrbtová kosť neviditeľná až neexistujúca. A médiá boli kvalitné už vtedy, keď zo super mafiána robili budúceho premiéra... ()

Galéria (6)

Reklama

Reklama