Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Prichádza k výbuchu reaktora. Pracovníci sa snažia zistiť, čo sa skutočne stalo. Na miesto prichádzajú záchranné zložky, ktoré sa snažia uhasiť výbuch. Ľudia z okolia sledujú požiar. Rádioaktívny spád sa blíži k prvému mestu. (Aktuality.sk)

Recenzie (205)

Callie 

všetky recenzie používateľa

I když jsou tady zmínky, že chybí hlavní postavy, tak v tomhle případě bych to viděla jako plus. Nejde tady o jednotlivce. Celá ta hrůza na mě působila tak, že jsem šla zavřít okna, dveře a desinfikovala si ruce. Ozáření sálalo z obrazovky a bylo mi zle jen z pohledu na hasiče a další neznalé záchranáře. Vzpomínky na spoustu hub, které jsme sbíraly a následně se jimi cpali my i naše děti. Hnus. Po prvním dílu jdu hledat, kdy bude další. Zatím špica. ()

mysiouxsie 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Z té sovětské debility a arogance je mi zle. Postaví si jadernou elektrárnu, aniž by vůbec věděli, na jakém principu funguje, nad tím zůstává rozum stát. A totálně nevzdělaní občané s libostí pohlíží na hořící elektrárnu, ze které tryská uran..však taky jinou zábavu na výběr moc neměli že.. Na seriál jsem se moc těšila a věřím mu.. je totiž zřejmé, že autoři na rozdíl od pomatených soudruhů ví, co dělají. ()

Reklama

classic 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Na seriály (alebo rôzne Mini-série) nie som vôbec „stavaný” , lepšie povedané, nezaujíma ma ich dennodenné/týždenné sledovanie, aj keď mám stále zopár svojich obľúbených TV SHOWS (napr. Twin Peaks, The X-Files), no “výnimka potvrdzuje pravidlo” , že som aktuálne extra nadšený, na čo sa mi podarilo včera natrafiť. _Je to prvá epizóda, ktorá sa vracia v čase do 26. apríla 1986, čo je problematikou - Černobyľskej havárie. Názov ep. odkazuje k hodine, minúte a sekunde, kedy v Černobyľskej atómovej elektrárni V. I. Lenina v-y-b-u-c-h-o-l REAKTOR !!! Na túto udalosť sa pozerám z viacerých uhlov pohľadu. Úplne prvý záber na explóziu je z okna bytovky, kde býva muž a žena. On je hasič, keď sa rýchlo poberá na miesto požiaru v ground zero, bez toho, aby vôbec tušil, s čím má čo dočinenia. Ďalej, dlhší časový úsek som pobudol s operátormi (pracovníkmi) elektrárne, ktorí boli pritom, keď to všetko explodovalo, najmä vedúci smeny - Anatolij Stepanovič Ďatlov, si ani za otca nechcel pripustiť, aké sú brutálne rozsiahle následky nevydareného experimentu, či aj samotný riaditeľ so súdruhmi boli ako na tŕňoch, keď za každú cenu chcú ututlať danú katastrofu. Obyčajní civilisti nemajú ani páru, čo visí vo vzduchu nad nimi, že šíriaca sa radiácia je na vzostupe, a oni sa len prizerajú na veľkú šou. Čochvíľa sa bude zapĺňať i špitál, a takto som prežíval zhruba - časovo - od spomínaného incidentu, zhruba, do 05:30 až 06:00 ráno. _ Tvorcovia si dali extra veľmi záležať na extrémnej autenticite, realizmu a veľkého naturalizmu, že mávate pocity, akoby ste sa ocitli na danom mieste, len s tým rozdielom, že by ste tam nechceli byť ani vo svojej najhoršej nočnej more. Neviem, prečo, ale mal som problémy so spánkom, čiže režisér, scenárista, d.p. a filmoví architekti si splnili svoju povinnosť na plných 100 %, že vytvorili niečo nepredstaviteľne vierohodné, čo normálneho človeka vydesí na smrť ! Tá atmosféra by sa dala krájať ! Mal som samé zimomriavky ! Excelentné ! ()

DonBraso 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Viděl jsem mraky lepších pilotů,ale popravdě jsem ani nic jiného čekat nemohl,než výbuch.To bylo všechno.V ruku ruce se bojím té politické nekorektnosti,za to doufám,že charakteristika postav tento seriál vyškrábe hodně vysoko.Atmosféra zatím cajk,ale pořád na emoce je doufám dostatek času.Viděno s dabingem,přes tu angličtinu jsem se fakt nepřenes. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Čistá apokalypsa. Pokiaľ máte radi katastrofické záležitosti, tak zrejme si najviac vychutnáte práve tento prvý diel. A úplne k tomu stačí, aby sme výbuch reaktora sledovali z nedalekého mesta, konkrétne z okna paneláku jednej domácnosti. Možno práve preto pôsobí ešte hrozivejšie. Niektoré veci som príliš nepobral, zatiaľ nechápem, prečo sa istá časť vedenia snaží celú vec bagatelizovať, snáď na to odpovie celý seriál, alebo možno ani nie. Tvorcovia by ale boli skutoční frajeri, ak by celá epizóda trvala 1 hodinu, 23 minút a 45 sekúnd. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (4)

  • Podle šéfky českého Úřadu pro jadernou bezpečnost by se radiační popáleniny hasiče při doteku s grafitem projevily za několik desítek hodin nebo dokonce dnů. (Malda26)
  • Název epizody odkazuje na čas, kdy došlo k výbuchu. (Duoscop)
  • V jednom zábere si môžeme všimnúť les pri elektrárni, ktorý sa zdá byť červený. Jedná sa o tzv. Červený les z borovíc, ktorý je dlhý 10 kilometrov. Stromy boli tmavo červené počas toho, ako hynuli na následky ožiarenia. (chesterko)

Reklama

Reklama