Reklama

Reklama

Hip Hop a jeho zrod - Série 1 (2016) (séria)


Zrození gangsta rapu (S01E04)

(epizóda)
  • Kanada The Birth of Gangsta Rap

Obsahy(1)

Ice-T a N.W.A zachytí realitu života na jihu Los Angeles a proslaví rap na Západním pobřeží. Dr. Dre se vyšvihne na první příčky hitparád s albem „The Chronic“. (Netflix)

Recenzie (2)

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Na poli krátkej stopáže 46-tich minút až prekvapivo detailný prierez vplyvov a inšpirácií, ktoré viedli ku vzniku nového subžánru rapu s prívlastkom gangsterský. O to viac pôsobivé berúc do úvahy, aké riedke sú ostatné epizódy, najmä A Tale of Two Coasts (oceňujem ale aspoň minimálne uznaný pozitívny prínos lídra DRR na hudobný priemysel, prakticky úplne prvý v rámci dokumentov). V tejto sa ide dosť do hĺbky, na ten ľadovec hip-hopu sa tvorcovia pozerajú skutočne podrobne. Mapujú tri definičné epochy – 'Park Side Killas' / '6 in the Mornin'' / 'Boyz-n-the-Hood' – a zároveň sa im stavia hudobný pomník, aby sa nezabudlo, že celý kolotoč neodštartovala formácia N.W.A, ale práve Schooly D z Filadelfie. Epizódka úprimne zahriala pri srdiečku a potešila znalosťami, tvorcovia hudbu milujú a je to vidieť aj cítiť... ♪♫ ()

risker

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

World Class Wreckin' Cru & Uncle Jamm's Army - A jejich první hip-hop akce na Západním pobřeží. Schoolly Dee - Jeden z prvních gangsta rapperů. Skladba "P.S.K. What Does It Mean?" z roku 1985. Ice-T - Přívrženec gangu Crips. Skladba "6 in the Mornin'" z roku 1986. N.W.A - Obří hit "Boyz n the hood" z roku 1987. První deska Straight Outta Compton z roku 1988. A kontroverzní skladba "Fuck Tha Police" z roku 1988. Dr. Dre - Zrod přelomového hip-hop alba The Chronic z roku 1992. Z rapu se stal mainstream. ()

Reklama

Reklama