Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavnou hrdinkou príbehu je Sam (Noomi Rapace), špička z protiteroristickej jednotky, ktorej je pridelená úloha chrániť mladú bohatú dedičku menom Sarah (Olivia Jewson). Sam svoju rolu pestúnky neznáša, ale len do chvíle, než sa ukáže, že sa niekto sa snaží Sarah uniesť. Spoločne sa dávajú na útek a ak si chcú zachrániť životy, musia o ne bojovať... (dixx)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (69)

tron 

všetky recenzie používateľa

Dobrý rozjazd, slušný stred, ale posledných 20 minút prekvapivo nudných a v podstate úplne neakčných. Okrem zvláštneho finále-nefinále tomu nepomôže ani scenár plný predvídateľných klišé zvratov a pár absurdne nerealistických scén. Tým šéfuje pasáž, v ktorom sa Noomi pokúša zabiť zabijak, stačilo by, kebyže ju behom sekundy zastrelí, ale hlavná hrdinka samozrejme nesmie zomrieť a tak ju začne všelijako čudne biť, pokúšať sa znásilňovať a neviem, čo všetko ešte, čím jej dopraje dostatok času k tomu, aby zabila ona jeho. Wtf? Plusom je fajn drsná akcia, relatívne exotická výprava a ústredná ženská dvojka Noomi Rapace/Sophie Nélisse (aj keď Sophie vôbec nevyzerá na svojich reálnych 19, skôr na 35). ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Close" je podľa mňa v pohode spracovaný béčkový akčný thriller. Dokonca musím povedať, že sa tu objavilo pár slušných prekvapení, ktoré mi jemne zamotali hlavu. Má to nápad a vie si ho na konci celkom obhájiť. Hovorím celkom, lebo logicky tam pár veci nedáva žiadny zmysel. Nebudem rozoberať, lebo by som išiel do spoilerov, ale myslím, že na konci si ako diváci pár otázok položíte a nebudete v nich vidieť moc logiky. Noomi Rapace je podľa mňa veľmi šikovná a vie si svoju hlavnú rolu obhájiť. Funguje podľa mňa dosť dobre a nebojí sa miestami dostať aj pár do tela. Sophie Nélisse som najprv skutočne nemusel, no akonáhle sa začne akcia a bude mať pár dialógov, tak sa veci trošku zmenia. Najprv ale fakt pôsobila ako rozmaznané decko. Problémom filmu je podľa mňa aj fakt, že zakončenie reálne tomu trošku chýba. Možno by to chcelo ešte pár minút navyše, aby sme videli pár vecí, ktoré sa vo filme hovorili a mohli na ne dostať odpoveď. Minimálne by to potom dalo viac zmysel. Na jedno pozretie je to podľa mňa celkom okey a aj si myslím, že stojí za pozornosť diváka. Nie je to ničím moc výnimočné, ale ako jednoduchý akčný thriller to stačí. Ak ste zvedaví, čeknite si to... nemyslím si, že zabijete pri tom nejako moc času. Hodnotenie: B ()

Reklama

Acrobat 

všetky recenzie používateľa

Slušný feministický film doprevádzaný prízemne nepríjemnou atmosférou, zvratmi, akciou kontaktnou aj vzdialenou a dobre verne rozpracovanou hrou na pozadí. A pritom film navodzuje pocit jednoduchosti, jednotu miesta, pár jázd autom, jeden dom, hotel a to je všetko. Ale veľké miliardy lietajú a jediný kto si ich nevšíma je Noomi, ktorá priam katastrofálnym zjavom (hlavne účes) hrá o dušu a v scéne v hoteli pri súboji patrí medzi špičku. Zoe sa snaží nebyť puťka odvedľa, no miestami do tej role padá... Ostatní ako je u NEtflixu zvykom, sa mihnú krátko, ale s o to väčšou rolou v priebehu deja. Príjemne pôsobí taktiež zasadenie deja do Severnej Afriky. Na malom a lacnom priestore má film čo povedať a často to robí aj úderným a dostatočným spôsobom. (videné 28.5.2019, BDrip) ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Variace na Osobního strážce, ve které se nezpívá, Whitney Houston je bíla a Kevin Costner žena. Noomi Rapace představuje takový ten typ, co otvírá lahváče okem a postupně se sbližuje s chráněným objektem v podobě zpovykané teenagerky, nicméně v emoční rovině Close vůbec nefunguje a stejně tak je daleko od nějakého nadstandardu v rámci akčních sekvencí. Borky s cigárem čurající ve stoje na mužský šovinismus mají nyní zelenou a já pevně věřím, že se brzy natočí film, ve kterém Keira Knightley bude dělat bodyguarda Hafthorovi Björnssonovi.. ()

Figu 

všetky recenzie používateľa

Luxusní představení Noomi Rapace, která je jak stvořená pro bouchačku a role tvrdejch rebelek! Jednoduchej akční nářez, plnej všeho co fanda béček miluje! Dámská jízda je k nezastavení. Příběh je na pohodu a nějakej ten malej zvrat se taky nabídne. Parádní hodinka a půl, jak to mám rád! Netflix za Close určitě palec nahoru! 75% ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (4)

  • Úvodní a zároveň závěrečnou píseň „Running Up That Hill“, resp. „Beautiful Feeling“, nazpívala britská trojčlenná kapela z Oxfordu Candy Says. (Marsik)
  • Když letí soukromý triskáč se Sam (Noomi Rapace) na schůzku, má letadlo kulatá okénka, když však přistane a partner na ni čeká a letadlo sleduje, má toto letadlo okénka oválná. (SsgtJira)
  • Když letí Sam (Noomi Rapace) se Zoe (Sophie Nélisse) helikoptérou na místo pobytu v Maroku, letí vrtulník zalesněnou krajinou. Poté Zoe ukazuje Sam zděděný důl, který však leží v poušti. Při následném střihu zpět do vrtulníku, kde sedí Zoe se Sam, ale vrtulník opět letí zalesněnou krajinou, což lze vidět z oken vrtulníku. (SsgtJira)

Reklama

Reklama