Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pre partičku stredoškolákov z malého amerického mestečka je kľúčom k úspešnému víkendu nájsť ľubovoľného dospeláka, ktorý im kúpi alkohol. Osamelá pani Sue Ann (Octavia Spencer) je v tomto smeru darom z nebies. Nielen, že teenagerom bez mrknutia oka kúpi prepravku s alkoholom, ale navyše im ponúkne aj pivničné priestory vo svojom odľahlom dome, aby si ho tam mohli vypiť a trochu sa pritom zabaviť. „Mama“ Sue Ann má len pár drobných podmienok. Aspoň jeden z účastníkov musí zostať triezvy, aby ostatných mohol bezpečne odviezť domov. V jej dome sa nesmie nadávať a nikto nesmie chodiť hore, do obytných priestorov domu, čo sú na prvý pohľad celkom splniteľné podmienky. A tak sa miestne deti stretávajú u mamy častejšie a častejšie. Avšak do párty pohody sa pomaly začínajú vkrádať temnejšie tóny, keď sa zrazu z nadštandardnej pohostinnosti domácej pani stane zvláštny druh posadnutosti a istota, že raz príde deň, keď za to bude niečo chcieť naspäť. Z dokonalého sna všetkých teenagerov sa rýchlo stane nočná mora a najlepšie miesto v meste sa premení v najhoršie miesto na Zemi. Ona vám to predsa hovorila detičky. Hore ste nemali chodiť. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (191)

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

Tate Taylor je všeuměl přesně v tom slova smyslu, že neumí vůbec nic. Jeho mixování žánrů od oscar bait přes thriller až nyní po horor je sympatické, nicméně vznikly jen směšně snaživé filmy, které jako celek evokují, že Taylor sice splácne dohromady cokoliv, ale já se ptám: Kde je nějaký srdíčko? A jako vždy platí, že se u toho, probůh, hlavně nesmí přemýšlet! Oceňuju ale poselství, že introverti a oběti zločinů jsou maniaci a pokud se s nima nebudete kamarádit, tak vás maniakálně zavraždí... na to se dá napojit. ()

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Octavii Spencer mám zaškatulkovanou v takových těch rolích hodných tetiček, které vždycky umí poradit a ví přesně co říct i v tu nejdramatičtější možnou chvíli. Proto mě vlastně dost překvapilo, jak dobře ztvárnila psychopatickou mrchu. Film je ale jinak takový lehký thriller, kde více jak polovinu stopáže tvoří pařby a atmosféra se stupňuje jen velice nenápadně. Každopádně mě to bavilo, Octavia umí být slušně creepy a i parta teenagerů v čele se sympatickou hlavní hrdinkou je tu hodně ok. Fajn oddychovka. ()

Reklama

vesper001 

všetky recenzie používateľa

Partička připitomělých puberťáků si najde pohodlný mama shelter u rozšafné tetky. Nepravděpodobné, ale v rámci příjemného očekávání jejich nepříjemného konce se dá ledacos přehlédnout. Když se ale nakonec nekoná, nelze než konstatovat, že ještě pár takových blábolů a strašidla nebudou mít co žrát, neboť cílová skupina teen vyvražďovaček si začne raději rozdmýchávat tep u Riskuj nebo AZ kvízu. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $5miliónovTržby USA $45,373,120Tržby Celosvetovo $60,582,764Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,195,103Tržby za predaj DVD v USA $1,065,314║ Až zbytočne prekombinované a v konečnom výsledku banálne. Potenciál režiséra Tate Taylor strašne vyprcháva. /45%/ ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Tento subžáner sa nazýva “televízna sračka.” Začnem kladmi: Na Dianu Silvers sa super pozerá, aj keď nevie hrať. Aj jej postava je fajn a sedí jej. Aj chémia medzi ňou a jej Juliette Lewis matkou funguje, aj s tým chalanom je zlatá. Druhú hviezdu dostáva automobilová scénka. Čo sa týka hlavného záporáka Octavie Spencer je zle úplne všetko, jak jej prítomnosť, tak minulosť, ako postava, tak aj herečka. A keby sa to aj náhodou stalo ako je to napísané (a je to zle napísané), určite by sa to nestalo tak, ako je to natočené. Celá ona je jeden obrovský castingový a scenáristický fail a už by ju po tomto nemali aspoň na čas nikam obsadzovať. A odkedy prídu s tou, od začiatku jasnou, megaohranou pointou, už vás to celé vlastne iba preserie až do konca, ktorý je mimochodom na smiech. Súcitím s každým, kto zaplatil za kino. Ps: Dobre, že obsadili oscarovú Allison Janney a dali jej dve scény krovia. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (4)

  • Role Sue Ann (Octavia Spencer) byla původně napsána pro herečku bílé pleti. (ČSFD)
  • Celý film se natáčel ve městě Natchez (Mississippi, USA). Natáčelo se od února do března 2018. (Grimaldi)
  • Film byl natočen už v únoru 2018, vyšel však až v květnu 2019. (Polgedney)

Reklama

Reklama