Reklama

Reklama

Nicky Larson: Agent amatér

  • Česko Nicky Larson: Agent amatér (viac)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Nicky Larson (Philippe Lacheau) je neobyčajný súkromný detektív, ktorý sa preslávil tiež ako neporaziteľný pouličný bojovník či neomylný ostreľovač. Často ho poveria riešením úloh, s ktorými si nedokáže poradiť nik iný na svete. S pomocou svojej partnerky Laury (Élodie Fontanová) ponúka zákazníkom zoznam výnimočných služieb, pričom všetky sú viac-menej veľmi nebezpečné. Ale aj taký slávny profesionál ako Larson má isté osobné nedostatky – často podlieha obzvlášť silnej náklonnosti k nežnému pohlaviu, čo nielen ohrozuje výsledky jeho práce, ale aj poriadne hnevá jeho partnerku Lauru. Jeden z jeho významných klientov ho jedného dňa poverí úlohou ochrany vznešeného Amorovho parfumu, vône, ktorá robí každého, kto ju používa, absolútne neodolateľným. V dôsledku chvíľkovej Larsonovej nepozornosti však legendárny parfum padne do rúk zločincom. Nicky Larson musí božský parfum získať späť a regenerovať jeho skvelé vlastnosti, čo však vôbec nebude také jednoduché... (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (24)

  • Élodie Fontan (Laura) povedala, že si svoje prirodzené dlhé blond vlasy odmietala ostrihať, a tak musela nosiť gaštanovo červenú parochňu, aby vyzerala ako jej komixová predloha. Priznáva, že to bolo niekedy dosť náročné nosiť túto parochňu aj v 40-stupňových teplotách, počas ktorých sa natáčalo. (Raccoon.city)
  • Élodie Fontan (Laura) spomína na natáčanie: "Dala som postave Laury trochu jemnosti. Chcel som, aby bola s Nickym (Philippe Lacheau) veľmi milujúca a veľmi ochranárska, pravdepodobne viac ako v animovanom seriáli. Vlastne si myslím, že som ju obmäkčila a urobila vyváženejšou." (Raccoon.city)
  • Élodie Fontan (Laura) predtým, ako začala s projektom, si znova pozrela väčšinu animovaných epizód a nikdy jej neušiel Laurin vzhľad: na pódiu, počas obedňajších prestávok alebo pri mejkape. Bola rada, že sa zakaždým vrátila k epizóde, aby našla ten správny tón alebo napodobeninu svojej postavy. (Raccoon.city)
  • Élodie Fontan (Laura) spomína, že režisér Philippe Lacheau (Nicky Larson) a zároveň hlavný hrdina filmu chcel, aby bola Laura verná kreslenej sérii, ale, aby ju prispôsobila sebe, aby zostala dôveryhodná. Aby ľudia, ktorí nepoznajú svet Nickyho Larsona, ho ocenili a pochopili, nemusí byť príliš bláznivá. A, aby to hrala tak, aby nikdy nebola otravná. (Raccoon.city)
  • Élodie Fontan (Laura) mala k svojej postave silný citový vzťah. Rovnako ako jej kolegovia, bola aj ona od malička fanúšičkou Nickyho Larsona. Výzvou bolo urobiť postavu Laury realistickou. (Raccoon.city)
  • Élodie Fontan (Laura) si spomína, že na nápad natočiť film podľa známeho japonského komiksu prišiel vo vlaku, keď cestovali na propagačné turné k filmu Bláznivá dovolenka (2015), hoci nikto z nás netušil, či by mohli získať práva na natáčanie. (Raccoon.city)
  • Élodie Fontan (Laura) mala po príchode do Monaka na sebe oblečené vyzývavé červené šaty. Išlo o šaty nazvané Club L London. Šaty boli vyrobené rovnomennou firmou. (Raccoon.city)
  • Hoci veľa ľudí, fanúšikov pôvodnej série a filmových kritikov pred uvedením do kín film kritizovali, po jeho uvedení v drvivej väčšine svoj názor zmenili o čom svedčí aj fakt, že film vo svojom premiérovom týždni vo francúzskych kinách vystrelil na tretie miesto v návštevnosti a v prvej 20-ke sa držal skoro dva mesiace. V roku 2019 išlo o siedmi najnavštevovanejší francúzsky film vo francúzskych kinách. Ešte väčší úspech dosiahol pri svojej televíznej premiére na stanici M6, keď si ho pozrelo až 2 249 000 divákov, čo vytvorilo v najsledovanejšom primetime 11,6 percentný podiel na trhu, čo je pri množstve a kvalite francúzskych staníc veľkým úspechom a stal sa vlastne v celom Francúzku druhým najsledovanejším programom a v ten deň najsledovanejším francúzskym filmom. (Raccoon.city)
  • Keď je Élodie Fontan (Laura) v parku, má na sebe biele tričko s nápisom MAYBE BABY. Ide o tričko značky Topshop. Topshop je britský nadnárodný maloobchodný predajca oblečenia, obuvi, make-upu a doplnkov založený v roku 1964. (Raccoon.city)
  • Élodie Fontan (Laura) môžeme vidieť na začiatku filmu v ružovom tričku s názvom ALOHA STATE. Presne v tomto tričku sa Élodie Fontan odfotila s prvou klapkou a prezentovala ju ako začiatok natáčania filmu na svojom účte na sociálnej sieti Twitter. (Raccoon.city)
  • Élodie Fontan (Laura) mala na sebe vo filme výraznú mikinu s vyšitým písmenom L. Išlo o bundu Premium Letterman Baseball School College Bomber Varsity. Bunda bola námornícka modrá a zlaté rukávy boli z pravej kože. Išlo o produkt firmy Tripex. (Raccoon.city)
  • Élodie Fontan (Laura) mala počas celého natáčania obuté tenisky značky Vans. Konkrétne išlo o druhy Vans - SK8 HI - Vans OLD SKOOL - Vans Classic Old Skool Baskets. (Raccoon.city)
  • Keď sa novinári spýtal, či boli scény cenzurované alebo vystrihnuté kvôli vtipom, ktoré zašli príliš ďaleko, režisér odpovedal: „Sú veci, ktoré sme vystrihli, ale nebola to cenzúra. Buď preto, že to nefungovalo, alebo preto, že to bolo zle pojaté. Existuje však scéna, ktorú sme vystrihli ešte pred nakrúcaním na žiadosť Japoncov, ktorí mali právo kontroly. Bolo to okolo Nickyho (Philippe Lacheau) a Laury (Élodie Fontan). V jednom momente sa mala Laura kúpať vo vani a na svojom telefóne dostať obrázok, ako jej vaňu Nicky napúšťal vodou a pri tom sa do nej vymočil. Japonci boli touto scénou šokovaní, ktorá nakoniec nebola ani vôbec natočená.“ (Raccoon.city)
  • Élodie Fontan (Laura) po filme povedala: "Natáčanie filmu ma veľmi bavilo a táto rola Laury bola pre mňa darom. Bola som nadšená a nikdy som sa tak nebavila s postavou ako s touto. Ak sa náhodou bude natáčať dvojka, ani sa nepozerám na scenár, podpíšem to hneď." (Raccoon.city)
  • Keď sa Laura (Élodie Fontan) na konci filmu nasprejuje Cupidovým parfumom, hudba je podobná skladbe Hansa Zimmera „Injection“ s Lisou Gerrard, ktorá bola použitá v Mission Impossible 2 (2000). Vo filme ide aj o červenú tekutinu (vírus), ktorá sa podobne prezentuje v priehľadnej tube, ktorá má tiež svoj protijed, ako aj obetovanie jednej z dvoch postáv v podobnej scéne. (Raccoon.city)
  • Na samom konci priamo za Laurou (Élodie Fontan) a Nickym (Philippe Lacheau), ktorí si to nevšimnú cez obrazovku, preletí vrana a zakráka. Vrana sa často objavuje v ázijských anime, pričom zdôrazňuje momenty osamelosti postáv. (Raccoon.city)
  • Na začiatku filmu si Laura (Élodie Fontan) odfotí číslo pod „kódom“, pomocou ktorého ich zákazníci kontaktujú. Kód „X Y Z“ odkazuje na názov prvej epizódy anime City Hunter (1987–1991). (Raccoon.city)
  • Laura (Elodie Fontan) a Nicky (Philippe Lacheau) jazdia vo filme na červenom aute Mini Cooper, podobne ako v komikse. S tou istou značkou auta a farbou jazdila Elodie Fontan aj vo filme Alibi na mieru (2017), kde bol Lacheau taktiež hlavnou postavou a režisérom. (maestrotatum)

Reklama

Reklama