Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Válečný veterán a někdejší spisovatel Dave Hirsch (Frank Sinatra) se po šestnácti letech strávených v armádě vrací do rodného Parkmanu, aby se zde konečně usadil a začal naplno žít. Dave však nemá z minulosti úplně vyřešeny vztahy se svým bratrem Frankem a raději by se ho proto alespoň zpočátku stranil. Jeho příjezd se ale v malém městečku neutají a Dave je tak nucen začít pomalu obnovovat své sociální vazby. Setkává se mimo jiné i s mladou a atraktivní učitelkou Gwen, která ihned projeví zájem o jeho spisovatelské dovednosti. Dave se rozhodne získat její přízeň i lásku, ale situace kolem něj se zdá být poněkud komplikovanější. (dopitak)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (8)

M.E.J.L.A. 

všetky recenzie používateľa

Minnelliho známe především jako režiséra muzikálových klasik, ale dokázal uspět i v jiných žánrech. Důkazem může být například tento snímek, který posbíral pět oscarových nominací. Příběh je poměrně otřepaný: nadějný spisovatel se vrací z války do svého rodného města, čímž se komplikují vztahy nejen v rodině, ale i mezi ostatními obyvateli. Co ale snímek povyšuje výš, jsou herecké výkony Sinatry a především Shirley MacLaineové, která na sebe touto rolí poprvé výrazněji upozornila (v Potížích s Harrym byla ještě jednou z mnoha). Stejně tak musím pochválit skvělou práci s kamerou. Na allmovie.com se píše, že se jedná o film, který dává smysl pouze v širokoúhlém formátu. Svatá pravda. ()

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Docela složitý film s několika prolínajícími a protínajícími se osami životních osudů: Bamův příběh, Ginnie, Hirschův pracovní románek, a pochopitelně postava Davea (Frank Sinatra), který vše předešlé spojuje. Snímek Vincente Minnelliho je tak o to komplikovanější a divák může snadno začít ztrácet pozornost. Ve filmu se tentokrát nezpívá. ()

Reklama

Houdini

všetky recenzie používateľa

Oscar 5 nominací: Herec VR - Arthur Kennedy, Herečka HR - Shirley MacLaine, Herečka VR - Martha Hyer, Kostýmy, Píseň - "To Love and Be Loved" ()

Martin741 odpad!

všetky recenzie používateľa

Smutne zname Mynnelliho zenske filmy su Cobweb /to svinstvo som este nevidel a cestne prehlasujem, ze sa po tomto ani nechystam/ a tato planoba Some Came Running. Priserny dej o nicom, nic sa tam nedeje, odznie len kopa prazdnych dialogov a veruze aj kotkodakania. Minnelli mohol uz rovno natocit film o strhujucom procese rozkladu hnoja na poli, o nakladani vlecky hnoja a jej naslednom rozhadzovani po poli. 0 % ()

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

[3,5*]  "When I suggested there might be a lack in your life, I wasn't offering myself as compensation."  Romantická dráma zaradená v zozname 1001 filmov, ktoré musíte vidieť, než umriete. Rozvíja sa tu hneď niekoľko ľúbostných vzťahov, ktoré sú celkom zaujímavo prepletené a zďaleka nie všetky majú šancu na úspech. Hlavný hrdina Dave (Frank Sinatra) je zaľúbený do intelektuálnej učiteľky Gwen v podaní výbornej Marthy Hyer, ktorá vzhľadovo trochu pripomína Grace Kelly, hoci v takej mierne bacuľatejšej verzii. Je medzi nimi výborné iskrenie (skvelý rozhovor v aute so vzájomným doberaním sa), lenže ich vzťah je dosť zložitý. Bezprostredný Dave sa vrhá do vzťahu po hlave, jeho "dvorenie" je uponáhľané, občas skoro až násilné, čo však rezervovanej, miestami až upätej Gwen nie je príliš po vôli. Do Davea je zase zaľúbená Ginnie, veľmi jednoduché dievča, ktoré má ale v skvelom (!) stvárnení Shirley MacLaine ohromné čaro. Medzi týmito dvoma diametrálne odlišnými osudovými ženami príde k veľmi zaujímavej konfrontácii, ktorá pohne udalosti dopredu. Film je vo všeobecnosti silný vo vykreslení jednotlivých postáv a spletitých vzťahov medzi nimi, zaujímavo sa rozvíja i samotný príbeh, takže sa rozhodne nejedná o nejakú plytkú záležitosť. Silnou stránkou filmu je i hudba Elmera Bernsteina, v takom džezovom ladení.     "You know I'd do anything for you, Dave. I'd do anything, ask me." "Would you, uh? Would you clean up the place for me?" "Oh, could I?" "Sure." ()

Galéria (29)

Reklama

Reklama