Reklama

Reklama

Lady a Tramp

  • USA Lady and the Tramp (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Toto nadčasové prerozprávanie klasického animovaného filmu z roku 1955 prináša jeden z najväčších ľúbostných príbehov o psoch, ktoré sa vydajú na nečakané dobrodružstvo a napriek svojim rozdielom sa zblížia a spoznajú hodnotu domova. K Lady, sučke kokeršpaniela, ktorá žije na luxusnom predmestí, je život dobrý. Keď sa na scéne objaví dieťa, Lady prestane byť stredobodom pozornosti a príchod tety Sáry situáciu len skomplikuje. Lady sa čoskoro ocitne sama na ulici. Našťastie sa objaví Tramp a tento pouličný kríženec ju rýchlo naučí, ako to na svete chodí. Čoskoro si vyfintená sučka a utáraný miešanec užívajú prechádzky v parku pri mesačnom svite a špagety pri sviečkach. Tramp žije na slobode bez vôdzok po boku svojich nezbedných kamarátov, ale Lady chýba pohodlie a bezpečie rodiny, takže sa čoskoro obaja musia rozhodnúť, kam patria. Film Lady a Tramp, ktorý dokonale kombinuje hrané scény s fotorealistickou animáciou, je dojímavým a romantickým dobrodružstvom pre celú rodinu. (Disney+)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (35)

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Původní animák jsem nikdy neviděl, zato knižní obrázková verze patřila mezi mé nejoblíbenější dětské knížky. Možná i proto mi řada scén z filmu přišla dost povědomá. Ikonická špagetová scéna nezklamala, byť jako všechny současné live-action disneyovky působí i Lady and the Tramp kvůli realistické CGI animaci, kde úplně nevynikne mimika jako u kreslených charakterů, poněkud... stroze? Na druhou stranu film k mému překvapení nepostrádá takovou tu staromilskou disneyovskou duši, která mi např. u moderního zpravování Dumba nebo Knihy džunglí dost chyběla. Tady je to ryze pohádkové budování scén režijně nadmíru zvládnuté, retro soundtrack zase krásně dotváří příjemnou romantickou atmosféru. Jo, tohle na mě zafungovalo. ()

filmfanouch 

všetky recenzie používateľa

Fajn film, který má roztomilé pejsky, parádní hlasové obsazení, byl drahý a tudíž vypadá dobře.... zároveň ale chybí jakékoliv emoce, které obsahoval původní animák! Emoce tady opravdu nefungují a nejvíce smutný fakt je ve finále i ten, že se v rámci hrané verze nenašel nějaký vizuál, který by fungoval alespoň v rámci hraného filmu když už ty barvy, které má animák logicky být nemůžou. Ve finále tak na mně vizuálem působil chudě a je to škoda. Opravdu fajn film na kterém je vidět hodně práce, chybí mu ale duše a to pravé srdíčko.... ()

Reklama

kajas 

všetky recenzie používateľa

Studio Disney v roce 2019 znovu přivedlo na plátna kin příběh Dumba, Aladina, Lvího krále a nebálo se ani předělávky svého méně známého filmu (alespoň v porovnání s výše zmíněnými). Animovaná pohádka z roku 1955 (!!!) patřila v dětství mezi moje nejoblíbenější videokazety a jako pohlazení po duši všech pejskařů funguje i dnes. Byla jsem tedy hodně zvědavá, jak dopadne hraný remake. A světe div se, chytlo mě to hned od první chvíle (respektive od chvíle, kdy mladá žena dostane od svého manžela k Vánocům roztomilé štěňátko kokršpaněla). Kouzlo originálu zůstalo ve většině scén zachováno, jen si musíte chvíli zvykat, že všichni pejsci, kteří vypadají tak realisticky, mluví lidským hlasem (stejný problém jsme koneckonců všichni měli také u červencového "Lvího krále"). Zásadní problém jsem tak měla jedině s přílišnou snahou o rasovou a genderovou vyváženost. Filmu samozřejmě vůbec nevadí, že z původních dvou kamarádů hlavní hrdinky se stává smíšený pár, nebo že Ladyina panička je Afroameričanka provdaná za bělocha. Rodičům sledujícím film spolu s dětmi ale musí být jasné, že ani v 50. letech (vznik původní pohádky), ani v roce 1909 (podle dostupných zdrojů je právě sem příběh datován) nebylo takové manželství uskutečnitelné. To jsou ale opravdu jenom drobné výtky, nejdůležitější je, že u legendární špagetové scény (kterou můžete vidět i na plakátu) jsem se rozněžňovala úplně stejně jako kdysi. Krásný rodinný film. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Lady & Tramp sú proste klasika, a tak som bol zvedavý ako to dopadne tento prípad prerodu animovanej formy na hraný film. Finálny výsledok nie je vôbec zlý, hoci klasika je klasika, ale aj toto sa mi celkom pozdávalo. Príjemné spracovanie, kvalitný vizuál, a oživené spomienky z detstva :) Nie som žiadny milovník psov, ale tento príbeh mám celkom rád. No myslím si, že hoci išlo o remake, nebolo by na zahodenie ho aj nejako viac revitalizovať a nie len tak stroho okopírovať. 3* ()

iXtr3m3 

všetky recenzie používateľa

Krásne prepracovanie originálu s dôrazom na fakt dobové spracovanie, ale od maximálneho hodnotenia to oddiaľuje pokus o hyperkorektnosť či už rasovú, tak aj pohlavia. Počet žien a mužov či samcov a samičiek tu musel byť v rovnováhe. Rovnako rasovo to bolo podelené tak pol na pol od vedľajších postáv až po tie hlavné. Ja chápem, že doba pokročila a byť to nový originálny snímok, nepoviem ani ň, ale človek poznajúci originál to jednoducho vidí. Dcérke som to vysvetľoval, tak aby to nepochopila zle, pretože nie som rasista, ale aby vedela aká bola doba kedysi, čo bolo vymyslené a zmenené a ako je to teraz, pretože človek neznajúci minulosť nemá budúcnosť... Ale to som odbočil. Je to milé, hravé, pekné, dobrodružné, má to emócie, opäť film pre celú rodinu. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (4)

  • Trénink psů byl zahájen 3 měsíce před začátkem natáčení. Trampa ztvárnil teriér jménem Monty a Lady zase kokršpanělí fenka Rose. (fiLLthe3DD)
  • Hlavní natáčení započalo 10. září 2018 a skončilo 18. listopadu téhož roku. Točilo se v americkém státě Georgia, konkrétně ve městech Atlanta a Savannah, kde filmaří využili místa jako Wright Square, Forsyth Park, Reynolds Square nebo Lincoln Street. Rozpočet snímku pak činil 60 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)
  • Jock je teprve druhá mužská Disney postava, která se v remakeu změnila na ženské pohlaví. První je Kaa z Knihy džunglí (2016), kterou nadabovala Scarlett Johansson. Nyní Jocka, skotského teriéra, předělali na Jackie, kterou hlasově ztvárnila Ashley Jensen. (Jamal)

Súvisiace novinky

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (viac)

Co nabídne služba Disney+?

Co nabídne služba Disney+?

09.11.2019

Už za pár dní (přesněji 12. listopadu) se ve Spojených státech, Kanadě a Nizozemí spustí nová streamovací služba Disney+. O týden později se pak dočká ještě startu v Austrálii a na Novém Zélandu.… (viac)

Disney představil svoji streamovací službu

Disney představil svoji streamovací službu

12.04.2019

Studio Disney konečně odhalilo detaily o své chystané streamovací službě Disney+. Ta se oficiálně spustí 12. listopadu a bude dostupná zatím pouze v Americe s tím, že se brzy rozšíří i do zbytku… (viac)

Reklama

Reklama