Reklama

Reklama

Čarodejnice z Eastwicku

  • Česko Čarodějky z Eastwicku (viac)
Trailer

Obsahy(1)

V pokojnom provinčnom mestečku Eastwick žijú tri priateľky: Alexandra (Cher), Jane (Susan Sarandonová) a Sukie (Michelle Pfeifferová). Všetky tri sú rozvedené a túžia po mužovi svojich snov. A on naozaj príde. V jednu temnú noc sa prisťahuje do pánskeho sídla na okraji mesta tajomný cudzinec Daryl Van Horn (Jack Nicholson). Všetky podľahnú jeho čaru a jedna po druhej sa ním nechá zviesť. Dámy si konečne užívajú krásu, lásku a vzájomné priateľstvo. Ich raj však má jednu chybu - Daryl je diabol... (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (38)

  • Jeden z natočených, no neprijatých záverov sa odohrával v bazéne, kde Jack Nicholson chodil po vode. (Arsenal83)
  • V scéne so všetkými balónmi má Jack Nicholson obuté fialové a žlté tenisky, farby jeho obľúbeného športového tímu: LA Lakers. (Arsenal83)
  • Had, ktorý sa plazí po Van Horneovej (Jack Nicholson) miske s ovocím, je neškodný had kráľovský (Lampropeltis alterna), ktorý je bežný v Texase. (Arsenal83)
  • Citát "Žena je diera, nie je to tak, ako sa hovorí? Všetka márnosť sveta sa do nej sype," ktorý vysloví Jack Nicholson (Daryl), pochádza z knihy francúzskeho filozofa Jeana-Paula Sartra "Bytie a ničota". (Arsenal83)
  • Spoločnosť Industrial Light & Magic bola najatá, aby oživila tenisovú loptičku, pretože počas tenisového zápasu porušuje fyzikálne zákony. Keď sa však ukázalo, že tri hlavné herečky nie sú veľmi zdatné tenistky, ich práva sa zdvojnásobila, pretože museli natočiť celú scénu tak, akoby herečky vedeli hrať tenis. (Arsenal83)
  • Keď sa Jane (Susan Sarandon), Sukie (Michelle Pfeiffer) a Alex (Cher) ponáhľajú späť do Darylovej (Jack Nicholson) kancelárie po tom, čo začuli, ako sa k domu blíži Darylovo auto, Jane zrazí lampu na zem, keď ju Susan Sarandon nešťastnou náhodou prevrhla. Reakcia dievčat bola úprimná a režisér Miller preto scénu nepretočil, keďže mu to dobre ladilo s emóciou paniky. (Arsenal83)
  • Podľa Georga Millera sa producent Jon Peters len tak odrazu rozhodol, že chce, aby sa vo filme objavili mimozemšťania, aj keď to v rámci príbehu nedávalo zmysel. Miller si myslí, že Petersa ovplyvnil kasový úspech filmu Votrelec 2 (1986). Dokonca sa jedného dňa objavil na natáčaní s kaskadérom oblečeným ako mimozemšťan a povedal Millerovi, aby ho dal do akejkoľvek scény. Miller a Jack Nicholson potom opustili scénu, až kým si Peters svoj nápad nerozmyslel. (Arsenal83)
  • Režisér George Miller v rozhovore pre austrálsky magazín Cinema Papers začiatkom 90. rokov prezradil, že natáčanie bolo mimoriadne náročné. Štúdio mu kvôli zníženiu nákladov zasahovalo do produkcie. Ak požiadal o dve kamery, dostal jednu. Keď potreboval 50 komparzistov, dostal 10. Frustrovaný odmietol natáčať, pokiaľ nebude po jeho a štúdio ho plánovalo vymeniť, až zasiahol Jack Nicholson, ktorý podporil Millera a vyhlásil, že v prípade jeho nahradenia odíde z produkcie. (Arsenal83)
  • Cher bola ponúknutá úloha Jane, ale radšej si vybrala Alexandru, rolu, pre ktorú bola najatá Susan Sarandon. Sarandon zistila, že bude hrať nakoniec Jane, až keď sa objavila na natáčaní. (Arsenal83)
  • Severoamerické tržby byly 63,8 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Film se natáčel ve městečku Cohasset v Massachusetts. Tamní železářství Cohasset Hardware bylo o několik let později opět použito pro další fiktivní městečko, a to Dobbs Mill ve filmu Promiň, jsi ženatý! z roku 1992. (Dixieboy)
  • Susan Sarandon přišla s nápadem, že poté, co se její postava Jane vášnivě pomiluje s ďáblem a dojde tak k její proměně z ušláplé paničky, by její vlasy měly být divoce nepoddajné. Producent Jon Peters (bývalý kadeřník, mimochodem) si tento nápad zamiloval, ale problém nastal, když se začala řešit paruka pro Susan. Nakonec situaci zachránila Cher (Alexandra), která dala Susan hustou kudrnatou zrzavou paruku z vlastního koncertního fundusu a zlaté šaty, které na sobě nakonec Susan má ve scéně, kdy létají nad bazénem. (Dixieboy)
  • Soundtrack filmu byl v roce 2012 vydán i na vinylu. (Dixieboy)
  • V roce 1986 protestovala jistá Laurie Cabot proti studiu Warner Bros. a proti tomu, jakým způsobem film zobrazuje čarodějnice, mezi které se sama počítala. Vadilo jí, že film čarodějnice vykresluje jako sexuchtivé hospodyňky z malých měst a ďáblovy služebnice. Svůj boj se studiem prohrála. (Dixieboy)

Reklama

Reklama