Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Jsme jako lodě se točí kolem prostitutky Francescy (Angela Sarafyanová), která předčasně zemře rukou jednoho z klientů. Po své smrti má Francesca nadpozemský pracovní pohovor s dotěrnou postavou přezdívanou "Pán" (Uzo Aduba), která ji okamžitě pošle zpátky na Zemi, aby provázela nejrůznější lidi v jejich nesnázích. Životy se vzájemně proplétají a spojují, zatímco se Francesca prodírá světem živých - setkává se s cizími lidmi přesně tehdy, kdy potřebuje, a stává se jejich průvodcem na cestě ke štěstí, nebo naopak k tragickému konci. A přitom všem tajně pátrá po milovaném člověku, s nímž nikdy neměla šanci se rozloučit. (Cinemax)

(viac)

Recenzie (6)

mira.l 

všetky recenzie používateľa

Co to bylo za kravinu? Vlastně ani nevím, za co jsem dal tu jednu hvězdičku, tak nad tím radši moc uvažovat nebudu nebo odeberu i tu... ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

V podstate klasická americká indie záležitosť s dávkou feel good, sentimentu, aj smútku. No a nadôvažok zabalené v nevtieravom fantasy háve. Preto nevtieravom, že aj napriek náboženskému kontextu sa tu vôbec Boh nespomína a nenavštívime dokonca ani kostol. Zato navštívime bary a hlavná postava je prostitútka. Filmu by ale slušala kratšia stopáž, niekedy sa rozpráva až príliš a k slovu sa dostáva mierna nuda. Záver je príjemne dojemný, ale určite nie šokujúci. Z hercov potešila najmä účasť veterána Grahama Greena. ()

Reklama

kolemjdouc 

všetky recenzie používateľa

jeden chaos!Kdyby se ten chaos zkrátil ,respektive scény lidí v různých nesnázích...nic b to na obsahu nezměnilo jen by to filmařské trápení nebylo tak dlouhé.A ano.Co vystihli dokonale:byly "mrtvé "oči Angely ()

klukluka 

všetky recenzie používateľa

Vím bezpečně, že nejsem žádný cynik. Ale že by se mi z toho podlomila kolena, to tedy ani náhodou. To slušné hodnocení připadá na dobré úmysly. Vnímám, že to psal nějaký jemnocitný člověk, že to není žádný kalkul, ale upřímný hold dobru, pravdě, životu a lásce, nezasáhlo mě to ale tak, jak bych si sám přál. To sdělení ke mně doléhalo, ale odráželo se to ode mě jako od nějaké plechové zdi. Slyšel jsem to zvonit, bylo to cinkání, žádná óda na radost. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

James Bird, myslím, že sa pozriem aj na nejaké ďalšie tvoje filmy. Myslím si, že tohto roku budeš mať pekné miesto na mojom celoročnom vyhodnotení. A ako filmový divák ti ďakujem za tento zážitok. Aj keď si to poďakovanie nikdy neprečítaš. Ale to mi nevadí. "We Are Boats" bude asi zatiaľ jedným z tohtoročných najlepších filmov, čo som videl. Alebo minimálne pre mňa ako diváka. To čo začalo ako veľmi zvláštny film sa nakoniec ukáže ako skutočný klenot v rámci dramatickej kinematografie. Pre ma skutočný zážitok. Mám rád filmy, ktoré si dokážu zobrať tému, ktorú poznáme, alebo sme už v minulosti videli a priniesť s ňou niečo nové. Je super, ak ma film dokáže úprimne dojať a vezmem si z neho niečo. A napriek všetkej bolesti občas dokážu byť aj veci pekné, na ktoré sa nezabúda. Pripomína mi to, že život je krátky a vždy sa môže niečo stať. Nikdy to nevieme odhadnúť. No ak dokážeme prežiť posledné momentky tak, že necítime žiadny hnev, alebo niečo podobné, je to o to silnejšie. A mať anjelov, ktorí nás chránia a snažia sa nás správnym spôsobom usmerniť je podľa mňa dobré. Má to myšlienku, má to skvelý výber do hereckých rolí a vynikajúcu réžiu. Angela Sarafyan bola vynikajúca a celý čas som jej fandil. Uzo Aduba tu vyzerá úplne inak, než ju bežne poznám a opäť v zaujímavej role. Okrem toho keď sa jednotlivé momentky začnú prepájať a pochopíme súvislosti, výsledok je skutočne nádherný. Áno, sú tu veci, ktoré sa dajú predpovedať, no súčasne sme radi, keď sa aj skutočne stanú. O to je to silnejšie. A niekedy možno aj zabudneme na malé momentky, ktoré sa však potom vo filme pripomenúť v správny čas. Som vďačný za tento film, myslím si, že mi vysoko spríjemnil sobotné ráno a určite sa musím pozrieť aj naďalšie filmy Jamesa Birda. Hádam budú na rovnakej úrovni ako bol tento. Super. Hodnotenie: A+ ()

Galéria (9)

Reklama

Reklama