Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokumentárny film o životnej ceste Antona Srholca, človeka, ktorý nikdy neopustil svoje zásady – milovať ľudí a Boha, napriek životným okolnostiam a bojovať za lepší svet uprostred pokazeného sveta. (ASFK)

Recenzie (7)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Dobré zhrnutie života otca Srholca vo forme rozhovorov s ním, hoci tá kontroverzia pretrváva dodnes (angažovanie sa v politickom boji, presadzovanie akéhosi liberalizmu v cirkvi – veď sa postavil aj za Bezáka). V podstate o rok po dokumente zomrel a na pohreb mu neprišiel ani jeden biskup. Dokument ale točila fanúšička, objektívnejšie zhodnotenie osobnosti je v tomto článku: https://www.postoj.sk/9639/provokujuci-knaz ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Úžasný charizmatický človek, takže dokument ani nemohol dopadnúť zle, keďže sa takmer všetko ponecháva na jeho rozprávanie s občasným usmernením reportérky, z čoho vznikajú vždy vtipné momenty. ()

Reklama

curunir 

všetky recenzie používateľa

,,MÁŠ KĽÚČE OD DOMU, MÁŠ KĽÚČE OD KRÁĽOVSTVA." __ Hodnotenie je skôr za obsah, než sa formu. V zásade je totiž celý dokument nakrútený veľmi prostoducho, až sa čudujem odhodlaniu premietať ho v kinosálach. O A. S. bolo za ostatné obdobie už povedané, napísané i nakrútené pomerne veľa, až sa možno stal chtiac-nechtiac celebritou. Predsa len si myslím, že ide o podnetné dielo nezvdávajúce hold iba jeho celoživotnému odhodlaniu nepoddať sa nepriazni sužujúcej jeho osobu a celá minutáž ubehne rýchlejšie akoby sa zdalo. Film som videl premietaný v Karloveskom centre kultúry a na druhý deň som náhodou zistil, že ho máme doma na DVD ako bonus ku knihe. Nuž, to sa stáva aj v lepších rodinách... (39. hodnotenie, 2. komentár k filmu) ()

Biopler 

všetky recenzie používateľa

Anton Srholec je nesporne zaujímavá osoba, ktorá si zaslúži dokument. Kupodivu sa tomu deje až keď sa dožíva 86 rokov. K samotnému dokumentu - je podaný objektívom "fanynky", ktorej sa životný príbeh Antónia páči. A tak nám ponúkne Srholcov vývoj od detských čias, kláštora, skúseností prác v uránových baniach a pod. Dokument je nakrútený fajn, ale ponúkol len suché fakty zväčša,. Rozhovorov kde by sa šlo na dreň bolo málo. A preto zamrzí, že sa potenciál, ktorý tkvie v Antonovej osobe, nerozvinul do niečoho hlbšieho. ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Je mnoho ľudí, ale málo veľkých. Anton Srholec bol človek otvoreného srdca a zrejme najvačším Slovákom posledných desaťročí. Jeho životná púť je o to zaujímavejšia a smutnejšia, že nebol perzekvovaný len komunistami, ale aj cirkevnými hodnostármi. Nezatrpkol a bol vždy predovšetkým človekom, plný ľudskosti, porozumenia, múdrosti a vtipu. Čermákovej dokument mohol byť po filmárskej stránke vyzretejší, v tomto prípade je však obsah doležitejší. ()

Zaujímavosti (1)

  • Film vznikal v rokoch 2007 až 2015. (Autogram)

Reklama

Reklama