Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keby hľadala Bridget Jonesová väščiu smoliarku než je ona sama, s Kate (Emilia Clarke) by trafila klinec rovno po hlavičke. To dievča síce vyzerá ako roztopašný čertík, v skutočnosti však priťahuje problémy všetkého druhu – nerozumie si s vlastnou rodinou, nevyzná sa sama v sebe, nevie si nájsť normálneho chlapa a navyše pracuje v obchode s vianočnými dekoráciami. Oblieka si škriatkovský kostým, cinká rolničkou a v hlave sa jej stále točí vianočný hit Georga Michaela Last Christmas. A hoci pred rokom pri komplikovanej operácií balansovala na hrane života a smrti, druhú šancu vôbec nevyužíva tak, ako by sa očakávalo. Okázalo na všetko kašle a vyberá si v živote vždy tú najjednoduchšiu cestu. Všetko sa ale zmení, keď spozná záhadného mladíka, ktorý sa jej stále častejšie pletie nielen do cesty, ale aj do života. A hoci Kate neplánuje nič meniť, pod vplyvom tohto chlapca a magických svetiel vianočného Londýna, sa aj jej predčasne zatvrdené srdce začne pomaličky roztápať. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (274)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Hneď úvodná geniálna pesnička navodí tú krásnu vianočnú atmosféru, ktorá dnes už existuje skôr vo filmoch, než v realite, nakoľko Vianoce sa zmenili na nakupovacie obludárium. A na to slúžia takéto filmy, ktoré majú ďaleko od dokonalosti, ale aspoň nás zavedú do toho sveta, kde sa to má skončiť dobre. Zároveň film je spríjemnený pesničkami Georgea Michaela, a to sa fakt už dá počúvať. Prehliadnem aj to, že Daenerys aj s rastúcou dvojitou bradou zas neskutočne prehráva a tá jej mimika s krúteným obočím do všetkých strán je všade okrem Game of Thrones uletená. Neviem, kde sa učila herectvu, ale na toto by mala urýchlene zabudnúť. Okrem toho sladkého má film aj veľa vtipných momentov, čo je pre mňa veľké plus. ()

heyda 

všetky recenzie používateľa

Škoda toho nudnějšího prostředku, jinak poměrně zdařilý vánoční film, což je tak trochu malý zázrak, protože když se podíváte do kategorie vánoční filmy, tak od doby Lásky Nebeské nebo její polské variace Noci plné zázraků nevzniklo takřka nic koukatelného, co by mělo slušný příběh a pěknou vánoční atmošku. Tady se to však chvílemi povedlo, za což posílám 4 hvězdy. 70% ()

Reklama

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa

No, budu k vám upřímný, tohle není ideální film na konec května. Ale nevadilo mi to, fantazie mi ještě vcelku funguje, takže když Matka draků poprvé vkročila do hračkářství, hbitě jsem si vybavil vánoční atmosféru. Komedii jsem tady sice nenašel, bylo to spíš takové romantické melodrama s morálním poučením zasazené do multikulturního Londýna. Nadšený jsem sice nebyl, ale dalo se to. 3*- ()

marhoul 

všetky recenzie používateľa

Děsná slátanina! První polovina na odchod z kina, pak se to trochu vybralo, ale ne na dlouho. S Vánocemi to má společné jen krámy v čínském krámě, jinak absolutně nic. Duchařina nevkusně říznutá politikou, bezdomovci, Jugoslávci, do toho transplantace srdce, neshody v rodině, lesbičky, nešťastný otec, ve finále besídka v azylovém domě a to vše za hudby George Michaela. Čuměla jsem na to, no jako zjara. Je to tady, Thompsonová je senilní. Trapné, ukřičené, laciné, špatná režie, mizerné dialogy, matka draků je možná pro někoho roztomilá, její práce s obočím coby jediný herecký výrazový prostředek je však děsivá, ta dáma neumí hrát. Rozhodně ne komediální party. Srovnávat ji s Bridget Jonesovou je drzost. Až dnes jsem docenila herecké schopnosti Renée Zellweger... Anglická romantická komedie bývala pro mě zárukou kvality, nebo aspoň přijatelného průměru, co jsem viděla dnes se tomu vymyká. Závěrem klady: jedna hvězdička za pěknou lavičku v zastrčeném parku. ()

Sammya 

všetky recenzie používateľa

Většinu času se tento film tváří jako roztomilý vánoční romantický fluff, ale pak přijde v poslední chvíli zvrat, který vám zlomí srdce na milion kousků. Aspoň tak jsem si připadala. Část zvratu jsem spíš tak v žertu uhodla docela brzo, ale část až těsně před odhalením. Nevím, jestli to mám brát jako vánoční film, protože jsem po něm byla v depresi s rozmazanou řasenkou, ale jinak to byl krásný příběh a herci byli opravdu skvělí. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (15)

  • Natáčanie prebiehalo priamo v Londýne, a tak, aby sa predišlo masám ľudí, natáčanie začínalo často aj o 2 ráno. (Astonko)
  • Upútavky na tento film boli silne kritizované za to, že výslovne naznačovali dejový zvrat, čo viedlo k tomu, že väčšina divákov a kritikov uhádla celý dej tri mesiace pred pozretím filmu. (Arsenal83)
  • Počas otváracieho víkendu bol tento film číslo jedna v pokladniach Spojeného kráľovstva. (Arsenal83)

Reklama

Reklama