Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známa herečka Lena O'Neill (Barbara Crampton) sa nemôže dočkať narodenia svojej dcérky. V osudový moment ju zasiahne krutá správa o tom, že sa jej dieťa narodilo mŕtve. Dlhé roky sa s traumou zo straty dieťatka nedokáže vyrovnať a neustále uvažuje nad tým, čo sa pokazilo. Netuší však, že v skutočnosti jej dieťa vďaka zásahu elektrickým prúdom ožilo, ale bolo unesené pracovníkom márnice, ktorý si ho privlastnil. V deň šestnástych narodenín sa Tess (Kayleigh Gilbert) rozhodne zistiť, kto je jej matkou, a nie je nič, čo by ju v jej odhodlaní dokázalo zastaviť. (Marceloo)

(viac)

Recenzie (19)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Keď sa Tess O´Neil narodila, považovali ju za mŕtvu. V nemocničnej márnici sa však po zásahu elektrickým prúdom telo novorodenca preberie. Vyrastie u sanitára, ktorý si ju tajne vzal do domu, kde žil so svojou matkou. Tess tam nemala ľahký život. V deň svojich šestnástych narodenín v sebe objaví schopnosť ovládať myšlienkami elektrickú energiu. To v mozgu týranej, zakomplexovanej teenagerky spustí amok. Vydá sa na vražednú púť, na ktorej chce potrestať všetkých, ktorí majú podiel na jej trpkom osude alebo sa v niečom postavili proti nej. Zároveň sa snaží nájsť svoju pravú matku. Chce sa jej pozrieť priamo do očí a povedať jej: Ahoj mamička, "Vrátila som sa z hrobu". Námet je to celkom zaujímavý, ale technické spracovanie a herecké výkony sú na dosť mizernej úrovni. ** ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Známa herečka Lena O'Neill (Barbara Crampton) sa nemôže dočkať narodenia svojej dcérky. V osudový moment ju zasiahne krutá správa o tom, že jej dieťa sa narodilo mŕtve. Dlhé roky sa s traumou zo straty dieťatka nedokáže vyrovnať a neustále uvažuje nad tým, čo sa pokazilo. Netuší však, že v skutočnosti jej dieťa vďaka zásahu elektrickým prúdom ožilo, ale bolo unesené pracovníkom márnice, ktorý si ho privlastnil. V deň šestnástych narodenín sa Tess (Kayleigh Gilbert) rozhodne zistiť, kto je jej matkou, a nie je nič, čo by ju v jej odhodlaní dokázalo zastaviť. - Je pozoruhodné, že režisér sa filmárčine venuje už cez tridsaťpäť rokov, a stále zostáva u indie produkcie, ale vôbec ho za to neodsudzujem. Práve naopak. Vážim si každého človeka, ktorý sa nezapredá Hollywoodu. Poster k Reborn hlási, že ide o verziu Carrie pre Generáciu Z, ale v tomto prípade ide o výrazný omyl, pretože si nedokážem predstaviť, že by tento horor dokázal zaujať niekoho v tejto vekovej kategórii. Film by ale mal rozhodne zaujať fanúšikov indie hororov, pretože je priam vyrobený pre festivalové okruhy a vďaka svojej stopáži funguje precízne. Dej nie je príliš komplikovaný a už od začiatku je divákovi jasné, ako to skončí. Napriek tomu je dynamický a dokáže neustále držať pozornosť. Velmi sa mi páčilo, ako príjemne sa dá do deja zakomponovať konzervatívna pro-life téma a nebude vôbec pôsobiť negatívne na divákov podporujúcich opačné politické spektrum. Moja oblúbená Barbara Crampton hrá ako vždy kvalitne a velmi slušná je aj pre hororových fanúšikov nová tvár Kayleigh Gilbert. Motív toho, že matku s dcérou spojí práve herectvo, je kreatívny a zrovna Barbara Crampton, ktorej kariéra je definovaná dlhou prestávkou, počas ktorej sa pred velkolepým návratom k hororu venovala práve svojej rodine, sa do tejto úlohy vynikajúco hodí, takže rozumiem tomu, prečo je vo filme kopa odkazov práve na jej hereckú minulosť. Námet telekinézy v hororoch vždy nadšene privítam, aj keď v tomto prípade mohol byť využitý omnoho efektívnejšie, ale napríklad brutálna scéna s autom ma potešila tak ako už dlho nič. Mám z toho velmi dobrý pocit, a aj keď si myslím, že mnoho divákov tento horor nejako extra nezaujme, mne sadol naprosto ideálne a som zvedavý na ďalšie projekty tohto režiséra, pretože v posledných mesiacoch sa po dlhej dobe konečne poriadne rozbehol. + Barbara Crampton + Michael Paré + herec z We Are Still Here a The Rift + herec z American Horror Story + herec z Carnage Park ()

Reklama

glum88 

všetky recenzie používateľa

Ken Stern je pohodář, který pracuje v márnici a mezi jeho záliby patří zejména skalpování a fotografování mrtvých těl. Když jednou najde malou živou hračku, gentlemensky počká do 16ti než si začne nárokovat to, co zatím zažíval pravdědobně jen v nemocničním sklepení s nebožtíky. Zatímco se jeho máti vesele rozkládá v jiné místnosti, požádá svou ,,sestričku'' zda by na něj nebyla trochu hodnější, když jí dá informace o skutečné rodině. Bohužel je frigidní a má nadpřirozené schopnosti takže to pro chudáka Kena nedopadne nejlépe. A pátrání po mamce začíná... ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Tess bola ako Carrie, len s trocha inými schopnosťami a rozdiel je i v scenári. Carrie mala prepracovaný príbeh, ktorý sa tu hľadal márne. Vraždy boli lacné i keď s vražednou elektrinou sa dali narobiť divy, ale na to viac, ako blikajúce svetla, malo peňazí sa muselo niekde odzrkadliť. Ja tu nemusím vypisovať mena hercov, ale každý hororový fanusik aspoň jedno určite pozná. Hrala v známych hororoch ako napr.Re-Animátor, Zo záhrobia či majster bábkar a tú určite nepredviedla životnú rolu a pred filmom som sa tesil práve na ňu. Škoda hlavne toho nízkeho rozpočtu, pri väčšom finančnom rozsahu, by film mohol mat oveľa väčšie grády, takto len silne 2*. ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Tess je jakási obdoba Carrie (včetně závěrečné scény u hrobu), akorát místo telekineze používá elektřinu, anžto ta ji právě po porodu přivedla zpátky i s mimořádným darem k životu. Ono je to spíše drama matky, která se stále nevyrovnala se smrtí své dcery. Čeká ji tedy očistec, na jehož konci by ale mohla vše uzavřít a začít nový život. Otázkou je, zda to bude chtít i Tess. Zřejmě nízký rozpočet se podepsal na laciné trikové stránce, i když smažení elektřinou v přímém přenosu by se dalo zvládnout i za pár dolarů. Barbara Cramptonová má stále jiskru a při pohledu na K. Gilbertovou se mi vybavila Pavučina (Eva Kulichová-Hodinová). Leknutí jsem se neubránil při scéně v garáži. Průměrné, ale ucházející. ()

Galéria (3)

Zaujímavosti (3)

  • Na náhrobku v závere filmu je napísané "November 23 2018". Film mal premiéru tri týždne pred týmto dátumom, 3.11.2018. (Marceloo)
  • Scéna, v ktorej sa v závere filmu načiahne ruka z hrobu, je odkazom na záverečnú scénu z filmu Carrie (1976). (Marceloo)

Reklama

Reklama