Reklama

Reklama

Keď sa Mark jedného rána preberie a pri odchode z bytu, v ktorom žije osamote, zistí, že sa nemôže dostať von, razom si je vedomý, že niečo nie je v poriadku. Jeho predtucha sa ešte väčšmi potvrdí v okamihu, keď sa mu o malú chvíľu cez stenu obývacej izby prebúra niekoľko susedov. Ich dvere od bytu boli totiž rovnako zabednené, ako tie jeho. Krátko nato cez okno príbytku spozorujú skupinku neznámych ľudí, záhadne odetých do oranžových návlekov, ktorí pri evakuácii niekoľkých susedov z paneláku naproti zastrelia muža na úteku. Kto sú tieto osoby a aké majú dôvody na takéto bezcitné konanie? Podarí sa Markovi spolu s niekoľkými preživšími dostať do bezpečia? (*CARNIFEX*)

(viac)

Recenzie (27)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Keď sa Mark jedného rána preberie, pričom pri odchode z bytu v ktorom žije sám zistí, že sa nemôže dostať von, rázom si uvedomí, že niečo nie je v poriadku. Jeho predtucha sa ešte viac potvrdí v momente, keď sa mu o malú chvíľu cez stenu obývacej izby prebúra niekoľko susedov. Ich dvere od bytom boli totiž rovnako zabednené ako tie jeho. Krátko nato cez okno príbytku spozorujú skupinku neznámych ľudí, záhadne odetých do oranžových návlekov, ktorí pri evakuácii niekoľkých susedov z paneláku naproti, zastrelia muža na úteku. Kto sú? A aké majú dôvody na takéto bezcitné konanie? "S.Q.Q." to vystihol. "Conteinment" je takmer dokonalou kopírkou menej známeho nemeckého zombie hororu "Rammbock". Bohužiaľ ten je z môjho pohľadu najmä vďaka akcií lepši a rozhodne živší. Ja osobne som od tohto snímku očakával viac ako len dialógy - 40%. ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Levné nekomerční béčko, které v současné pandemii covidiotismu nečekaně nabývá na aktuálnosti. Na svoje poměry (tedy na poměry levného nekomerčního béčka) vcelku zdařile a záživně ukazuje, kterak se průměrní panelákoví lidičkové, konfrontováni s hrozbou jakési neznámé smrtelné nákazy, potažmo s vlastní smrtelností, snadno změní ve zdivočelé stádo hysterických a vyděšených přizdisráčů. Takže vlastně věrně zobrazuje dnešní realitu. A to je čínská chřipka proti tomuhle fiktivnímu viru pouhá rýmička. Zajímavostí pro mě byla účast sympatické Louisy B., která hrála v novém Sherlockovi laborantku, do narcistního a egomaniakálního Sherlocka tajně a (nešťastně) zabouchnutou. Hlavním mínusem, jako už obvykle, pak byla vyližprdelní ruční kamera. ()

Reklama

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Lehce nadčasový film, když už tu máme poslední roky mediálního strašáka v podobě „smrtícího COVIDU 19“ a na spoustu otázek jsme dodnes nedostali žádné nebo neuspokojivé odpovědi. Britové přišli s vlastním virem, o kterém se ve filmu sice mluví, ale nic zásadního se o něm nedozví ani samotné postavy - ani diváci. Odkud se vzal, jaké má příznaky, co je vlastně cílem cizinců v kombinézách? Neil Mcenery-West si pro svou prvotinu vybral dost nevděčné téma, které nedokázal moc dobře přenést na filmové plátno a už vůbec ne tak, aby alespoň něčím zaujal diváky.    Rovnou zapomeňte na nějakou zombie apokalypsu, protože tady se o viru jen mluví, ale lidé umírají hlavně po zásahu kulkou od snipera, nebo se obyvatelé začnou zabíjet prostě jen sami mezi sebou kvůli vzrůstající panice. Žádná pořádná akce, žádná slušná porce násilí či brutality a hlavně samotné tempo příběhu je dost uspávající. Na to že film netrvá moc dlouho, jsem se několikrát znuděně díval po časomíře v naději, že už tohle utrpení konečně skončí.30% ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Obyvatelia rozlahlej bytovky sa prebúdzajú do obyčajného dňa, lenže keď sa pokúsia o odchod zo svojich bytov, zisťujú, že sú ich dvere zapečatené. Odchod je nemožný a napriek hláseniam o tom, že majú obyvatelia zostať pokojní sa začína panika. Pred bytovku prichádzajú osoby v ochranných oblekoch a zdá sa, že sú pre obyvatelov záchranou. Keď však so sebou začnú bezdôvodne brať deti a začnú používať násilie, začína byť jasné, že sem neprišli pomáhať. - Po dlhej dobe som videl horor z Velkej Británie, a tak mi ich otrasná angličtina velmi nevadila. Containment nie je nijakým zaujímavým dielom. Zvoliť si zrovna tento námet ako režijný debut nie je zrovna najlepším nápadom, pretože rozpracovať emócie v takomto druhu hororu je nadludská úloha a bez poriadneho rozpočtu a uveritelných hereckých výkonov je to prakticky nemožné. Našťastie Containment nemá prehnanú stopáž a ubehne celkom rýchlo, takže som s tými nesympatickými hercami nemusel stráviť vela času. Na jedno pozretie to nie je najhoršia volba. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Líbí se mi, že se tvůrci pokusili o to, aby vytvořili něco, co bude paranoidní, co bude na jednotlivé postavy tlačit zdi a oni nebudou moct utéct. Tohle omezování prostoru je dobrým nástrojem, ale přece jen to chce trochu umu, aby to dopadlo hodně dobře. Tohle nedopadlo ani dobře a snímek snadno zapadne. ()

Galéria (3)

Reklama

Reklama