Reklama

Reklama

James Stewart a Robert Mitchum - dve tváre Ameriky

(TV film)
  • Česko Stewart vs. Mitchum (viac)
USA / Francúzsko, 2017, 57 min (Alternatívna 80 min)

Réžia:

Gregory Monro

Hrajú:

James Stewart (a.z.), Robert Mitchum (a.z.), Leonard Maltin

Obsahy(1)

Tvorcovia tohto dokumentu sa podujali vytvoriť portrét dvoch najcharizmatickejších hereckých legiend Zlatej éry hollywoodskych westernov i dobrodružných filmov. Ten prvý - James Stewart - bol symbolom úspechu a vzorového, ukážkového hrdinu. Ten druhý - Robert Mitchum - bol zase ukážkovým predstaviteľom zlého chlapca, či dobrosrdečného chuligána, s ktorým by sa každý rád kamarátil. Po dlhoročnej kariére odišli zo sveta v ten istý rok - v roku 1997. Vydajte sa po ich stopách, po stopách dvoch "tvárí" Ameriky. (RTVS)

(viac)

Recenzie (8)

PKD 

všetky recenzie používateľa

Skvělý dokument. Robert Mitchum měl charizma a můj oblíbenec James Stewart byl pan herec. Tedy ne,že by to neplatilo u obou pánů,jen toho druhého mám nakoukaného více.:) Jj.takoví herci se dnes najdou už jen ztěží. ()

HOCKEYKA 

všetky recenzie používateľa

Toto nebol ani tak portrét dvoch hollywoodskych legiend,ako skôr obraz Ameriky na pozadí vojnových a politických udalostí 20 storočia.Pre mňa je tento dokument bolestným sklamaním, zvlášť preto,že som sa ho nevedela dočkať. ()

Reklama

Goldbeater 

všetky recenzie používateľa

Herecké legendy James Stewart a Robert Mitchum rozhodně zaslouží samostatné dokumenty s delší stopáží a daleko komplexnějším obsahem. Toto je spíše jen taková lehká jednohubka s těmi nejzásadnějšími fakty o jejich životě. Tvůrcům dokumentu se příliš nepodařilo obhájit, proč zrovna tyto dvě herecké legendy potřebují postavit vedle sebe do jednoho dokumentárního filmu, když toho spolu až tak moc společného ani neměli. Jinak ovšem nic proti ničemu. ()

Topco 

všetky recenzie používateľa

Tiež si myslím, že títo velikáni si zasluhovali samostatné dokumenty s podstatne bohatším obsahom a dlhšou minutážou. Ďalej som tiež nepochopil zámer postaviť ich proti sebe, dramaturgicky si to dokument neobhájil. Kúsok to skákalo z témy na tému a priveľký priestor mali vojnové konflikty. Skôr to bol obraz Ameriky než portrét hereckých ikon. Ako cinefilská jednohubka však potešila. ()

Galéria (14)

Reklama

Reklama