Reklama

Reklama

VOD (1)

V tuneli pod ľadovo chladnými nórskymi horami havaruje cisternové vozidlo. Rodiny, tínedžeri a turisti, ktorí cestujú na vianočné sviatky, ostanú uväznení pod tonami skál v brutálnej tme. Vonku zúri snehová víchrica a prví záchranári sa snažia dostať na miesto nehody. Čas je podstatný a keď sa havarovaný tanker náhle vznieti, situácia sa vyostruje. Všetkých v tuneli obklopí smrtiaci oheň. V nórskych tuneloch platí zásada sebazáchrany - keď dôjde ku katastrofe, každý bojuje sám za seba a všetci si musia poradiť sami. Čas však ubieha rýchlo a šance na prežitie sú stále menšie a menšie. (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (7)

  • Na The Kanon Award 2019, filmových cenách odovzdávaných nórskym filmovým festivalom v Trondheime zvanom Kosmorama, získal film Cenu divákov a bol tiež nominovaný v kategórii Najlepší producent (John Einar Hagen a Einar Loftesnes) a Najlepší zvukový dizajn (Hugo Ekornes) (Arsenal83)
  • Film bol natočený na diaľnici Riksvei 15 v Leikangeri (Nórsko). (Arsenal83)
  • Tunel dlouhý 9 km se ve filmu jmenoval „Storfjelltunnelen“. Toto jméno však ve skutečnosti nese pouze jeden tunel, který se nachází v severní části Norska a měří 2,7 km. Norský tunel, který byl ve filmových scénách, se jmenuje „Ospelitunnelen“ a měří 2 549 m. (vojacekr)

Reklama

Reklama