Reklama

Reklama

The Morning Show

(seriál)
  • USA The Morning Show
Trailer 2
USA, (2019–2023), 27 h 40 min (Minutáž: 46–66 min)

Tvorcovia:

Jay Carson, Kerry Ehrin

Hrajú:

Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Steve Carell, Billy Crudup, Nestor Carbonell, Gugu Mbatha-Raw, Mark Duplass, Bel Powley, Karen Pittman, Victoria Tate (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(30)

Nahlédněte v nekompromisně upřímné dramatu nominovaném na tři Zlaté glóby do moderního pracovního prostředí pohledem lidí, se kterými vstává celá Amerika. (Apple TV+)

Recenzie používateľa dr.horrible k tomuto seriálu (4)

The Morning Show (2019) 

Chaos je nový kokain. Udalosť sezóny. ()

Série 1 (2019) (S01) 

Viem si predstaviť, že by to bolo herecky vybrúsenejšie (a mimochodom Jennifer jasne prehrala Reese, to je bez debaty). To je jediná výčitka. Chcel som napísať, že tá hádka na konci deviatej epizódy je to zďaleka najlepšie, čo som zatiaľ tento rok videl. A potom prišlo finále, ktoré si išlo svojou zavedenou cestičkou, dodržiavalo všetky kliše, dokonca opakovane vysvetlovali tie isté veci rôznym postavám, takže ich divák počul viackrát (čo sa už ani nepamätám, kedy som naposledy zažil). V správnom okamžiku zatlačí na miesta ktoré nečakáte, a zatiaľ čo vo väčšine filmov by človek iba pokrčil plecami, Morning Show si nenápadne budovalo pôdu celých desať častí, aby nakoniec udrelo všetkým arzenálom naraz na viacerých frontách, a divákovi nezostane než slintať do monitoru s tým, že ja blbec som tu chcel ešte pár minút dozadu o niečom polemizovať. Prvý výjeb je Carellova postava, ale nebudem určite spoilerovať. Všetky postavy (a že ich je) od začiatku majú nejaký význam pre hlavnú dejovú líniu aj svoje vlastné, sledujeme naraz viacero konfliktov a vyznenie spochybňujúce vedlajšie príbehy (fakt nebudem spoilerovať, ale všimajte si od začiatku dvojicu Yanko a Claire), aby nám v závere samým došlo, že od nás nikto nechcel, aby sme si utvorili vlastný názor. Toto bolo skrátka jedno špičkovo vygradované divadlo, ktoré možno nemá Charlize, Nicole, ani Margot, zato vie presne čo chce povedať, skúša to na vás hodiny a keď konečne zvolníte, ošuká vás natvrdo do análu, než by ste stihli povedať me too. Úplná bomba, Apple boduje. ()

Série 2 (2021) (S02) 

Druhá séria to nemala úplne ľahké, pretože po prvej (ktorá bola prakticky uzavretým príbehom), prešla do voľného štýlu - bez nejakej nosnej story a sleduje skôr dopady predošlých udalostí, akoby mala na ne priamo nadväzovať. Lebo svet sa za čas medzi nimi už čiastočne s #metoo vyrovnal, a do toho ešte niekto žral v Číne neropiere a zrušil nám tým, na rok a pol, spoločenský život. A tak je to celé také atmosférou neisté. V tom dobrom zmysle, aj keď určitý kvalitatívny prepad samozrejme cítiť. Potom príde ôsma epizóda a tá je zase uzavrenou kapitolou s vlastným koncom a začiatkom, a podľa mňa sa teda jedná o vrchol S02. A ďalej už to pokračuje budovaním zázemia pre tretiu sériu, ktorá asi bude predovšetkým o lockdowne. Za mňa ťažko povedať, či ešte budú nejaké vrcholy, ale sledovať sa to určite chystám. Herecky prakticky bez zmeny; najvyššie je bez konkurencie Billy Crudup, za ním Carell a Greta Lee, a tie hlavné herečky hrajú so zvyškom zhruba rovnaký level. ()

La Amara Vita (2021) (S02E07) 

K záveru mám svoje výhrady (vraj s tým nápadom prišiel sám Carell), zvyšok epizódy je presne to, načo celý čas všetci čakáme, a - ako píše Adaamecek - prvýkrát má človek pocit, ako keď sledoval S01. Tá bola (snaď len s výnimkou Duplassa, ktorý vo finále nezvládol svoj výkon) seriálová udalosť, čo dokázala s divákom pozametať a postaviť si ho presne kam chcela, a ak vo finálnych troch epizódach podobne nepritvrdí aj táto séria, nástupca Newsroomu z nej teda nebude. Pôdu nato pripravenú má. ()

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (viac)

Stranger Things a další zastavují produkci

Stranger Things a další zastavují produkci

14.03.2020

Jak se situace okolo koronaviru mění často i z hodiny na hodinu, tak se mění i postoje jednotlivých studií či producentů. V praxi to znamená akorát to, že s přibývajícím časem se nejen odkládají již… (viac)

Prosinec na Apple TV+

Prosinec na Apple TV+

04.12.2019

Druhou streamovací službou po Netflixu, která si bude chtít o svátcích přetáhnout na svoji stranu nové diváky, je Apple TV+. Ten vyrukuje již 6. prosince s prvními třemi epizodami dramatického… (viac)

Disney+ už drtí Apple TV

Disney+ už drtí Apple TV

13.11.2019

Streamovací války započaly a web Business Insider teď čerstvě vydal analýzu, která popisuje start obou nejnovějších velkých streamovacích služeb Disney+ a Apple TV Plus. Klíčová je zde poptávka … (viac)

Reklama

Reklama