Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oblastnímu školnímu řediteli Franku Tassoneovi (Hugh Jackman) a jeho věrné obchodní asistentce Pam Gluckinové (oscarová Allison Janneyová) jsou přičítány zásluhy za to, že se zasadili o nebývalý věhlas veřejných škol na Long Islandu. Vždy dokonale upravený a vypulírovaný Frank je mistrem v šíření pozitivních zpráv, ať už před publikem složeným z vedoucích představitelů místního společenství, nebo před znepokojenými studenty či rodiči ve své kanceláři. Frank zkrátka budí dojem, že mu zdánlivě nelze nic vytknout. Dokud se odvážná reportérka školních novin (Geraldine Viswanathanová) nezačne prokousávat finančními výkazy a odhalovat zpronevěru gigantických rozměrů. Frank se však za žádnou cenu nehodlá vzdát a začne nevybíravým způsobem zametat všechny stopy. (HBO Europe)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (75)

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Rozhodně to není nic, u čeho by si divák v jedné chvíli hryzal nehty a v té druhé se válel smíchy. Jak dramatická, tak komediální rovina by se daly označit jako velmi lehké. Ale na druhou stranu pokud by tvůrci v jednom nebo druhém šlápli na plyn, nebylo by to ono. Fakt, že je film natočený relativně normálně (nevím, jak to vyjádřit jinak), mu dodává na důvěryhodnosti. Tu mocně podporují i Jackman s Allison Janney a zapomínat by se nemělo ani na Geraldine Viswanathan, která mě tolik bavila v Miracle Workers. Spokojenost. 75% ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Schéma: Akékoľvek odvetvie ľudskej činnosti slúžiace verejnému blahu, či ide o zdravotníctvo, školstvo alebo sociálne opatrovateľstvo, trpí často nedostatkom kvality i peňazí. Napriek tomu sa nájdu schopní jedinci, ktorí dokážu lokálne svoje zariadenie spravovať tak, že funguje oveľa lepšie, než pred ich príchodom. Zároveň sa často stáva, že títo schopní manažéri a vo svojom fachu odborníci sa cítia byť nedocenení za zásluhy, ktoré dosiahli. A tak si prilepšujú po svojom, plne presvedčení o oprávnenosti svojich bočných príjmov. Bránia svoje správania zo všetkých síl, neštítiac sa akéhokoľvek úskoku, lži, presviedčania, či zastrašovania. Napriek trestu, ktorý občas na takéto typy dopadne, necítia, žeby urobili niečo zlé. A ono často, to čo dosiahli, spoločenským prínosom vysoko prevyšuje ich zlodejiny. No a túto schému popisuje Zlá výchova. Miestami trochu schematicky, občas pôsobí ako tv inscenácia. 70%. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Tak tu tak nízke hodnotenie skutočne nechápem. Ale zase na druhú stranu sa dá pochopiť, že štát, kde sa dajú v pohode kradnúťmilióny z rozpočtu na jednu strednú školu, musí pôsobiť na našinca ako čisté sci-fi a niekto sa tešil na drámu reznutú komédiou. Komédia to teda rozhodne nie je, možno satira, ale skôr iba veľmi kvalitne nakrútený skutočný príbeh so špičkovým obsadením. Jackman hrá svojho morálne skazeného, ale skôr ambivalentného učiteľa, a v hĺbke srdca možno dokonca aj utlmeného dobráka, čo mu sily stačia. Film chcem doporučiť ďalej, určite si pozornosť zaslúži a zatiaľ sa zdá, že sa mu jej poriadne nedostáva. ()

Flopik 

všetky recenzie používateľa

Dobre sa im kradlo kým im nato neprišla obyčajná študentka. Príbeh super, po hereckej stránke tam sa nedá nič vytknúť. Horšie je už prevedenie, kde tomu chýbal dravejší spád. Celkovo aj to vygradovanie som si predstavoval lepšie. Za mňa sa to držalo až príliš pri zemi. Po komediálnej stránke som sa snáď nezasmial a ako dráma tiež priemerné. Hugh obrovská pochvala, bez neho by som si jednak ten film nezapol a jednak jeho prerod postavy skvelý. U mňa za 3*. ()

NinonL 

všetky recenzie používateľa

Není to vůbec špatný film, aby tady musel figurovat v modrých číslech. Je natočen podle skutečné události usvědčení největšího "školního" rozkrádání v historii USA. Ředitel a několik zaměstnanců školy se zkrátka mělo několik let lépe, než by si zasloužili. Hugh Jackman zahrál školního ředitele a homosexuála fantasticky. Líbila se mi i Allison Janney jako zástupkyně ředitele a druhá usvědčená. Film doporučuji hlavně lidem, kteří mají něco společného se školstvím, ale vlastně všem, koho baví filmy o tunelování rozpočtů. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (11)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na autentických miestach v New Yorku a na Long Islande. (MikaelSVK)
  • Skutočná Rebekah Rombom (študentka, ktorá celý podvod odhalila) uviedla, že jej filmová postava urobila viac vyšetrovania, než ona samotná v skutočnosti. (Real Tom Hardy)

Súvisiace novinky

Ryan Gosling jako vlkodlak?

Ryan Gosling jako vlkodlak?

30.05.2020

Studio Universal pokračuje v oživování svých klasických monster, a další na řadě je podle všeho Vlkodlak. V nové verzi by si pak hlavní roli mohl zahrát Ryan Gosling (Drive, Blade Runner 2049).… (viac)

Reklama

Reklama