Reklama

Reklama

Svätá zem

  • Česko Svatá země (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Rodina, láska, Boh, smrť, náboženstvo. Keď stratíme cestu, tí, ktorých milujeme, nás môžu priviesť domov... Americký kardiológ Harry Rosenmerck opustí svoju rodinu, odsťahuje sa z New Yorku a začne sa venovať chovu ošípaných v Izraeli. Hoci je nevyliečiteľne chorý, stále sa nevzdáva a chce začať odznova. Chov prasiat však vyvoláva spory s tamojšími náboženskými komunitami. Aj napriek náboženským a názorovým odlišnostiam sa Harrymu nakoniec podarí nadviazať priateľský vzťah s rabínom Moshem. Zo zatrpknutého starca sa razom stáva citlivý a empatický človek. Keď Harry navyše zistí, že jeho žena umiera na rakovinu, začne sa snažiť obnoviť vzťahy so svojimi dospelými deťmi. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (6)

slunicko2 

všetky recenzie používateľa

Chovatelem vepřů v Izraeli (!) na cestě ke spáse. 1)  Čím déle jsem film sledoval, tím více se mi zamlouval, jak jsem postupně získával vztah k postavám._____ 2)  Zaujali mě 40letý Jonathan Rhys Meyers (David) a 50letý oduševnělý Tom Hollander (Moše)._____ 3)  Ženské něžné ruce 39leté scenáristky a režisérky Amandy Sthersové se nakonec podařilo v této dramedy dovést loďku až do přístavu smíření, kde náboženské i jiné rozdíly ustupují všeobjímající lidskosti. No, až tak moc zase ne, ale nějak v tomto duchu to bylo. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Rhys Meyers zvykne hrať úchylákov, nakoniec aj Henrich VIII., ktorého stvárnil v Tudorovcoch nebol žiadny romantik. Ale že by som si chcel zahrať teplého žida, čo chová prasatá? Tu už je iný stupeň úchylnosti. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Priemerný film o divnej rodinke, ktorá spolu poriadne nekomunikuje a jej jednotlivý členovia sú roztrúsený po celom svete. Nuda to nie je a celkom ma zaujímalo, kto jak skončí. Najviac ma bavilo postupne sa rodiace priateľstvo medzi nevrlým chovateľom prasiat v Izraely a miestnym rabínom. Ale celkovo som postrádal nejakú hlbšiu myšlienku, ktorá by filmu dodala poriadny zmysel. Takto je to film len na jedno pozretie a ak ho neuvidíte, tak o nič extra neprídete. 5/10. ()

Galéria (21)

Reklama

Reklama