Reklama

Reklama

Raoul Taburin

  • Česko Raoul Taburin (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Milá komédia zo slnkom zaliateho francúzskeho mestečka o vynikajúcom opravárovi bicyklov a jeho veľkom tajomstve podľa knihy Jeana-Jacquesa Sempého. Film je pôvabným príbehom o priateľstve, láske, dôvere i strachu z vlastnej slabosti a Sempého celoživotnej láske –cyklistike. (ASFK)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (64)

bloom 

všetky recenzie používateľa

Od Raoula Taburina jsem sice nečekal druhé Mikulášovy patálie, ale ani, že se u něj budu otravovat jako u limonády podle Rosamunde Pilcher. Benoît Poelvoorde a Edouard Baer jsou velcí sympaťáci, Suzanne Clément příjemná, malebné prostředí francouzské vesničky je útulné, na nápadnice mladého Raoula se hezky kouká..., ale to je tak asi vše. Celou první půlku bez Benoîta a Edouarda jsem odolával nutkání se podívat na hodinky a ani poté se žádná masáž bránice nedostavila. Za celou dobu jsem se jednou zasmál jednou (když Benoît vtipně načasoval leknutí při fiktivním rozhovoru s manželkou) a jednou pousmál - to je na komedii dost málo. Slibný námět opraváře bicyklů, který neumí jezdit na kole, mohl zadělat na pořádnou porci situačního humoru, ale právě na ten tvůrci bohužel zapomněli, stejně jako vyjasnit si míru nadsázky. Škoda. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Zvláštny horkosladký príbeh chlapíkovi, ktorý sa nevedel bicyklovať a kvôli tomu, že sa to snažil skrývať, tak robil neskutočne psie kusy a do veľkej miery žil život, ktorý si nevybral. Nie je to komédia pri ktorej sa budete smiať na plnú hubu. Je to také roztomilé a zároveň strašne smutné jak život človeka ovplyvní strach priznať si kým je a čo dokáže alebo nedokáže. Do určitej miery mi to pripomínalo Améliu, ale tá bola po každej stránke lepšia. Či už famóznym vizuálom, tak aj rôznymi vtipnými epizódkami. Tu sa dej odvíja len tak pozvoľne a vizuálne to je také mdlé. Asi najväčším plusom sú herci. Benoît Poelvoorde je sympaťák ako vždy a znova dokazuje, že utiahne aj serióznu úlohu. Skvele obsadili aj jeho mladšiu verziu, ktorá sa na neho strašne podobá. Skončí sa to síce šťastne, ale chcelo to nejaké veľkolepejšie gesto v americkom štýle s tým, že by sa tajomstvo dozvedelo celé mestečko a všetci by vstali a tlieskali. Klišé ale tu by fakt dokonale sadlo. Ale za jedno pozretie to rozhodne stojí. 6/10 ()

Reklama

Stumbleine odpad!

všetky recenzie používateľa

Všichni, jenž tu hodnotí tři a více, díky čemuž je kvalita filmu aktuálně ceněna na 67%, byli při projekci zjevně v opravdu pozitivním psychickém rozpoložení (sjetí ilegálními narkotiky). Se slovenským dabingem je to obzvlášť bizár. Film vhodný ke kolektivnímu promítání v domovech důchodců, v odmašťovnách, a ve všemožných detenčních či jiných ústavech, kde tvoří klientelu spoluobčané s downovým syndromem ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Opravár bicyklov, ktorý nevie bicyklovať. Je to vlastne možné? Filmový príbeh Raoula Taburina sa nás snaží o tom presvedčiť. Príbeh jednoduchého človeka v malej peknej francúzskej obci, ktorý celý život bojuje nielen sám so sebou. Pekná rola pre B. Poelvoorda. Osobné hodnotenie: 71% (***) ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Uletená francúzska rodinná komédia, ktorá stavia na úplne triviálnej dejovej linke a zápletke, pričom v sebe nesie istú dávku pokory, emócie a nezameniteľnej dedinskej atmosféry tunajšieho vidieka. V podstate ten príbeh je maximálne o ničom, ale Godeau tomu dal akési čaro, vďaka ktorému sa na to dobre pozerá. Tá posledná polhodka síce už taká z ríše science-fiction, ale na jednu projekciu to bohate stačí. 55 % ()

Galéria (24)

Reklama

Reklama