Reklama

Reklama

Nedívej se

Trailer 1

Obsahy(1)

Pomoc môže prísť zovšadiaľ. Maria (India Eisley) je na škole neustále šikanovaná, jej jediná kamarátka si ju pomaly prestáva všímať a celý život má hore nohami. Jedného dňa k nej prehovorí jej odraz v zrkadle. Volá sa Airam a tvrdí, že všetko dokáže zmeniť. Otázka však znie, za akú cenu? (silentname)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (28)

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Námet snímky nie je prakticky v žiadnom ohľade originálny, a preto sa v prípade Look Away kvality filmu museli odraziť najmä na jeho spracovaní.To od začiatku zaváňalo zbytočným klišé (dievča, ktoré by boli v realite obdivované, je vo filme bezdôvodne šikanované), nelogickým konaním hlavnej postavy a nedoriešeným záverom. Na druhej strane tu máme výborne vedľajšie duo Jasona Isaacsa, Miru Sorvino plus sympatickú hlavnú herečku Indiu Eisley a miestami celkom temnú atmosféru. S prižmúrením očka dáva 3*. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Jednorázovo sledovateľný schyzo thriller o dievčine, ktorej prejebalo zo šikany, či nezáujmu spoločnosti, o jej holú existenciu. "Look Away" je pomalou záležitosťou, ktorá v rámci žánru neponúka nič svetoborné, no stále je to dostatočná "zábava", počas ktorej sa divák nijak extra nenudí. Ja osobne som nič neočakával, a asi aj z tohto dôvodu, nie som nijak mimoriadne sklamaný. ()

Reklama

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Mirror mirror on the wall, who´s the insanest of them all? Klinicky studený dům, táta chladnokrevný magor, máma naivní hysterka (a už dávno ne mocná Afrodité) a dcera Maria, která je z neznámého důvodu nesebevědomý šikanovaný outsider a přitom by v reálu donutila celý školní hokejový tým ke hře vysokou holí. Stačí však trocha okeny a je tu Airam, co dá všechno do pořádku.. Snažit se o mrazivý thriller a přitom celou dobu tahat nohy z medu rádoby psychologické roviny? Bernstein si asi myslí, že jsem Toidi a ocením to.. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Bol som absolútne zvedavý v momente ako som si mal možnosť prečítať anotáciu na to, o čom vlastne má byť tento film. "Look Away" má podľa mňa fantastický nápad. Absolútne skvelý nápad, ktorý sa v rukách dobrého scenáristu môže spracovať na vynikajúci film. Ten potenciál tam je. Len z nejakého dôvodu sme tu dostali len omrvinky z toho, čo by nám mal ponúkať celý koláč. Nemôžem povedať, že film by absolútne nevyužil svoj potenciál. Je tu pár momentov, ktoré sú skvelé, a ktoré fungujú. No niektoré absolútne nevie vysvetliť poriadne a iné absolútne ignoruje, čím vznikne celkový dojem veľmi slabý. Ale skúsim začať s pozitívnymi elementami filmu, lebo je pravda, že okrem toho nápadu je tu pár dobrých vecí, o ktorých sa dá hovoriť. V prvom rade musím pochváliť Miru Sorvino. Zvláda rolu mamy hlavnej hrdinky fantasticky a ak som mal pocit, že niekto dal do tohto filmu celé svoje srdce tak to bola ona. India Eisley je dobrá, keď je nešťastná a trpiaca Maria, no nemám pocit, že by bola veľmi zaujímavá, alebo že by podávala dobrý herecký výkon, keď sa z nej stane pomstychivá Airam. Tieto časti rozhodne niečo potrebovali a jej výkon je tu dosť chabý. Ako keby nevedela akým spôsobom má túto svoju časť hrať. Penelope Mitchell ako jej kamarátka Lily je okey. Myslím si, že pár scénok má dobrých, no najviac ma asi vo filme berie momentka, kde Lily a Airam sú na klzisku a zrazu si uvedomí, že niečo nie je v poriadku a je v nebezpečenstve. Ten strach v jej očiach som jej veril stopercentne a rovnako aj tú predtým úprimnú radosť z toho, že sa kamarátke niečo darí. No čo sa týka zvyšku filmu, tak akosi to tu jemne škrípe. Vzťah medzi Mariou a Airam je v pohode, no nedáva nám jednoznačnú odpoveď, kto vlastne je. Na jednej strane to robí film možno trošku zaujímavejším, no na druhej strane nám dáva asi 3 rôzne možnosti, čo môže byť skutočnosť. Berte, čo vám sedí najlepšie. Príbeh je podľa mňa neskutočné množstvo klišé. Vieme presne čo sa stane, ako to bude pokračovať a kto za svoje činy zaplatí. Najmä, keď musíme potom zabrániť tomu, aby pravda vyšla von. Jason Isaacs tu nehrá svoju rolu dobre a jeho postava ma vôbec nebaví. Pôsobí, ako keby bol vystrihnutý z úplne iného filmu. A záver je síce zaujímavý a dobre spracovaný, no mám pocit, že to mohlo byť desivejšie, silnejšie, atmosférickejšie a vôbec spracované lepšie, než tu. Nemôžem film odporúčať. Mám pocit, že nevyťažil zo svojich možností. Trvá hodinu, kým sa reálne niečo začne diať a veci, čo sa diali predtým sú často absolútne nudné, alebo sme ich v minulosti videli spracované inak a lepšie. Výsledný dojem je potom trošku slabý. Ak ste naozaj zvedaví na tento koncept, nebudem vám brániť, ale jednoznačne mám pocit, že sa to dalo spracovať oveľa oveľa lepšie. Hodnotenie: C- ()

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

Holka má těžký život je nezajímavá, ve škole ji jakýsi maník šikanuje a její nejlepší kamarádka je kráva co myslí jen na sebe a má ji jako závaží. Její otec je plastický chirurg co spí s každou ženskou a její matka je troska,která to ví, ale dělá, že neví. Ona sama komunikuje prostřednictvím zrcadel s svojí sestrou, která umřela při porodu jednoho dne se naštve a převtělí se do ní a to je celý film. Na thriller je to slabé (jedna zlomená noha a jeden podříznutý krk) a je to spíše mysteriózní drama. 20 procent za hlavní herečku,která to zahrála parádně a 20 za poslední záběr jinak zde není o co stát. ()

Galéria (26)

Reklama

Reklama