Reklama

Reklama

VOD (1)

Recenzie (23)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Oproti prvej časti a akéhosi tajomna , predzvesti, čo sa bude diať tu máme veľké poľavenie v dynamike. Mrzí ma to, ale ženská línia s černoškou mi príde veľmi nezaujímavá. Hlavne aj kvôli nesympatickej hlavnej hrdinke. Na konci je cliffhanger funkčný a všetky veci odkazujúce na pôvodných Watchmenov sú zase parádne rovnako ako hudba. Len ak to pôjde v tejto línií ešte jeden diel, príde mi to zbytočne naťahované. Regina King totiž musí zastúpiť miesto pôvodnej šestici hrdinov v diele, ktoré existuje, dýcha a prekonáva očakávania od 80 rokov až do teraz. Čo by bola ťažká úloha pre každého. Začínajú sa tu postupne ukazovať limity. Hádam to tvorcovia skutočne majú premyslené do takej miery do akej sa nás o tom snažia presvedčiť. ()

Igwar 

všetky recenzie používateľa

Po prvých dvoch epizódach konštatujem, že seriál zaujal a pozriem si ho. Nemyslím, že je (alebo sa neskôr ukáže, že nebude) až tak odlišný od deja Snyderovho filmu. Alternatívny svet, ktorý vidíme v seriáli je zrejme priamym dôsledkom Veidtovho riešenia jadrovej krízy na konci filmu. A keď už hovorím o fiktívnych svetoch, neodpustím si malú poznámku. Nechápem ako niekomu môže vadiť fiktívny svet zo zábavného seriálu a a hľadať v ňom nejaké (dokonca škodlivé) priame porovnania s realitou (viď. niektoré komentáre aj k 1 epizóde). Snáď naozaj iba rasistovi môže tak bytostne vadiť vymyslený seriálový svet na ruby. Naviac určite to nie je samoúčelné, ale počas behu seriálu sa dozvieme prečo je to tak. Za mínus považujem, že je to trochu rozťahané. Na to, že seriál má až 60 min epizódy, sa toho dejovo veľa nestane. V podstate v celej druhej epizóde sa dej veľmi výrazne neposunul, až na konci o milimeter, aby to znova uťali ako cliffhanger do ďalšieho dielu. Dúfam, že toto naťahovacie klišé nebude pravidlom. Inak sa môže ľahko stať, že to skončí po 1-2 sériách pre nedostatok financii nejakým hlúpym otvoreným koncom a divák nebude mať ani po x zdĺhavých epizódach jasno o celkovom obraze príbehu. ()

Reklama

HellFire 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Já vám nevím, Snyderovy Watchmeny mám rád, ale zpomalovačky v seriálu vůbec nefungují, stejně jako někteří hrdinové (co měla třeba znamenat ta scéna v obchodě? než by maskovaný hrdina zlikvidoval všechny lupiče, mohli ho dávno zastřelit... jenže seriál se prostě tváří, že na to neměli z nějakého důvodu čas :) – klasický příklad padoucha se zbraní, který raději zvolí boj na blízko). Borec v lyžařské masce a druhý v lesklé masce? Neustálé flashbacky nevadí, protože mezi nimi a relalitou lze dobře rozlišit. Taky bych se vůbec nebál zkrátit stopáž. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Celý seriál je postavený na rasizme, obrátený je však proti ľuďom bielej farby pleti. Je smutné, že v dnešnej dobe je urážanie výlučne ľudí bielej farby pleti a kresťanov dovolené v každom programe, seriály či filme, avšak čo i len náznak opačnej poznámky je hrubou urážkou. Liberálny fašizmus sa rozhodol proti rasizmu bojovať rasizmom a to je, každý normálny jedinec uzná, postavené na hlavu. Jedna hviezdička za divadelné predstavenie v dome zbohatlíka, pochopiteľne bieleho, avšak obchody prepadávajú tiež belosi a pochopiteľne sú majiteľmi belosi, nie cudzinci. Do neba volajúca úboha fraška. A samozrejme.Feministky všetkých krajín spojte sa!!! 35 kilogramová čierna detektívka bez problémom päsťou umláti cca 100 kilového chlapa, na ksichte sa jej neobjaví ani náznak bolesti a odkráča odtiaľ bez toho, aby si skontrolovala keď už nie svoje nalakované nechtíky tak aspoň hánky, ktoré by mal po takýchto úderov opuchnuté aj Mike Tyson...Ak vymyslíte film, ktoréh dej postavíte iba na tom, že bude rasistický a iba proti belochom a nedokážete dať filmu akýkoľvek zmysluplný dej, ste odsúdený na neúspech. Za zmienky stojí hodnotenie tunajšieho liberálne vytretého publika na hrane 70% a 43% na Rotten Tomatoes...americký brainwashing v československých prázdnych lebkách nepochybne našiel živnú pôdu. ()

Foltest 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Epizoda se mi, obdobně jako předchozí, líbila. Dostal jsem to, co jsem očekával. Děj se vine zajímavě a já jsem zvědavý, co nás bude čekat v dalších dílech. Především se mi líbí precizně popsaná alternativní realita, která mě zcela uchvátila. Nejvíce mi vadí, ta všudypřítomná libpropaganda, která z toho prostě stříká na všechny strany, ale tak věděl jsem do čeho jdu, takže člověk to jednoduše musí brát s nadhledem. ()

Galéria (8)

Reklama

Reklama