Reklama

Reklama

Awaiting

Veľká Británia, 2015, 95 min

Obsahy(1)

Jake (Tony Curran), ktorý ho vezme do svojho domu, kde žije so svojou dcérou Lauren (Diana Vickers). Morris je dokonca natoľko veľkorysý, že ho pozve k štedrovečernému stolu. Problémom je len to, že Morris so svojou dcérou oslavujú Vianoce v septembri. Čím viac času s nimi Jake strávi, tým zvláštnejšie veci o nich zisťuje. V istom okamihu to už nevydrží a rozhodne sa z ich domu odísť. Toto rozhodnutie hostiteľa naštve, a tak sa pre Jakea začína krutý boj o život. (Marceloo)

(viac)

Recenzie (8)

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Jake mal obrovské šťastie, keď ho po autohavárii našiel pohostinný chlap s menom Morris, ktorý ho vzal do svojho domu, v ktorom žije so svojou dcérou Lauren. Morris je dokonca tak dobrý, že ho pozve k štedrovečernému stolu. Problémom je však to, že Morris so svojou dcérou oslavujú Vianoce v Septembri. Čím viac času s nimi Jake strávi, tým zvláštnejšie veci o nich zisťuje. Preto to už nevydrží a rozhodne sa z ich domu odísť. To ale hostitela naštve a tak sa preňho začína krutý boj o život. - Tento horor mal dobrý začiatok, velmi slabý stred a velmi dobrý koniec. Začiatok bol rozohraný dobre, a aj keď si ma postavy nijak nezískali, úvod do deja bol pre mňa zaujímavý. Problémom bolo to, že sa scenáristi uprostred filmu snažili rozvinúť dej, ale vôbec sa im to nedarilo, takže sa to neustále len viac a viac naťahovalo, pričom sa dej nikam neposúval. V závere nastala pekná hororová jazda, ktorá ukázala pekné gore triky a velmi sa mi páčila, takže mi dramatický záver nevadil. Tvorcovia sa taktiež pekne pohrali s hudbou a audioefekty sú pekne výrazné. Vadila mi nechutná britská angličtina, ale to je už u mňa klasika. + herec z The Midnight Meat Train ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Chlapík sa zatúla v buranove, kde sa stane núteným domácim hosťom psychoša a jeho dospievajúcej dcéry, s ktorými bude musieť osláviť Vianoce. V septembri :) Čo je síce pomerne úsmevný nápad a zároveň znervózňujúca scénka, no znervózňujúci je vlastne celý ten film - bohužiaľ vôbec nie v dobrom zmysle. Odporný Tony Curran je so svojim ksichtom úchylného leprechauna vhodnou voľbou na záporáka a v závere sa dočkáme aj malého prekvapenia v sklepe, ktoré je najsvetlejším momentom tohto otupného filmu. Ináč je to iritujúco natočená nuda, ktorá pôsobí ako nejaká biedna TV produkcia, kde je človeku takmer po celý čas jasné čo bude nasledovať, no ten film to celé naťahuje tak, že kým sa toho divák dočká, tak umiera od nudy. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Nemôžem napísať, že by to bol thriller, ktorý by od úvodu nevedel ako navnadiť. Nemôžem napísať, že by sa podľa očakávania (či dúfania?), v poslednej polhodine neobjavilo niekoľko slušných gore scén. No je skutočne veľká škoda, že samotný snímok zasiahla taká debilita. Hlavná postava, povolaním právnik, celkom "drbnutá" nie? Niekomu vadí výzor hlavného záporáka, mne zas Rupert-a Hill-a, ktorý na mňa svojimi mastnými vlasmi, pôsobil skôr ako lacný feťák v obleku z ulice, než zástanca práva. Mne osobne sa pozdával i hudobný doprovod, ktorý určitým pasážam dodával akýsi správny nádych psycho atmosféry. Čakal som to horšie, takže za mňa, na počudovanie celkom spokojnosť - 55% ()

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

Na gore Mark Murphy docela talent má, ale co je mu to platný, když scénář vyloženě ubíjí. Bez použití tlačíka pusunu o pět vteřin bych to ani nedokoukal. Nebrat. 29% ()

Forsberg11 

všetky recenzie používateľa

Ale tak toto rozhodne áno. Prvý horor s rokom výroby 2015 na ktorý som siahol a hneď takáto chuťovka. Seriem na to, že som sa vôbec nedozvedel o čo vlastne psycho Morrisovi išlo. Mňa tu to gore neskutočne bavilo. Celkovo šablona: havarované auto niekde na konci sveta, hlavného hrdinu zachráni dobrák ktorý mu chce za každú cenu pomôcť a ten potom zistí, že niečo nie je v poriadku a začína sa "šou" je veľmi zábavná aj keď prevarená. Určitých vecí sa ja jednoducho neprejem. A nehovorím, že aj takýto námet sa nedá dojebať. Určite dá, ale to nie je prípad Awaiting. Trošku pomalší rozbeh rezolútne vynahradí to, čo sa začne diať asi od polovice filmu. Veľa, krvi, veľa gore, veľa odrezaných končatín, veľa nechutností a zvráteností. Toto je pastva pre moje oči. Výborné hixploitation s výbornými nápadmi (odrezať si nohu strunou z gitary? WTF?). Pri tejto scéne som sa skoro prekúsal do susednej izby. Určite nebolo všetko dokonalé a tip top ale očividne ide o nízkorozpočtovú záležitosť, tak sa to dá odpustiť. Za mňa jednozčne palec hore a BIG LIKE. Odporúčam!! 70 %! ()

Snakefinger 

všetky recenzie používateľa

Málo kdy se stane, že mi fakt zatrne a zvýší se tepovka. Tady jednoznačně totální hukot a scéna se strunou od kytary by se měla zapsat krvavým písmem do historie kinematografie. ()

Reklama

Reklama