Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po mnohoročnom odlúčení a rozdielne zvolených životných ciestách sa dvaja bratia, Christian (43) a Georg (45), stretávajú na pohrebe svojho otca. Počiatočný súboj päsťou priamo na cintoríne, neskôr spočinutie v rodnom dome preliate množstvom pálenky, okorenené partičkou ping-pongu na život a na smrť – to všetko napokon vedie bratov k osudovému rozhodnutiu. Aj cesta môže byť cieľ, a tak sa obaja bratia v emocionálnom (aj alkoholovom) opojení vydávajú na výlet, o ktorom snívali už ako chlapci. Na výlet cez celé Nemecko na staručkých mopedoch s rýchlosťou obmedzenou na 25 km/h. Začína sa cesta plná vrcholov a pádov, bratského odďaľovania aj zbližovania, humoru aj hľadania zmyslu života. (ASFK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (48)

rigby 

všetky recenzie používateľa

Velmi příjemné pohodové road movie. Moc jsem od tohoto německého filmu neočekával a ani začátek mě zase tak úplně nenadchnul, ale po čase se to začalo měnit v něco silně člověčenského. A už jsem byl chycen a vezl se s těmi dvěma parťáky přes celé Německo vyčůrat se do moře. Vydařená komedie s hlubším podtextem. ()

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

Film tak nijaký, že je fascinující, že na flashdisku zabírá vůbec nějaké místo - je to v podstatě jako koukat 100 minut do prázdného prostoru. Rozdíl mezi tím, jestli je tenhle film promítán na plátno, nebo člověk stejně dlouhou dobu sedí v naprostém tichu a přemýšlí třeba o své oblíbené polévce, je v podstatě minimální. Z toho jde vyvodit, že se to bude líbit hodně lidem. ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Malo to nápad, malo to spád, malo to kontext - a napokon taká biedna pointa (to ma fakt prekvapilo). Ale inak ako oddychovka celkom fajn. Sympatická herecká dvojica, dokonca aj dialógy vcelku vydarené. Dej v podstate jednoduchý, no napriek tomu sa človek nenudil a občas sa na tom dalo aj pobaviť. A čo je veľké plus - vôbec to nepôsobilo trápne a prehnane (ako sa bohužiaľ pri mnohých súčasných road movies stáva). Darmo, Nemci vedia, kedy sa neoplatí tlačiť na pílu. Takže v súčte : obstojné 3*. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Feel good komédia nakrútená s vkusom, ako to len ide. Dozvedáme sa, čo trápi súčasných štyridsiatnikov, pričom my (čerství) štyridsiatnici to dobre vieme. Našťastie väčšina z vás neukrýva také tajomstvo, ako ten bohatší z bratov, ale chápeme, o čo ide. A chápeme aj toho druhého brata, ktorý sa ani po tridsiatich rokoch nie je schopný vykoktať jednej žene zo svojich citov. No a oblúkom sa dozvedáme, čo trápi aj dnešné ženy v trochu nižšom veku, respektíve aj v tom istom a tiež to nie je asi sranda tráviť manželstvo s niekým, s kým asi ani byť nechcete. Chcelo by sa povedať, že niektoré chyby sú nenapraviteľné a nedajú sa po dlhých rokoch napraviť, ale posledný záber tento autenticizmus doslova z filmu vytrhol a trochu ma tak zamrzela snaha zavďačiť sa väčšine publika. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Vlastně klasická road movie se všemi klišé, co k tomu patří, přičemž tím největším je ústřední dvojice dvou bratrů, kteří k sobě po letech hledají cestu. A ani příhody, které zažívají během svého tripu, nejsou ničím extra. Ale film se může opřít o hezké prostředí, které je našinci blízké, fajn herecké výkony a především o pohodu, která čiší z každého záběru. Jednou něco podobného také udělám. 80% ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (2)

  • Kašna, u které začíná cesta obou bratrů,  se nachází ve městě Gernsbach (Bádensko, Württembersko). Městečko Löchingen, ve kterém se filmový příběh na začátku odehrává, je pouze fiktivní. (starydivak)
  • Mopedy, na kterých hlavní hrdinové ujíždějí k Baltu, jsou Puch Maxi S (přestavěný na Chopper) a Zündapp ZD 25 TS, oba benzínové. Během natáčení byly však k dispozici i varianty s elektropohonem; dílem kvůli snažšímu natáčení dialogů během jízdy, dále pak aby nerušily zápachem místní obyvatele. (starydivak)

Reklama

Reklama