Reklama

Reklama

Operácia kolibrík

  • Česko Operace kolibřík (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Bratranci Vincent a Anton Zaleskí z New Yorku sú lídrami v hre High Frequency Trading, kde o víťazstve rozhodujú milisekundy. Ich sen? Vybudovať priame optické káblové spojenie medzi Kansasom a New Jersey, ktoré im prinesie milióny. No zrazu sa im nedarí. Anton je mozog, Vincent je podnikavec a spoločne sa vo víre svojho idealistického dobrodružstva snažia dotiahnuť jeden druhého a tiež ostatných až na hranicu svojich možností. V pätách im je však ich bývalá šéfka Eva Torresová, mocná, manipulatívna a podmanivá obchodníčka, ktorá sa nezastaví pred ničím, aby dvojicu porazila v ich vlastnej hre. (TV JOJ)

(viac)

Videá (5)

Trailer 2

Recenzie (50)

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Jesse Eisenberg, ako syn ruských prisťahovalcov Vinnie, príde s neskutočne pokrokovým nápadom, ktorý by mu v momente pár sekúnd vyniesol obrovské prachy a položil samotný Wall Street na kolená. Osloví sponzora, dá dokopy partu, všetkých ukecá a ide sa na to. Nikdy by ma ani vo sne nenapadlo, že fim o nejakom kábli ťahajúcom sa cez pol Ameriky ma vtiahne do deja od samotného začiatku až po záverečné titulky. Avšak od piatej hviezdy ma bohužiaľ delí iba mdlý koniec, ktorý vyzerá, akoby bol celý film nakrútený podľa skutočných udalostí. ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Film s velkou a pro mě osobně velmi důležitou myšlenkou: Svět se sice neustále více a více propojuje, všechno se zrychluje, ale co z toho vlastně má člověk? Vůbec jsem nevěděl, že něco jako Operace kolibřík vzniklo, a o to víc jsem překvapený. Zpočátku jsem se bál, že půjde o variaci na Fincherovu Social Network, ale zbytečně - je to něco úplně jiného, ovšem se stejně výborným Jessem Eisenbergem, překvapivým Alexanderem Skarsgårdem a božskou Salmou Hayek, která sice dostala nejméně zajímavou postavu, ale i tak byla radost ji vidět hrát v něčem, co není hloupá komedie. ()

Reklama

campix 

všetky recenzie používateľa

Záměna názvů zapříčinila to, že jsem se dostal k tomuto filmu, jelikož sám od sebe bych do toho pravděpodobně nešel. Jesse Eiseneberg se začíná trošku vyčerpávat. Už dlouho neměl nějakou ikonickou roli a ani Vincent z Operace Kolibřík ho z toho nevyhrabe. Jedná se o průměrné drama z prostředí moderních finančních technologií, které není úplně špatně obsazené, ale jak Eisenberg, tak i Skarsgard hrají opravdu divné charaktery a Salma Hayek do podobných rolí bohužel nepatří. Veskrze průměrné drama, které má alespoň zajímavý původní nápad. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"The Hummingbird Project" si ma nakoniec celkom získal. Nielenže mi ponúkol príbeh, ktorý bol oveľa lepší než som čakal, a nepriniesol mi len hercov, na ktorých bolo skvelé sa pozerať... ale mal tému, z ktorej som nebol úplne nadšený, no dokázal ju pretransformovať do niečoho, čo ma skutočne nakoniec nadchlo. Nemôžem povedať, že by to bol super film a sú tu určité aspekty, ktoré podľa mňa nefungujú, no povedzme si najprv to, čo je na filme skvelé. V prvom rade by som pochválil casting filmu. Jesse Eisenber, Alexander Skarsgard, Michael Mando boli proste vynikajúci. Vo všetkých momentkách boli skvelí a všetkým som im to veril. Nápad filmu je sa mi zdal nie moc zaujímavý, no nakoniec by som povedal, že som nemal problém sledovať ťahanie kábla cez celú Ameriku od začiatku až do konca a byť pohlteý príbehom. Okrem toho keď už sú veci hraničné, tak začíname aj myslieť hranične a sú tu skvelé momentky, kde Jesse Eisenberg proste zoberie motorovú pílu a je schopý ísť vyriešiť veci ručne stručne. A keď zlyhá diplomacia, pomôže hľadanie nedostatkov v zákone. Alexander Skarsgard je tu podľa mňa najlepšou postavou a musím ešte povedať, že má pripravený vynikajúci trest pre jednu postavu. To som nečakal a bolo to fantasticky spracované. Tlieskam. Toto by mi nikdy nenapadlo, ale bolo to vysoko zaslúžené. Takže v tomto smere som spokojný. Koniec filmu je ale trošku gýčovitý. Nemôžem povedať, že je to vyslovene zlé, ale pôsobí to gýčovito. Najmä ak tu máme fiktívny príbeh. Salma Hayek podľa mňa podala dobrý výkon, no nie som nadšený z toho, že tento film potrebuje vysovene zloducha. Možno sme mohli nájsť nejakú inú cestu. Najmä keď si vezmime jeden fakt. Myslím si, že nemá reálne nakoniec ani dôvod spraviť to, čo spraví. Tí, ktorí film videli, pochopia. Tí, čo ho nevideli, nedostatnú spoiler. Myslím si, že film stojí za vašu pozornoť a môžem ho odporúčať ako solídne spracovanú drámu. Hodnotenie: B+ ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Nedocenený film s hviezdnym obsadením (Alexandra možno nespoznáte), ktorý sa tvári, že bude konfrontáciou medzi veľkým konglomerátom a odvážnymi individualistami, ale nakoniec je skôr satirou na náš súčasný spôsob života. V podstate tu nemáme ani dobré, ani zlé postavy, obom stranám proste ide o to isté, byť najrýchlejší. Ale ako sa dá spomaliť v myslení vo svete, kde záleží na každej milisekunde? Záverečná poznámka, že budeme rýchlejší vďaka zemskému jadru, je ukážkou absurdnosti toho, kam sme sa ako spoločnosť dostali a ak to budete brať ako obrovský pokrok, Nguyen vás za to neodsúdi. Kolibrík má veľmi slušné tempo, skvelých hercov, premyslený scenár a skrátka sa stále niečo zaujímavé deje. A záver asi neodhadnete. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 8. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)
  • Vincent (Jesse Eisenberg) močí krev, neboť je stižen rakovinou žaludku. Krev v moči je příznakem mnoha jiných nádorových onemocnění, ale rakovina žaludku mezi ně nepatří. Může se tak stát jedině v posledním stadiu nemoci, kdy jsou již zasaženy další orgány. (ČSFD)

Reklama

Reklama