Reklama

Reklama

Kráľovné plesu

  • Slovensko Ísť za svojím snom (viac)
Trailer 2

Violet (Elle Fanningová) je študentka strednej školy, žije na ostrove Wight a pracuje na čiastočný úväzok v klube, aby pomohla matke. Musia sa o seba postarať samy, pretože Violetin otec pred rokmi odišiel. Dievča sníva o kariére popovej hviezdy a úniku zo života v malom meste. Má v úmysle zúčastniť sa konkurzu do súťaže hudobných talentov Teen Spirit, ale vie, že jej matke by sa to nepáčilo. S pomocou Vlada (Zlatko Burić), bývalého operného speváka, ktorý jej nadanie podporuje, sa napokon do súťaže dostane. Cesta k úspechu je však tŕnistá. Čaká ju ešte mnoho ťažkostí, dôležité je vytrvať a ísť za svojím snom. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (32)

a.kopecka 

všetky recenzie používateľa

Zdá se mi to nebo byl letos v Torontu uveden rekordní počet hudebních filmů? Teen Spirit přitom velmi připomíná letošní česko-slovenský neúspěšný pokus o taneční film Backstage. Zatímco v Backstage sledujeme taneční skupinu odkudsi ze slovenského zapadákova, jak se snaží uspět v "taneční SuperStar" v Praze. V Teen Spirit sledujeme v podstatě to samé v bledě modrém, když se holka-Polka z farmy Violet Valinski (Elle Fanning) snaží skrze hudební soutěž dostat do Londýna a stát se zpěvačkou. A jak se skupinou, tak se zpěvačkou si projdeme celým procesem od castingů po nástrahy byznysu. Narozdíl od tvůrců Backstage ale nebylo Teen Spirit takovým utrpením. Jistě, o nějakém hlubším dopadu na kulturu a dějiny filmu se tu mluvit nedá. Ale debutant Max Minghella má narozdíl od tvůrců Backstage trochu větší smysl pro režii (Elle Fanning je pod jeho vedením tradičně skvělá) a cit pro hudbu. Z filmu je totiž nejvíce cítit právě Minghellova láska k popu, zatímco příběh Violet jako takový poměrně rychle vyšumí do ztracena. Člověk si až říká, jestli by místo celovečerních filmů neměl točit spíš jen hudební videoklipy. V těch si je zjevně nejjistější. [TIFF18] ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Teen Spirit" si ma nakoniec celkom získalo. V realite to síce mohlo ponúknuť viac, no cit pre muziku a Elle Fanning to viac menej dostávajú do roviny, aby som povedal, že je to celkom pozerateľné a zaujímavé. Napriek veľmi štandardnej príbehovej línii, ktorá je (z drvivej väčšiny) dosť predvídateľná. Okey. Čo je dobré na filme? Ako som už povedal, Elle Fanning je vynikajúca a veľmi dobre ju cítim v role zmätenej Violet, ktorá akosi sama vlastne nevie čo chce. Okrem toho, že by rada vyhrala talentovú súťaž. Hudba vo filme je dobrá a takisto keď Elle spieva, tak ma to vie presvedčiť. Páči sa mi ako ju Vlad učí spievať a ako jeden na druhom záleží. Možno ten vzťah mohol byť vybudovaný o niečo silnejšie, no pravda je taká, že väčšina ostatných vzťahov nie je vybudovaná absolútne vôbec. O tom ale trošku neskôr. Vizuálna stránka filmu je tiež super. Dobre sa na to pozerá a vystúpenia majú grády. Záverečná skladba ma skutočne chytila a so všetkým čo som videl dokonca pôsobila až prežito. Takže skvelá práca. Film však podľa mňa zlyháva v stránke budovania vzťahov. Je to maximálne povrchné. Stálo by za to vidieť viac scénok, kde by bola Violet s kapelou. Mal som pocit, že to bude vypracované lepšie, no dokopy to nič neprináša. Okrem toho aj ostatné postavy sú väčšinou veľmi plytké a slabo vypracované. A ja si myslím, že ak by sme chceli, aby ten film fungoval dobre, tak to bolo potrebné. Chcelo to silnejšie vzťahy, chcelo to zaujímavejšie konflikty. V jadre je to ale spracované len veľmi základne a nič sa moc do hĺbky nerieši. Škoda. Odporúčam film na pozretie? Ja osobne som si to užil a vedel by som sa k tomu vrátiť. Možno to nie je film pre každého, ale na jedno pozretie určite stojí za to. Možno aj dve. Chcelo to pridať minutáž, rozobrať viac vzťahy, vidieť viac tréningu, vidieť viac z tej šou. A mohlo to byť zaujímavejšie. Ale stojím si za tým, že som rád, že som film videl. Hodnotenie: B ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Typická schéma na tému hanblivá a naivná dievčina, ktorá sa napriek nesúhlasu matky prihlási do talentovej súťaže, kde uspeje a keď okúsi závan slávy, tak sa utrhne z reťaze pod vplyvom nóbl ľudí... A samozrejme, všetky tie typické klišé zvraty a očakávaný happyend, to nesmelo chýbať. A pritom to začalo vcelku sympaticky, no radšej ako popové "spievanky" by som si pozrel film o tom cirkevnom zbore. Pesničky v súťaži ničím výnimočné, takže ani to moc nezaujalo. A tak napokon celý film zachraňuje postava sympatického Vlada. Na viac ako 1* to veru nie je. ()

novoten 

všetky recenzie používateľa

V šedi obyčejného života zdánlivě utopená indie, která vypráví stokrát přežvýkaný příběh. A která díky slušné síle nenápadně vykukujících šťastných chvilek funguje postoprvé. Díky fenomenálnímu vizuálu všech hudebních výstupů, přesně vyzobaným coverům a střihu tanečních scén konečně vyzní ona pohádková éteričnost Elle Fanning včetně nádherně zastřeného hlasu. Max Minghella se potatil a já z toho mám obrovskou radost. ()

Marius 

všetky recenzie používateľa

Do tohto filmu by sa dalo vlastne slušne kopať, pretože je to po desaťtisíci raz natočená american dream cesta za slávou, ktorá si vlastne ani nerobí starosti s tým aby dotiahla nejaké vedľajšie príbehové línie, čím ich robí len zbytočnou vatou okolo toho čo je na tom filme skvelé a to sú do bodky všetky Elline party. Akoby tvorcovia len tlačili scenáristov aby tam niečo bolo čo nachvíľu spomalí tempo bez hlbšieho zmyslu pre dej samotný. Ale v momente ako sa Elle postaví na pódium a začne spievať je to jasne päťhviezdičkový ... videoklip. Elle Fanning je tu herecky zas stopercentná, všetky svoje party naspievala úplne sama a vznikol tak fenomenálny coverový popový soundtrack, kde si trúfnem tvrdiť že jej verzie sú počúvateľnejšie než originál (Dancing on my own a Kill my vibe). Každopádne tie štyri hviezdy sú silno rozpačité a sú tam len vďaka Elle a úžasnému soundtracku. 7/10 P.S. Still better story than Endgame. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (3)

  • Natáčelo se v Montréalu (Kanada) a v Londýně. (BMW12)
  • V jedné scéně zpívá Violet Valenski (Elle Fanning) píseň „Don't Kill My Vibe“ od Sigrid a Martina Sjølieho. (J.F.B.)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama