Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolužitie dvoch mladých ľudí môže byť ovplyvnené konfliktom medzi dvomi generáciami, ale aj túžbou presadiť sa v profesionálnom živote podľa vlastných predstáv. (RTVS)

Recenzie (3)

retroslovak 

všetky recenzie používateľa

Opäť raz vyšiel náš spoločný tip. S kamarátom Patrikom sme sa zhodli, že by bolo vhodné túto inscenáciu reprízovať. Podarilo sa a milá pani dramaturgička nás potešila správou, že áno, Zimovisko zaradíme niekedy do vysielania, netušil som, že to bude tak skoro a veľmi sa z tejto reprízy teším, pretože sa podarilo reprízovať inscenáciu, ktorá myslím od svojej premiéry až tak moc často nešla, ktovie či po roku 1990 vôbec. Pre mňa opäť dej a postavy veľmi zaujímavé, ocenil som vynikajúce herectvo Márie Prechovskej, ktorá tomu všetkému ešte pridala na atmosfére. Veľmi oceňujem aj prelínanie deja spomienky a súčasnosť prostredníctvom strihu a zvuku vlaku, veľmi dobre zvládnutá inscenácia po všetkých stránkach. Zároveň sa taktiež teším tomu, že sa dochovala, predsa len toto je košická inscenácia a v Košiciach bol väčšinou viac krát použitý filmový materiál, skrátka nebola to bratislava, pretože niektoré filmy dokonca aj mladšie ako je rok 1981 natočené v Košiciach boli žiaľ v zlom technickom stave a nezachovali sa, ku príkladu uvediem tvfilm Pekelná dlažba z roku 1987, takže vážke si všetky dochované filmy z Košíc a vôbec každý dochovaný film, či inscenácia je akési kultúrne dedičstvo a veľká hodnota, zvlášť čo sa týka tvfilmov je to o to vzácnejšie, že neexistovali kópie, ako to je pri hraných celovečerných filmoch. Takže veľké ĎAKUJEM!!!!!! milá RTVS za reprízovanie a digitalizovanie tejto a podobných tvfilmov a inscenácií. Žiaľ často je repríza brzdená najmä tým, že sa jedná o zahraničného autora. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Ten vlak v každom strihu mi išiel pekne na nervy už po dvadsiatich minútach. Cítil som sa, akoby som pozeral film vo vlaku, a nie doma. Príbeh je dosť fádny, hlavne tá pracovná linka, súkromie s Magálovou a jej svokrou už trochu lepšie. Tá trojica s Kňažkom inscenáciu zachránila od podpriemeru, ale iba veľmi tesne. Nemyslím si, že je správne film adorovať iba preto, že je starý alebo že je z Košíc. –––– Mám dosť tých starých rároh, ktoré v záchvate sentimentu nechcete vyhodiť. ()

PatoP 

všetky recenzie používateľa

Mne sa v tejto inscenácii páčila hlavne pracovná linka, ale aj celkovo bol príbeh veľmi zaujímavo napísaný. Príšerné bolo to televízne spracovanie, ktoré zráža hodnotenie inscenácie smerom nadol, takže priemer ako vyšitý. Mimochodom, veľmi ma potešilo, že to bol titul Košického televízneho štúdia, ktoré nám RTVS napriek tomu, koľko tam toho bolo natočeného, ponúka žalostne málo, iba vo výnimočných prípadoch. ()

Reklama

Reklama