Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva bratři, kteří se věnují filmové režii, spolu nemají zrovna nejlepší vztah. Když ale staršího z nich raní mrtvice, mladší se o něho rozhodne postarat. (Netflix)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (4)

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Netuším, kde som k tomuto poľskému kúsku prišiel, ale asi kvôli Robertovi Więckiewiczovi som si ho stiahol. Už nepamätám. Film ma zaskočil a prekvapil zároveň. Je o dvoch bratoch, o ktorých sa veľmi nenápadne a postupne dozvedáme, kto sú a čo sa medzi nimi stalo. Zároveň dve ženské postavy vo vedľajších úlohách hrajú veľmi podstatné role, ktoré totálne umocňujú celú psychologiu filmu. Konkrétne Aleksandra Konieczna v úlohe Igy. Tá mi pila neuveriteľne krv! Avšak po tom, ako sa dozvedám súvislosti, začal som si budovať citlivý a emočný vzťah k postavám. A práve toto je na tomto filme to bombastické, to, za čo mu udeľujem plný počet. P.S. Robert Więckiewicz štandardne vynikajúci. Po tomto filme som sa rozhodol, že si ho zaradím do svojej top 10! ()

klukluka 

všetky recenzie používateľa

Má to až dokumentární charakter a není se čemu divit. Pan režisér Januzs Kondratiuk (1943) si to pravděpodobně nějak takhle se svým starším bratrem, rovněž režisérem Andrzejem (1936) napoprvé odžil a teprve potom to na základě této vlastní zkušenosti i natočil. A natočil to dobře, jenom bych to neonálepkoval jako komedii a asi bych se od té reality snažil víc odpoutat ve snaze to zatraktivnit pro diváky. Takhle je to o bráchovi, kterej se ujal nemocnýho, starýho bráchy, přestože toho spolu v poslední době moc nenamluvili. That’s all, víc už tam toho fakt prakticky není. Snad že už mohl být i mladší Janusz nemocný- umřel rok po dokončení tohoto filmu. ()

Reklama

vinducha 

všetky recenzie používateľa

Natočeno je to skvěle , ale vzhledem k tomu , že tyhle filmy bytostně nemůžu , jelikož jsem něco podobného zažil v mojí rodině , tak jsem rád , že už to nikdy neuvidim. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Podľa popisu som od toho čakal nejakú dôvtipnú dramédiu, no podľa mňa pôsobil film skôr tragicky ako komicky. Jediné, čo tu bolo ironické, bola samotná irónia osudu, ktorá zasiahla kúsok po kúsku oboch manželov. Hrozné, ako sa dokáže zmeniť život zo dňa na deň - nielen pre samotného postihnutého, ale aj pre jeho okolie. V tomto prípade obetavý brat Janusz, ktorý sa snaží byť oporou pre svojho staršieho brata Andrzeja. Napriek snahe o dôvtip, táto snaha u mňa nedopadla na úrodnú pôdu. Celkovo ma tento film až tak nechytil.. 2* ()

Galéria (26)

Reklama

Reklama