Reklama

Reklama

The Haunting

(seriál)
Trailer 2
USA, (2018–2020), 17 h 55 min (Minutáž: 43–71 min)

Tvorcovia:

Mike Flanagan

Predloha:

Shirley Jackson (kniha), Henry James (kniha)

Hrajú:

Carla Gugino, Michiel Huisman, Elizabeth Reaser, Henry Thomas, Paxton Singleton, Victoria Pedretti, Mckenna Grace, Oliver Jackson-Cohen, Kate Siegel (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(19)

Obsahy(1)

Dej tohto seriálu z dielne Netflixu sa odohráva okolo 7 člennej rodiny Craineových, ktorí v minulosti bývali v záhadnom starom dome zvanom Hill House. V jednu osudnú noc po čudnej smrti matky vezme vystrašený otec rodiny všetkých svojich päť detí narýchlo preč z domu a už nikdy sa tam nevráti. Navyše, deťom o smrti ich mamy odmietne čokoľvek povedať. Po 26 rokoch za podivných okolností spácha samovraždu jeden zo súrodencov a ostatní musia konečne začať čeliť svojim démonom, ako aj zlu v Hill House, ktoré s nimi zďaleka neskončilo. (Lapedro)

(viac)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (21)

The Haunting (2018) 

1.seria The Haunting of Hill House je pre mna absolutnou serialovou peckou a prijemny prekvapenim, ked som ho v 2018-tom pozeral. To, co v desiatich castiach ponukol tento serial som doteraz nevidel. Od technickej stranky, uzasnej hudby, citlivej kamery, po stvarnenie vsetkych moznych zanrov s uzasnou, a hlavne uveritelnou atmosferou, ktora vas vtiahne medzi zive postavy, ktore su stvarnene herecky naozaj vyborne. Klobuk dolu. Odporucam, ako sa vravi "vsetkymi desiatimi". Za mna jednoznacne plny pocet. Celu seriu som si musel zopakovat. ;) 2.seria Opat stretnutie s mnohymi hercami z predoslej serie. Zajimavy pribeh a atraktivne sidlo Bly. Zaverecne dva diely su vyborne, zial, tie predtym, narozdiel od prvej serie, su zanrovo velmi podobne a nie az tak plne atmosfery, ktora ma doslova pohltila v spominanom Haunting Hill-e. Naopak, niektore diely mi prisli az prilis prekombinovane, ci dokonca preexponovane - v zmysle vykreslovania pribehu a unavne. Hudba v podani The Newton Brothers ustredna a i titulkova melodia, kamera, melancholia su opat uzasne. Tesim sa na tretiu seriu a velmi si prajem, aby vznikla. The Haunting sa stal mojou srdcovkou. Odporucam. 75% A slabsie stvorhviezdie. ()

Dům na kopci (2018) (S01) 

1.seria The Haunting of Hill House je pre mna absolutnou serialovou peckou a prijemny prekvapenim, ked som ho v 2018-tom pozeral. To, co v desiatich castiach ponukol tento serial som doteraz nevidel. Od technickej stranky, uzasnej hudby, citlivej kamery, po stvarnenie vsetkych moznych zanrov s uzasnou, a hlavne uveritelnou atmosferou, ktora vas vtiahne medzi zive postavy, ktore su stvarnene herecky naozaj vyborne. Klobuk dolu. Odporucam, ako sa vravi "vsetkymi desiatimi". Za mna jednoznacne plny pocet. Celu seriu som si musel zopakovat. ;) ()

Jak Steven viděl ducha (2018) (S01E01) 

Konecne je na "obzore" nieco nove z horrorovych surovin. Herecky i atmosferou ma to zaujalo a zatial to ma slusne nasliapnute. Netrpezlivo ocakavam dalsi diel. Zaujimava rodinka so "znacnym" poctom surodencov, i ked.... ()

Otevřená rakev (2018) (S01E02) 

Opat sa prelina minulost s pritomnostou a niektore vztahy a postoje sa objasnia. Druhy diel sa nesie v komornejsom duchu. Zial dusnejsia a temnejsia atmosfera v tomto dieli nedostala priestor. Napatie ma vybudovat detailna kamera na par "nechutnosti" a par "beznych" audio-technik. Uvidime. ()

Na dotek (2018) (S01E03) 

Treti diel a pribeh zamerany na strednu zo sestier, vnimam vyrazne pozitivnejsie, ako ten predosly. Dej rozhodne potemnel a opat sa nacrtnute zakulisie poodhalilo a trochu sa i zmenil doterajsi nahlad na zvysnych clenov rodiny. Parada. ()

Jenom dvojčata (2018) (S01E04) 

Tento diel je venovany najmladsiemu chlapcovi z rodiny a rovnakym stylom nasvieti stretnutia s nim z predchodzich dielov. Zanrovo sa tentokrat vsadilo na slusne depresivnu dramu. Zaver celkom vygraduje. Sice opat podstatne menej horroru a viac dramy, co nie je uplne moja salka, ale ako ticho pred burkou som to schopny skusnut. :) Aspon teda nejaku ocakavam. ()

Paní s ohnutým krkem (2018) (S01E05) 

Tentokrat sa pribeh odvija z pohladu najmladsieho dievcata v rodine, Nelly, Luke-ovej dvojicky. Spociatku mysteriozny "lakavy" uvod prerasta cez romantiku, dramu az po snovy svet a velkolepy tragicky zaver uzasne prepojeny so vsetkymi "Bend-neck lady" epizodami. Pecka. Vynikajuci, znepokojivy diel. Som zvedavy, ako sa to bude odvijat dalej. Doteraz sme videli pribeh osudovej noci az po dospele zivoty z pohladu kazdeho surodenca. Tento diel je opat dokazom, aku paletu zanrov mozno zaujimavo a previazane divakovy predostriet. ()

Dvě bouřky (2018) (S01E06) 

Tentoraz nam to atmosferou sklzava do temnej, depresivnej a hlavne znepokojivej konverzacnej dramy ostatnych zijucich clenov rodiny. Opat sa opona z minulosti trochu poodhali. V zavere na divaka ide ozaj silny zavan smutku. Tento serial ma neprestane pozitivne udivovat tym, cim dokaze vnimaveho divaka obohatit. Pecka. "I was right here! But nobody could see me!" ()

Chvalozpěvy (2018) (S01E07) 

Diel sa venuje dnom ustiacim k osudovej noci z minulosti a smutocnemu obradu v pritomnosti, hlavne ocami otca. Dozvieme sa, aspon z casti, preco bol a stale je v rozpolozeniach, v ktorych sme ho videli predosle diely. Trochu sa ubralo z plynu. Avsak napriek tomu ma svoje i tento diel velmi silne momenty (rozpravanie starsieho kastelana) a i par tych hororovych. ()

Znamení času (2018) (S01E08) 

Dramaticka cast s obcasnymi lakackami a par vysvetleniami. Trochu slabsi diel, ale cesty vsetkych sa pomaly zbiehaju k jednemu, jasnemu cielu. Na mojich sluchadlach ten rachot klopani a buchotu stal za to. Fajna atmosfera. Scena Shirley s Theo v aute a potom zjav Nelly, bol aky brutal. ()

Hrůzostrašné sny (2018) (S01E09) 

Tak sme sa dockali aj pohladu maminy na doterazjsie udalosti a hlavne na osudnu noc. Opat dramatickejsia a ponura cast. Tentokrat vsak hlavne psychologicka. Hoci sa opat trochu poodtiahla opona a nejaky ten criepok sme sa opat dozvedeli, a napriek dokonalej Gugino v roli matky, ktora pomaly prehrava svoj boj s posobenim domu a vnimanim reality, cakal som viac. Snad sa to podari v zaverecnej casti a nedojde k rozcarovaniu po tak kvalitne polozenom zaklade. Slabsie stvorhviezdie. Psycho moc nemusim, ale ten smutok a zmar je v poslednych minutach hmatatelny. ()

Skličující ticho (2018) (S01E10) 

Som nadseny ako to uzavreli. Pecka. To, co v desiatich castiach ponukol tento serial som doteraz nevidel. Od technickej stranky, uzasnej hudby, citlivej kamery, po stvarnenie vsetkych moznych zanrov s uzasnou, a hlavne uveritelnou atmosferou, ktora vas vtiahne medzi zive postavy, ktore su stvarnene herecky naozaj vyborne. Klobuk dolu. Odporucam, ako sa vravi "vsetkymi desiatimi". Za mna jednoznacne plny pocet. ()

Záhadné sídlo Bly (2020) (S02) 

Opat stretnutie s mnohymi hercami z predoslej serie. Zajimavy pribeh a atraktivne sidlo Bly. Zaverecne dva diely su vyborne, zial, tie predtym, narozdiel od prvej serie, su zanrovo velmi podobne a nie az tak plne atmosfery, ktora ma doslova pohltila v spominanom Haunting Hill-e. Naopak, niektore diely mi prisli az prilis prekombinovane, ci dokonca preexponovane - v zmysle vykreslovania pribehu a unavne. Hudba v podani The Newton Brothers ustredna a i titulkova melodia, kamera, melancholia su opat uzasne. Tesim sa na tretiu seriu a velmi si prajem, aby vznikla. The Haunting sa stal mojou srdcovkou. Odporucam. 75% A slabsie stvorhviezdie. ()

Staré sídlo (2020) (S02E01) 

Znepokojive pod povrchom, velmi pekne v obrazoch a kamere a dokonale v hudbe. Mila blondinka Victoria Pedretti z Hill House nesmierne potesila. Urozpravane dievcatko, Flora, je "perfectly splended". Bohova je. :) Chlapcisko je ...znepokojivy a mne i dost nesympaticky. Zacalo to rozpravanim Carly Gugino, tak som zvedavy co sa z toho vykluje. Zaujalo, dufam, ze to dosiahne tu atmosferu, co mal vynikajuci Hill House. ()

Žák (2020) (S02E02) 

Hm, mierne rozcarovanie a par ocakavanych postupov. Avsak rusko sa trochu poodhalilo a je zrejme, ze mala Flora a jej "babiky" nie su nezname. Naviac, dozvedeli sme sa nejake criepky o Miles-ovi este z cias jeho internatnej skoly. A creepy bol uz vtedy. :) A nemyslim, ze to bolo v dosledku smrti rodicov. Tieto naznaky boli typicke i v prvej serii a dufam, ze podobne velkolepe prelinania budu i tu. Zial, len priemer. Dufam, ze sa "sliapne na plyn" a atmosfera vtiahne. ()

Dvě tváře, 1. část (2020) (S02E03) 

Hm...nove postavy, nasvetlenia a nove obrazy. Criepkov na zliepanie mame dost. Podvod v rodine a ktoze to stale vola? :) Oliver Jackson-Cohen v roli zavislaka a psychicky rozhodeneho braska v prvej serii sa mi pacil viac. Ale opacne charakterove spektrum arogantneho inteligentneho prachaca, ci podvodnika hra takisto uveritelne. 70% Hudba je tam uzasna. Moze byt, zivsie ako predosla epizoda. ()

Jak se to událo (2020) (S02E04) 

Vynikajuca atmosfera a tentokrat ideme ozaj hlbsie do depresivnej pritomnosti. Uz vieme, ze deti naozaj "vidia" a zrejme i "chrania". Takmer plny pocet. ()

Oltář mrtvých (2020) (S02E05) 

Prepoje sa zacinaju splietat a mnohe sceny z predoslych dielov davaju teraz zmysel. Diel venovany Hannah a jej castej "nepritomnosti v okamihu". Opat takmer na plny pocet a prelinanie casovych linii, ktore su jednym z hlavnych pozitiv a vynimocnych znakom celej serie. ()

Dvě tváře, 2. část (2020) (S02E07) 

Sposob a forma, akou nam vysvetlili, to, co sme uz niektori tusili, nema na mna ani zdaleka taky vplyv, ako genialna prva seria. Velke sklamanie. Ach jo...uvidim, s cim pridu posledna dva diely. Slabsi priemer. ()

Romance se starými róbami (2020) (S02E08) 

Kate Siegel, moja oblubena postava "v rukavickach" z jednotky, tentokrat v postave Violy, jednej z dcer majitela sidla Bly z dalekej minulosti, bola vitanym a prijemnym osviezenim. Jej zobudzanim sa, spanim a prechadzanim sa po nocnom sidle. ;) Ciernobiela a rozpravackin hlas dotvaral tajomny pribeh. "She would sleep, she would forget, she would wake up, she would walk.. and forget and forget and forget...all things fade..", nadhera. Za mna zatial najlepsi diel druhej serie - deja vu v pocitoch pri viacerych dieloch serie prvej. ()

Súvisiace novinky

Tvůrce Hill House chystá Zánik domu Usherů

Tvůrce Hill House chystá Zánik domu Usherů

06.10.2021

Po úspěchu se dvěma řadami seriálu The Haunting a následně s novou minisérii Půlnoční mše oznámil režisér a scenárista Mike Flanagan další, celkově již pátý projekt pro streamovací službu Netflix.… (viac)

The Haunting Of Hill House se vrátí

The Haunting Of Hill House se vrátí

21.02.2019

Populární hororová série The Haunting of Hill House, která loni přistála na Netflixu a okamžitě si získala srdce mnoha diváků i kritiků, se vrátí. Druhá série se bude jmenovat The Haunting of Bly… (viac)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (viac)

Nominace na 76. Zlaté glóby

Nominace na 76. Zlaté glóby

06.12.2018

Nominace na 76. ročník Zlatých glóbů byly čerstvě oznámeny a vy po nich teď nejspíš budete mít ještě více otázek, něž kolik jste měli před nimi. Mezi pěticí nejlepších dramat se totiž objevily filmy… (viac)

Reklama

Reklama