Reklama

Reklama

The Haunting

(seriál)
Trailer 2
USA, (2018–2020), 17 h 55 min (Minutáž: 43–71 min)

Tvorcovia:

Mike Flanagan

Predloha:

Shirley Jackson (kniha), Henry James (kniha)

Hrajú:

Carla Gugino, Michiel Huisman, Elizabeth Reaser, Henry Thomas, Paxton Singleton, Victoria Pedretti, Mckenna Grace, Oliver Jackson-Cohen, Kate Siegel (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(19)

Obsahy(1)

Dej tohto seriálu z dielne Netflixu sa odohráva okolo 7 člennej rodiny Craineových, ktorí v minulosti bývali v záhadnom starom dome zvanom Hill House. V jednu osudnú noc po čudnej smrti matky vezme vystrašený otec rodiny všetkých svojich päť detí narýchlo preč z domu a už nikdy sa tam nevráti. Navyše, deťom o smrti ich mamy odmietne čokoľvek povedať. Po 26 rokoch za podivných okolností spácha samovraždu jeden zo súrodencov a ostatní musia konečne začať čeliť svojim démonom, ako aj zlu v Hill House, ktoré s nimi zďaleka neskončilo. (Lapedro)

(viac)

Recenzie používateľa MM_Ramone k tomuto seriálu (11)

Dům na kopci (2018) (S01) 

V roku 2018 natočil pod záštitou americkej spoločnosti Netflix režisér Mike Flanagan televízny dramaticko-horrorový seriál "The Haunting of Hill House". Prvá séria obsahuje desať zhruba hodinových na seba naväzujúcich dielov. Postupne a pomaly s rozvahou a s radosťou som si ich pozrel. Bol mi naservírovaný hrozivo dramatický príbeh rodiny Crainovcov. Spoznal som piatich súrodnecov (Steven, Shirley, Theodora, Luke, Nell) , spoznal som rodičov (Hugh, Olivia) a dozvedel som sa, čo sa stalo onej desivej noci, kedy museli v hrôze opustiť starobilé rodinné sídlo Hill House, v ktorom žili. Každým dielom dej seriálu gradoval, až vyvrcholil v orgazmickom finále, pri ktorom som takmer ani nedýchal. ***** ()

Jak Steven viděl ducha (2018) (S01E01) 

V roku 2018 natočil pod záštitou americkej spoločnosti Netflix režisér Mike Flanagan televízny dramaticko-horrorový seriál "The Haunting of Hill House". Prvá séria obsahuje desať zhruba hodinových na seba naväzujúcich dielov. Úvodná, v poradí prvá epizóda nesie názov "Steven Sees a Ghost" (Ako Steven videl ducha). Divák sa v nej zbežne zoznamuje s rodinou Crainovcov, ktorý bývali v honostnom, starobylom sídle s desivou aurou. Jednej noci ho museli náhle a v strachu opustiť. Zdá sa však, že táto trauma ich máta aj o mnoho rokov neskôr. Deti už dospeli, rodičia zostarli, ale tajomstvo domu na kopci ich stále prenasleduje. **** ()

Otevřená rakev (2018) (S01E02) 

V roku 2018 natočil pod záštitou americkej spoločnosti Netflix režisér Mike Flanagan televízny dramaticko-horrorový seriál "The Haunting of Hill House". Prvá séria obsahuje desať zhruba hodinových na seba naväzujúcich dielov. V poradí druhá epizóda nesie názov "Open Casket" (Otvorená truhla). Úvodná časť sa venovala predovšetkým Stevenovi, najstaršiemu potomkovi rodiny Crainovcov. Druhá epizóda zoznámi divákov s jeho sestrou Shirley, ktorá je majiteľkou pohrebnej služby. Aj ju traumatizujú spomienky na detstvo prežité v honostnom sídle Hill House. Shirley sa podujme zorganizovať pohreb jej mladšej sestry Nell. **** ()

Na dotek (2018) (S01E03) 

V roku 2018 natočil pod záštitou americkej spoločnosti Netflix režisér Mike Flanagan televízny dramaticko-horrorový seriál "The Haunting of Hill House". Prvá séria obsahuje desať zhruba hodinových na seba naväzujúcich dielov. V poradí tretia epizóda nesie názov "Touch" (Na dotyk). V údonej časti sme sa zoznámili so spisovateľom Stevenom Crainom, druhá epizóda bola zameraná na majiteľku pohrebnej služby Shirley Crainovú a v treťom pokračovaní som sa dozvedel, kto je tá promiskuitná lesba v rukaviciach, ktorá býva v hosťovskom dome u Shirley. Theodora Crainová je prostredná sestra. Pracuje ako detská psychologička. Už ako dieťa bola iná ako jej súrodenci, podivná, tvrdá ako tehlová stena. Taká je i v dospelosti. Tvrdá, uzavretá, rázna, neprístupná. Má zvláštne mentálne schopnosti, ktoré v sebe objavila, keď vyrastala v sídle Hill House. **** ()

Jenom dvojčata (2018) (S01E04) 

V roku 2018 natočil pod záštitou americkej spoločnosti Netflix režisér Mike Flanagan televízny dramaticko-horrorový seriál "The Haunting of Hill House". Prvá séria obsahuje desať zhruba hodinových na seba naväzujúcich dielov. V poradí štvrtá epizóda nesie názov "The Twin Thing" (Len dvojčatá). Postupne sa zoznamujeme so súrodencami rodiny Crainovcov. V prvej časti sme spoznali Stevena, v druhej Shirley, potom nasledoval Theodorin príbeh a teraz prišiel rad na Lukea. Má problémy s drogami. Snaží sa so závislosťou bojovať. Podstupuje odvykaciu kúru. Nepredvídateľné okolnosti ho však prinútia liečebňu náhle opustiť. Silne ním otrasie, keď sa dozvie o smrti svojho dvojčaťa, svojej sestry Nell. **** ()

Paní s ohnutým krkem (2018) (S01E05) 

V roku 2018 natočil pod záštitou americkej spoločnosti Netflix režisér Mike Flanagan televízny dramaticko-horrorový seriál "The Haunting of Hill House". Prvá séria obsahuje desať zhruba hodinových na seba naväzujúcich dielov. V poradí piata epizóda nesie názov "The Bent-Neck Lady" (Žena s ohnutým krkom). Postupne sme sa zoznámili so súrodencami rodiny Crainovcov. V prvej časti sme spoznali spisovateľa Stevena, v druhej majiteľku pohrebného ústavu Shirley, potom nasledovala detská psychologička Theodora, po nej sa predstavil feťák Luke a teraz prišiel rad na utrápenú Nell. Vyrástla, dospela, vydala sa, ovdovela, vrátila sa do Hill House a tam... ***** ()

Dvě bouřky (2018) (S01E06) 

V roku 2018 natočil pod záštitou americkej spoločnosti Netflix režisér Mike Flanagan televízny dramaticko-horrorový seriál "The Haunting of Hill House". Prvá séria obsahuje desať zhruba hodinových na seba naväzujúcich dielov. V poradí šiesta epizóda nesie názov "Two Storms" (Dve búrky). Prvých päť častí, čiže prvá polovica tejto minisérie, bola venovaná piatim súrodencom rodiny Crainovcov. V jednotlivých epizódach sme sa bližšie zoznámili s každým z nich. Spisovateľ Steven, majiteľka pohrebnej služby Shirley, detská psycholigička Theodora, drogovo závislý Luke a nešťastná Nell. Teraz sa stretnú pri truhle najmladšej sestry Nell. Po rokoch sa tam uvidia aj so svojim otcom. Počas dvoch zúriacich nočných búrok a hypnotického krúženia kamery sa odhaľujú naštrbené vzťahy preživších členov rodiny. ***** ()

Chvalozpěvy (2018) (S01E07) 

V roku 2018 natočil pod záštitou americkej spoločnosti Netflix režisér Mike Flanagan televízny dramaticko-horrorový seriál "The Haunting of Hill House". Prvá séria obsahuje desať zhruba hodinových na seba naväzujúcich dielov. V poradí siedma epizóda nesie názov "Eulogy" (Chválospevy). Súrodenci Crainovci (Steven, Shirley, Theodora, Luke) pochovali svoju najmladšiu sestru Nell. Pohrebu sa zúčastnil aj ich otec Hugh Crain, s ktorým sa roky nevideli. Práve jemu sa najviac venuje dej tejto časti. Začínajú sa pomaličky odhaľovať aj udalosti, ktoré vyvrcholili onej osudnej noci v sídle Hill House. **** ()

Znamení času (2018) (S01E08) 

V roku 2018 natočil pod záštitou americkej spoločnosti Netflix režisér Mike Flanagan televízny dramaticko-horrorový seriál "The Haunting of Hill House". Prvá séria obsahuje desať zhruba hodinových na seba naväzujúcich dielov. V poradí ôsma epizóda nesie názov "Witness Marks" (Znamenie času). Spoznali sme rodinu Crainovcov (súrodencov Stevena, Sherley, Theodoru, Lukea, Nell) a aj ich rodičov, zatiaľ hlavne otca Hugha. Teraz sa začína postupne odhaľovať aj tajomstvo starobylého sídla Hill House, kde istý čas žili a jednej noci ho museli náhle v hrôze opustiť. Čo sa tej osudovej noci udialo? Čo sa stalo ich matke? Kto to klope u Sherley? Kam zmizol Luke? Čo cítila Theodora, keď sa dotkla svojej mŕtvej sestry Nell? Otázky sa hromadia. ***** ()

Hrůzostrašné sny (2018) (S01E09) 

V roku 2018 natočil pod záštitou americkej spoločnosti Netflix režisér Mike Flanagan televízny dramaticko-horrorový seriál "The Haunting of Hill House". Prvá séria obsahuje desať zhruba hodinových na seba naväzujúcich dielov. V poradí deviata epizóda nesie názov "Screaming Meemies" (Hrôzostrašné sny). Predposledná časť, spejeme ku koncu, finišujeme, blíži sa vyvrcholenie. Odhalí sa príbeh matky, príbeh Olivie Crainovej. Konečne sa dozvieme, čo sa stalo tej strašlivej, osudnej, hrôzostrašnej noci v starobylom honostnom sídle Hill House. Uvidíme, čo sa udialo za dverami červenej izby. Ach, úbohá Olivia, úbohá Liv, tak si sa predsa len prebudila. ***** ()

Skličující ticho (2018) (S01E10) 

V roku 2018 natočil pod záštitou americkej spoločnosti Netflix režisér Mike Flanagan televízny dramaticko-horrorový seriál "The Haunting of Hill House". Prvá séria obsahuje desať zhruba hodinových na seba naväzujúcich dielov. V poradí desiata epizóda nesie názov "Silence Lay Steadily" (Skľučujúce ticho). Zhliadli sme strastiplný príbeh rodiny Crainovcov. Spoznali sme súrodnecov Stevena, Shirley, Theodoru, Lukea a Nell. Poznali sme ich rodičov Hugha a Oliviu. Dozvedeli sme sa, čo sa udialo v tú desivú noc, kedy museli v hrôze zutekať zo sídla Hill House. Prišiel čas sa s nimi rozlúčiť. Je tu posledný diel, záverečná časť. Zložitá skladačka sa sformovala do fascinujúceho celku, kde zrazu všetko dáva zmysel. Bravúrne ukončenie, dychberúci záver. Úžasné, úchvatné, dojímavé. ***** ()

Súvisiace novinky

Tvůrce Hill House chystá Zánik domu Usherů

Tvůrce Hill House chystá Zánik domu Usherů

06.10.2021

Po úspěchu se dvěma řadami seriálu The Haunting a následně s novou minisérii Půlnoční mše oznámil režisér a scenárista Mike Flanagan další, celkově již pátý projekt pro streamovací službu Netflix.… (viac)

The Haunting Of Hill House se vrátí

The Haunting Of Hill House se vrátí

21.02.2019

Populární hororová série The Haunting of Hill House, která loni přistála na Netflixu a okamžitě si získala srdce mnoha diváků i kritiků, se vrátí. Druhá série se bude jmenovat The Haunting of Bly… (viac)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (viac)

Nominace na 76. Zlaté glóby

Nominace na 76. Zlaté glóby

06.12.2018

Nominace na 76. ročník Zlatých glóbů byly čerstvě oznámeny a vy po nich teď nejspíš budete mít ještě více otázek, něž kolik jste měli před nimi. Mezi pěticí nejlepších dramat se totiž objevily filmy… (viac)

Reklama

Reklama