Reklama

Reklama

Vzduchoplavci

  • Veľká Británia The Aeronauts (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

V roce 1862 se odvážná pilotka balonu Amelia Wrenová (Felicity Jonesová) spojila s průkopníkem meteorologie Jamesem Glaisherem (Eddie Redmayne), aby rozšířili lidské vědomosti o počasí a vylétli výš než kdokoli v dějinách. (Prime Video)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (60)

Rathalos 

všetky recenzie používateľa

Vynikajuci film podla skutocnych udalosti o lete a vystupe balonom,v ktorom bol v roku 1862 prekonany svetovy rekord v nadmorskej vyske,aj ked s Jamesom Glaisherom neletela zena,ale dalsi chlap,cize v tomto je to trosku nepresne,ale i tak sa mi to velmi pacilo,tie sceny v balone boli vzrusujuce...:-) ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Toto vôbec nebolo zlé. Divák si uvedomí, aký klaustrofobický môže byť jeden balón. Prestrihať a vyhodiť vysvetlovačky, tie mohli mať vlastný film. Bolo by to kompaktnejšie a možno o trošičku viac napínavejšie. Inak ale kamera skvelá, obsadenie tiež, kostýmy super, trochu je to ale ladené do rodinného štýlu a nie thrilleru, nevadí. Na veľkom plátne to muselo vyzerať skvelo. 3 z 5 ()

Reklama

classic 

všetky recenzie používateľa

Toto je inak čisto rýdzi, dobrodružný, do úmoru napínavý, britský, nehollywoodsky filmový počin s tak neuveriteľne strhujúcimi a realistickými, dynamickými sekvenciami zo vzduchu v balóne, až sa mi totálne zakrútila hlava, pravidelne som dostával závrate, len čo som opäť zhliadol dvoch jedincov vo vysokej výške, kde to už človeku pomaly ani nemyslí, lebo sa mu nedostatočne okysličuje mozog, ďalej sa pridávajú i nebezpečne nízke teploty, ktoré absolútne neveštia nič dobrého, a tak som si trochu od toho celého oddýchol, keď sa občas, miestami prestrihávalo dolu na bezpečnú, londýnsku zem v dobovom roku 1862, kedy sa spomínalo, ako sa vlastne spoznali títo dvaja smelí dobrodruhovia James Glaisher s Ameliou Wren, defacto, oni dvaja sa poznajú už z Teórie všetkého, kde si Eddie Redmayne strhol geniálneho fyzika Stephena Hawkinga, a zase Felicity Jones jeho manželku Jane, pričom s rozpustenými vlasmi mi strašne pripomína inú, atraktívnu kolegyňu s menom Amy Adams. _ Kto je Tom Harper, a kto je pre zmenu George Steel ? Nejako som o nich doteraz ešte nepočul. Pravdepodobne sú obidvaja čistokrvní briti, ako vyšití, keď prvý je režisér tohto snímku, ktorý ma naprosto ohromil, opantal svojou unikátnou víziou, že súčasne bez druhého si nedokážem absolútne vôbec predstaviť, že by nebol toho súčasťou. Maximálna dôkladnosť, kedy sa normálne bojíte o našich hrdinov, čo sa im tam hore môže ľahko stať, ak by nastala, čo by len malinká komplikácia. A tých bolo niekoľko. Mal som zdania, že IMAX urobil svoje, a preto to pôsobilo tak majestátne, akoby ste sa nachádzali priamo tisícky metrov nad morom ! Fenomenálne snímanie + vizuálne efekty opäť posunuli svoju hranicu ešte o poriadny kus vyššie. Skrátka, nevnímate ich ! Apropo: hudobnú zložku zaobstaral už skúsený skladateľ Steven Price, ktorý sa blysol u Gravitácie, a aj pri nej som často prežíval úzkostlivú pocitovú úroveň, a tak tu máme ďalší spoločný znak ! Výborný vstup do dvetisícdvadsiatky. ()

DavidS. 

všetky recenzie používateľa

Výsměch horelezcům a jejich zálibě v péřových bundách, rukavicích nebo třeba kyslíkové láhvi... Balónové dobrodružství jako z pera Jula Verna a s vizuálním nadšením Kamila Lhotáka, ale také zcela ignorující fyzikální fakt, že v 11km nadmořské výšky je jedna sukénka a pláštík bez rukavic a ušanky pro vzdušnou akrobacii prostě málo... ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

V roce 1862 pilotka horkovzdušného balónu Amelia Wren (Felicity Jones) vyrazila s průkopníkem meteorologie Jamesem Glaisherem (Eddie Redmayne) za posunutím vědomostí lidstva ohledně počasí a vystoupali výše než kdokoli v té době. Čelili fyzickým a emocionálním výzvám. Tématem filmu , který sám do velkých výšek nevystoupá je nezávislost. Ale už jen výstup dvou zajímavých a soucitných přátel je fascinující. Zvlášť když je to založeno na skutečné události. Ale milostná chemie mezi nima nějak moc nefungovala. Film nám sděluje , že máme být stateční a vytrvalí. Tento subžánr směr lidského dramatu a menšího dobrodružství někdy zafunguje a někdy ne. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (5)

  • Vztah Amelie (Felicity Jones) s manželem je založen na vztahu Sophie Blanchard a jejího manžela Jeana-Pierra Blancharda. (p.a.douch)
  • Součástí soundtracku je i píseň „Home To You“ od Sigrid. (J.F.B.)

Reklama

Reklama