Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pekka tvrdí svým rodičům a dvěma sestrám, že je úspěšný businessman, ale přitom vylákává od cizích lidí peníze a zbytky jídla. Pak se rodiče rozhodnou navštívit své děti ve městě... Snímek Role člověka je adaptací stejnojmenné úspěšné knihy. (Severská filmová zima)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (12)

solisoli 

všetky recenzie používateľa

Hneď od začiatku pri tom vybľakovaní to začalo byť jasné, že to bude poriadna chujovina. A bola. To neznamená, že sa na to nedalo pozerať. Bezprostredná scéna s kohútom nemala chybu. Odkiaľ to odkukali, pretože to bola bomba. Celkove táto komická paródia na rodinné vzťahy mala svoj šmrnc, kde tvorcovia nemajú byť aj tak, na čo hrdí, keď vykonštruovali náhodné situácie, ktoré ich priamo pri natáčaní napadli a ktoré predvádzali akýsi divadelníci. V ostatnom prípade, čo sa tu dá na rozoberať. Mimo toho kohúta, to bolo pekne v riti. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Jak to Finové nemají rádi, tak zde si je dovolím trošičku srovnat s jejich východními sousedy. Jak v Rusku roli zbytečného člověka mají v Pečorinovi od Lermontova, tak tady toho zbytečného člověka východo-skandinávského střihu s přehledem obsáhnul Pekka. Výborné finské drama s nějakými těmi absurdními prvky, protože bez nich by to u Finů ani nešlo. Ač je Pekka obchodník, tak je taky docela slušný asociál. Bavilo mě, jak se ztrácí a opět objevuje v těch diskuzích plných lží. Na podobné náměty jsou Skandinávci špičky v oboru. ()

Reklama

Facillitant 

všetky recenzie používateľa

Na filmu se mi moc líbí, jak realisticky působí prostředí a postavy (např. že ženská doma chodí neučesaná a nemá hladkou pleť na tváři, jak to běžně bývá). Knihou se film jenom inspiroval, příběh je velmi podobný, více než z poloviny je v něm něco, co v knize nebylo - na to si ale nestěžuju. Všem vřele doporučuju si knížku přečíst, stejně jako mnohé další Hotakainenovy knihy vyšla v českém překladu. V reakci na komentáře ostatních uživatelů dodávám, že to není komedie, a ani to komedie neměla být. Možná jsem tomu dokázala přijít na chuť taky díky tomu, že finskému prostředí a kultuře rozumím. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Fínska snaha o satiru a to vieme, že tí Fíni sa veľmi neusmievajú. Je to akási obmena alebo inšpirácia filmu Všetci sú v pohode, samozrejme žiadny De Niro tu ani zďaleka nehrá. Film lavíruje medzi rodinnou polodrámou a situačnou komédiou až fraškou, zatiaľ čo miestami dáva priestor aj na emócie. Nebolo to zlé, ale nabudúce skutočne radšej toho De Nira. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama