Reklama

Reklama

Na dosah ruky

  • Francúzsko Au bout des doigts (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Riaditeľ prestížnej hudobnej akadémie Pierre Geithner si v ruchu parížskej železničnej stanice všimne mladíka, hrajúceho na piano. Okamžite rozpozná jeho výnimočný talent a osloví ho, Matthieu ho však odmieta. V prostredí, z ktorého pochádza, nemá od smrti svojho suseda a učiteľa veľa príležitostí rozvíjať svoj talent a hudba sa stala jeho tajným útočiskom. Keď mu hrozí trest odňatia slobody, nemá nikoho, na koho by sa mohol obrátiť a vtedy si spomína na Pierra a akadémiu. Celkom inú budúcnosť má na dosah ruky... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (14)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Príjemný príbeh, ktorý mi tak trochu pripomenul oscarový Whiplash, ten bol ale tvrdší. Teda aspoň zo strany učiteľa. Je to typ citlivejšieho filmu, ktorý zbehne jedna radosť, aj keď má v sebe mnoho predvídateľného. A ani politicky korektne zasadený multi-kulti vzťah mi vôbec nevadil. Napokon, vo Francúzsku sa to zástupcami Stredoafrickej republiky len tak hemží, čiže to nie je nič prekvapujúce. ()

marhoul 

všetky recenzie používateľa

Francouzská variace na Dobrý Will Hunting, ale místo matiky, hraje grázlík na klavír. Šablona je podobná, ovšem ničemu to nevadí. Pohodová záležitost, předvídatelná, ale hezky natočená a s překrásnou klasickou hudbou. Violoncelistka sympatická kočka, seděla tam přesně, z plnění povinných korektních kvót bych tvůrce nepodezírala, i kdyby to tak nakrásně bylo, fešanda filmu dodala správný švih. Whiplash určitě nečekejte, je to limonáda na poklidný večer. ()

Reklama

muti 

všetky recenzie používateľa

Film neprináša nič nové a je to prakticky vykradacka cez kopirák podobných filmov z minulosti. Pre mňa je to Dobrý Will Hunting len s klavírom. K tomu pridáme absolútnu predvídateľnosť a otrepané rasové rovnováhy. Na druhej strane je to príjemná oddychovka s príjemným hudobným doprovodom po ktorom ostane snáď dosť optimistických dojmov. A napokon ide o emócie... ()

solisoli 

všetky recenzie používateľa

Matthieu pôvodom z chudobnej rodiny, živiaci sa vykrádaním bytov skrýva v sebe nevídanú schopnosť klavírneho virtuóza , akú si nevie zaplatiť a vybudovať šľachta zo svojich pupíkov. Toto je námet a réžia Bernardovcov, ako jeden z českých Bakalárov, skomoliť parodický príbeh Matthieu, klavírneho virtuóza z ľudu. Riaditeľ prestížnej hudobnej akadémie Pierre Geithner ho objaví na stanici a hneď všetkým je jasné, ako to dopadne. Akadémia musí vyhrať prestížnu svetovú súťaž, lebo je inak v riti. Cesta nebude jednoduchá a začína sa story kriminálnika klaviristu, ktorého sa ujíma umelkyňa grófka. Tá ale stráca trpezlivosť, keď Matthieu odmieta partitúry, sere na ne a zdrhne. Geithner ho znovu naláka. Teraz je tu zase legiero. Grófka pomáha ta, t, t, ta, t, t, ta, t, t, ale Matthieu zase sere na to a vyparí sa. Chudák Geithner sa ide zblázniť. K tomu manželka utrápeného Geithnera nasere ešte viac, keď miesto morálnej podpory ho nabáda, vymaľovať domáci salón. Ale Matthieu je opäť späť vďaka šarmantnej antilope, do ktorej sa zamiluje. Teraz pre zmenu nezvláda mezzoforte, ritardando, liberamente a opäť sere na to, ale poriadne. Je tu súťaž. Nabehnú klavírni virtuózi z celého sveta, ale Matthieu, je na ulici vo svojom gangu. Koncert sa začína. Geithner, ktorému horí pod riťou stolička riaditeľa, aj s grófkou kolabujú a po Matthieovi, ani stopy. V tom sa Matthieu spamätáva a beží, ako namydlený blesk naprieč Parížom, na shanzelize. Ako inak, dobehne v poslednej chvíli, navlečie si od skolabovaného Geithnera na svoju bundu frak, vytlačí zo sedačky pupíka a začne hrať. Uff, ako sme sa všetci spotili a padajú nám krokodílie slzy, cez blahoslávny úsmev radosti a zadosťučinenia... ()

kolemjdouc 

všetky recenzie používateľa

pět pouze a jen pro Benchetrita.Ten kluk je vážně dobrý .Otázné je proč toho natočil tak málo.Asi jsou obavy aby nezastínil hvězdy.jako tady v tomto snímku.U postavy jeho černošské přítelkyně jsem si v prvním okamžiku, kdy se objevila na scéně,pomyslela že je tam celá přimalovaná digitálně.A vůbec tam byla spousta hluchých míst.A to díky jednoduché dějové lince scénáře.Spíš taková béčková červená knihovna.Ale jako oddychovka dobré. ()

Galéria (27)

Reklama

Reklama