Reklama

Reklama

Aj slnko je hviezda

  • Slovensko Slnko je tiež hviezda (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Natasha je dievča, ktorá neverí na osud ani na sny a spolieha sa iba na vedu a fakty. Až do magického okamihu, kedy osud zasiahne a ona uprostred horúceho dňa na rušnej newyorskej ulici narazí na Daniela, nevyliečiteľného romantika. Medzi dvoma úplne neznámymi mladými ľuďmi okamžite preskočí iskra, ale hviezdy im nie sú veľmi naklonené. Natashi a jej rodine totiž zostáva dvanásť hodín do núteného odchodu z USA. Daniel to však nevzdáva, lebo už pri prvom pohľade na ňu mu bolo jasné, že osud im dvom nachystal niečo naozaj zvláštne a výnimočné. Teraz mu zostáva jediné – presvedčiť o tom aj Natashu... (Forum Film SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (32)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Tak dobrý základ filmu ... a napokon sa z toho vykľul tak nevýrazný a slabučký príbeh! Počiatočné nadšenie z pútavého úvodu postupne vystriedalo sklamanie z veľmi nepresvedčivého filmu, ktorý balansuje niekde na hranici konverzačky a klišé romantiky. Celé to pôsobilo strašne neprirodzene a tá silená snaha pretláčať do popredia osud a vieru v Lásku, to pôsobilo na mňa veľmi umelo. Navyše, ani jedna z hlavných postáv a ich osudov ma akosi nedonútilo s nimi sympatizovať. Vizuál na podklade New Yorku síce dobrý, sem tam aj nejaký vydarený dialóg s pekným posolstvom, ale celkový dojem veľmi veľmi slabučký. Potenciál zostal vysoko za očakávaniami :( ()

poz3n 

všetky recenzie používateľa

The Sun Is Also a Star je docela typickým představitelem takových těch intelektuálštějších hipsterských romancí, které se poslední roky sem tam vždycky někde vynoří. Často se v nich pracuje s motivem vesmírné osudovosti a střetem mezi vědecko analytickým přístupem k životu a prostým prožíváním toho, co život a láska přináší. Tenhle druh filmových romancí mě docela baví, ale povětšinou umírá vždy na stejné zádrhely. Herci jsou zajímaví, ale herecky tak úplně neválí, takže jediné, co to zachraňuje, je případná chemie mezi ústřední dvojicí. Kamera má tendenci vizuální stránce dodávat takový ten hipster nádech, takže to občas spíš vypadá jako film někde na instagramu, než kinematografie. Scénář je povětšinou jednoduchý a neposkytuje příliš vrstevnatosti a nějaké nadstavby, takže opět závisí na tom, jak ústřední dvojice mezi sebou funguje. The Sun Is Also a Star je za mě v tomhle ohledu průměrným filmem, kdy přináší několik hezkých momentů, kdy jsem si uvědomil, že oběma představitelům vlastně docela fandím, na jiných místech jsem naopak vnímal určitou tvůrčí a hereckou jalovost. Pokud každopádně The Sun Is Also a Star někoho zaujalo a chtěl by kouknout na něco podobného, nemohl jsem se zbavit srovnávání s filmem Comet (2014). 5/10 ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Aljašský fešák s výzorom vlkolaka a pekná africká deva. Pekný pár a naozaj sa na nich dobre pozerá, hoci v dosť spomalenom tempe, ten rozbeh je natiahnutý. Tejto romantike sa ale dá fandiť, je tam občas pekná hudba a navyše obaja protagonisti už vedia, čo je to planetárium. A nekonečne sa hádajú, či je všetko o vede alebo je tu aj nejaký osud. A keď ostane trochu času tak príde na rad aj Trumpov sen - deportácia. Pomôže milej Natashi aspoň fakt, že nepochádza z trumpetou nenávideného Mexika? ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"The Sun Is Also A Star" je nakoniec príjemnou romatnickou drámou. Funguje to, má to dobré momentky, má to srdce na správnom mieste a naši dvaja hrdinovia majú medzi sebou veľmi dobrú chémiu, ktorá to skutočne zdvíha. Nečakal som, že ma to až tak príjemne chytí. Okey, nemôžem povedať, že je to najlepším romantickým filmom roku, ale svoj čas strávený s filmom určite nebudem ľutovať. Nevedel som často odhadnúť kam to bude smerovať, dokázalo ma to miestami príjemne prekvapiť. Niektoré scénky sú síce trošku klišé a staré, ale na druhú stranu to nijakým spôsobom neničia. Vážnejší problém s filmom reálne nemám, no pravda je taká, že si myslím, že záver mohol byť silnejší. Napriek tomu, že ten vzťah medzi oboma hlavnými hrdinami funguje, tak nemá to až tak silnú energiu, aby som dokázal na konci povedať, že ma to nejako výraznejšie zasiahlo. Je to funkčné, ale myslím si, že to mohlo zapôsobiť o niečo viac. Vzťahy s rodinou mohli byť tiež lepšie ukázané. Ja viem, že na všetko máme len jeden deň, ale myslím si, že film mal potenciál ponúknuť ešte niečo viac. Ale ak chcete príjemný romantický film na večer, tak tento môžem úprimne odporúčať. Možno som videl aj silnejšie tituly, no jeden fungujúci film mi plne stačí. Čeknite si ho a uvidíte sami. Hodnotenie: B+ ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Nie úplne tradičný romantický príbeh, ktorý vďaka kontrastom, ktoré sú medzi hlavný postavami, funguje dobre. Ako by si presvedčil inteligentnú a atraktívnu mladú slečnu o tom, že (skutočná) láska (na prvý pohľad) existuje? Hlavne vtedy, keď na to máš len (necelý) jeden deň. Dvojica Y. Shahidi / Ch. Melton cíti jeden druhého, v tom chyba nie je. Z mojej strany však dávam len „silná trojka“ – záver je síce pekný a romantický, ale príde mi trošku nevypracovaný (ten rýchly skok v čase bez jemnejšieho naservírovania záverečnej scény mi trošku vadí). Osobné hodnotenie: 77% (***) ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (6)

  • Film má niektoré prvky z filmu Láske na stope (2001) a na konci oboch filmov sa používa obchod Caffe Reggio Original Cappuccino. (Arsenal83)
  • Filmu nesadli výpočty. V jednej z prvých scén Natasha (Yara Shahidi) hovorí, že jej brat má 11 rokov a presťahoval sa do USA, keď mal 4. V tej istej scéne tiež hovorí, že sú v USA už 9 rokov. Ak by boli v krajine 9 rokov, jej 11-ročný brat by sa musel prisťahovať, keď mal 2 roky. (Arsenal83)
  • Hlavné postavy Natasha (Yara Shahidi) a Daniel (Charles Melton) sú voľne založené na autorke predlohy Nicole Yoon a jej manželovi, ktorí sú Jamajčania a Američania kórejského pôvodu. Ani jeden z nich ale nečelil problémom s prisťahovalectvom zobrazeným vo filme. (Arsenal83)

Reklama

Reklama