Reklama

Reklama

Slepá škvrna

(festivalový názov)
  • Česko Slepá skvrna (festivalový názov) (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Film je príbehom o šedých miestach duševnej choroby, slepých škvrnách, ktoré je ťažko objaviť. Matka si uvedomuje, že jej dcéra zápasí s oveľa horšími psychickými problémami, než si pôvodne myslela. Dojemná dráma, natočená na jediný 98 minútový záber, sa venuje duševným problémom nórskej mládeže. Príbeh sleduje matku, ktorá sa snaží pochopiť svoju dcéru, krízu, ktorou si dievča prechádza, a jej vplyv na celú rodinu. Ako môžeme ako dospelí, rodičia a spoločnosť pomôcť našim deťom a mládeži, aby sa otvorili a nebáli zveriť s ťaživými myšlienkam a duševným utrpením, keď sú naše vlastné ideály postavené na snahe o šťastie a prebytok? Jedným z kľúčových motívov tohoto srdcervúcemu príbehu je obrana. A fakt, že akokoľvek sa snažíme, občas skrátka nie je možné, aby naše ochranné mechanizmy ostali nepoškodené. (IFF Bratislava)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (2)

GudMen 

všetky recenzie používateľa

Oceňuji, že Tuva Novotny na nikoho neukazuje prstem, že se nesnaží dobrat toho, proč se stalo to, co se stalo, a jestli se tomu dalo předejít, jestli tomu někdo mohl předejít, někdo, koho bychom nyní mohli vinit. Dotyčný akt má být šokem jak pro postavy, tak pro diváky, tudíž zde nenajdeme žádné indicie, že se k němu schyluje. Na druhou stranu rozhodnutí natočit film metodou jednoho kontinuálního záběru (ve skutečnosti dva slepené záznamy ze dvou kamer), aby se slovy autorky, jak prozradila v rozhovoru po projekci, předešlo zbytečné dramatizaci, nepovažuji úplně za šťastné. ()

ledzepfan 

všetky recenzie používateľa

Síla odzbrojující iracionality Theina činu se zde nešikovně pere se zbytečnou "jednozáběrovou" formou, která nutí diváka sledovat neusledovatelné a herce zahrát neuhratelné. Chápu sice režisérčin záměr film skrz střih nedramatizovat a téma neromantizovat, ale ono by stačilo jen cca pět střihů aby se film dostal do roviny kdy by byl pořád syrový a přitom mnohem hlouběji a snáz pronikal pod kůži.... V zásadě je to dobrý film, ale ta forma víc lidí otráví než nadchne. ()

Reklama

Galéria (17)

Reklama

Reklama