Reklama

Reklama

Re: Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu - Memory Snow

  • Japonsko Re: Zero kara hadžimeru isekai seikacu – Memory Snow (viac)
Trailer

Subaru a spol. dostávají po událostech v první polovině seriálu konečně chvíli klidu. Subaru vyráží na „tajnou misi“, o které se nesmí nikdo dozvědět. Jenže ačkoliv byl Subaru v přestrojení, děti z vesnice poblíž Roswaalova sídla ihned poznaly, že je to on. Nyní, když byl odhalen pět vteřin po začátku mise, co se stane s jeho „rande“ s Emilií? Kromě toho začíná být venku také pěkná zima. (CarnTheNunya)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (3)

Milano33 

všetky recenzie používateľa

Komentár obsahuje menšie spoilery z prvej polovice 1. sezóny Re:ゼロ! Re:Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu - Memory Snow je vskutku prekrásna OVA, s čarovným vianočným nádychom a romantickým cítením, ktorej dej sa z chronologického pohľadu odohráva medzi 11. a 12. epizódou prvej série Re:Zero. Zasadenie tejto OVAy je príznačné najmä v tom ohľade, že má ísť o akýsi okamžik zadosťučinenia pre hlavného hrdinu... pocit triumfu - totiž všetko jeho vynaložené úsilie z predošlých častí, kedy sa úpenlivo snažil utiecť nepriazni osudu, sa malo konečne zúžitkovať do sladkej odmeny, akou je práve naša rozkošná a chutnučká Emilia-tan. Subaru však miesto toho, aby si konečne vydýchol, nenecháva nič na náhodu a tak príprava na jeho dlho očakávané rande s Emiliou prebieha v plnom prúde. Subaru si od tohoto "rande" sľubuje naozaj hodne, obzvlášť keď pomyslí na to, že bolo zakaždým oddialené vzhľadom na všetký tie prekážky a nástrahy, ktorým musel v priebehu turbulentného týždňa čeliť, nevynímúc niekoľkonásobné resetovanie času. Jasné, z perspektívy Emilie ubehlo od Subaruovho prebudenia v Roswaalovom paláci bezmála iba 4 dni, ale z pohľadu Subaru išlo doslova o večnosť - a keby len to, o neustále sa opakujúcu večnosť. A aby toho nebolo málo, tak Subaruove plány sa aj v tomto príbehovom akte opäť pozmenia, rande sa zas a znovu oddiali, a miesto toho sa musí vysporiadať s novo nastolenou situáciou, ktorá prináša extrémne výkyvy teplôt a drastické ochladenie. Vzhľadom na túto iróniu osudu a celkovú škodoradostnosť je táto OVA dosť komediálne ladená, obsahuje množstvo zábavných chvíľ a kopu odľahčených, až nadnesených situácií. Memory Snow zvedie byť v niektorých prípadoch naozaj bizarná a čo viac, tiež sa jedná i o sakramensky dobrú paródiu a satiru na iné fantasy a isekai kúsky. Napríklad fanúšici KonoSubi si určite všimnú menší odkaz na toto anime. Na druhú stranu Rem-rin a Emilia-tan boli tými osôbkami, ktoré vznášali do príbehu tú roztomilú zložku, len pohľad na tie dve kawaii dievčatka obmäkčí úplne každého. Ako už sme od Re:Zero zvyknutý, tak aj Memory Snow predovšetkým vsádza na komornejšiu atmosféru a akcie sa tu prakticky ani nedočkáme, pokiaľ nerátam krátky flashback na súboj Pucka a Roswaala. Tiež mi mimoriadne prirástol k srdcu i samotný názov tejto OVAy, ktorý výstižne hovorí a krásne zachytáva podstatu a hlavnú myšlienku deja. Aj keď sneh nie je večný, naopak je pominuteľný, a v konečnej chvíli sa zakaždým roztopí, tak tie vzácne okamžiky, jedno ako krátke sú, treba si ich skrátka užiť naplno a následne nato ich navždy uložiť do pamäti... navždycky ich zvečniť v podobe spomienok. Táto alegória, ako sneh v sebe uchováva spomienky, bola veľmi dobre podaná. Vizuálna prezentácia tohoto diela je tiež pozoruhodná a hudobný podkres skvelo ladí s vizuálom i príbehom. Jo, asi sa nájdu aj taký ľudia, ktorích sklame to, že sa jedná o filler. ()

Reklama

Kimkong 

všetky recenzie používateľa

Rozhodně jsem si  toho na prdel nesedl a kdyby to neviděl, o nic bych nepřišel. Duch dostal zácpu many a tak se toho využilo a uspořádala se zimní oslava. ()

Galéria (126)

Reklama

Reklama