Reklama

Reklama

Kimi no suizó o tabetai

  • Japonsko 君の膵臓をたべたい (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je jaro a sakury stále ještě kvetou, což je ovšem úplně ukradené jednomu mladému chlapci, který právě sedí v nemocniční čekárně. Realita i lidé v ní jsou pro něj naprosto nezajímaví, on si raději čte všemožné úžasné příběhy ve svých milovaných knihách. Když konečně přijde na řadu, tak jeho pozornost upoutá kniha, která právě spadla na zem ve vedlejší řadě. Chlapec neodolá, knihu zvedne a začne číst. Tak se chlapci dostává do ruky deníček "Život s umírajícím", který patří evidentně někomu, kdo trpí těžkou nemocí a už mu zbývá jen pár let života. K chlapcově překvapení si o deníček řekne mladá dívka ve stejné školní uniformě, pokud se chlapec neplete, dokonce i jeho spolužačka. Dívka chlapci oznámí, že je těžce nemocná, což ale jeho vůbec nezajímá. Proč by mělo? Tím je jejich setkání u konce, alespoň on by si to tak přál, ovšem mladá dívka začne chlapce z nějakého záhadného důvodu pronásledovat na každém kroku a vymýšlí stále nové nápady, jak trávit společný čas... (Jeoffrey)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (27)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Budem celkom úprimný. "I Want To Eat Your Pancreas" je jeden z najzvláštnejších názvov filmu, aké som kedy videl. Nemal som predstavu ako to bude súvisieť s našim príbehom. Pretože som absolútne nerozumel čo má názov evokovať. No to sa dozvieme už v úvodnej časti. V knižnici počas ukladania kníh. Možno je to jedna scénka, ktorú sme mohli z filmu vyhodiť a dokopy by sme o nič neprišli. Lebo zvyšok filmu je skutočne nádhera pre oko a silný emotívny príbeh dvoch ľudí, ktorý ma dokázal úprimne zasiahnuť. Myslím si, že by si to mali mnohí filmári, ktorí chcú robiť emocionálne romantické filmy pozrieť. Pretože takto tie filmy reálne vyzerať majú. Potrebujeme poznať postavy, potrebujeme vidieť ich vzťah, potrebujeme s nimi tráviť čas, byť s nimi v ich najkrajších aj najsmutnejších momentoch. Potrebujeme to s nimi prežiť rovnako ako to prežívajú oni a potrebujeme mať pocit, že sú skutoční. Ak to nedostaneme, tak sa film jednoducho rozpadne, Tento film to robí úplne správne. Okrem toho ani neviem či by som to nazval romantickým filmom. Ako je tu povedané. Nie je to ani láska ani priateľstvo. Je to niečo iné. Nedefinované. A tak to aj vnímam. Vizuálne je film nádherný. Tie rozkvitnuté sakury priam žiaria. Je radosť sa na to pozerať. Jednotlivé miesta sú takisto veľmi pekne spracované. Scénka s ohňostrojom robí tú malú momentku absolútne obrovskú. A potom sú tu malé detaily v scenári, ktoré dokážu ten film spraviť výnimočným. Nemôžem ich spoilovať, no povedzme si úprimne jednu vec. Všetci vieme ako to nakoniec všetko dopadne. A aký bude Sakurin osud. Lenže spôsob akým to príde nepôsobí ako veľké klišé. Je to úplne opačne. A ukáže to veľmi dobre, že život sa neskladá z klišé. Mám rád našich dvoch hrdinov a dialógy, ktoré spolu vedú. Film je veľmi silný, dobre napísaný a vizuálne nádherný. Čo viac môžem dodať? Čeknite si ho ak ste to ešte neurobili. Výsledne dokopy nenájdem asi nič vážne, čo by som dokázal filmu vytknúť. Úprimne ma dostal. Fantastická práca. Hodnotenie: A+ ()

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

[2,5*]     "To je ale náhoda!" "Prepáč, ale nemám čas na tvoje náhody."     Neobvyklý príbeh o veľmi neobvyklom vzťahu, ktorý vo mne vzbudzuje silne rozporuplné pocity, a to ako máloktoré iné dielo. Na jednej strane ma priťahuje svojou poetickou krásou, na druhej strane ma však odpudzuje svojou až protivnou vtieravosťou. Len vďaka štýlu animácie, ktorý mám celkom rád a niekoľkým veľmi intenzívnym a citlivým momentom udeľujem stále ešte dobré hodnotenie (3 hviezdičky) a snažím sa pritom potlačiť do úzadia všetky prítomné negatíva. Predovšetkým sa tu vôbec nedá hovoriť o nejakej prepracovanej psychológii postáv, dvaja hlavní hrdinovia sa chovajú úplne neprirodzene a aj ten vzťah medzi nimi pôsobí veľmi umelo (hlavne spočiatku a potom väčšinu času) - on je ako taký robot bez náznakov emócií, ona (Sakura) je zase jeho presný opak, javí sa občas s tými jej preháňanými emóciami ako úplný šialenec. A to je ešte nič oproti niektorým vedľajším postavám, ako je Sakurina uvrešťaná a večne nasrdená najlepšia priateľka Kjóko, či Sakurin debilný bývalý priateľ. Proste mi tu skoro všetko pripadá akési strojené, falošné, ako z nejakého sitkomu a tá téma sa mi zdá byť znásilnená na dolovanie emócií. Nesadla mi ani dosť povrchná hudba, ktorá sa často doslova bije s aktuálnym dianím. Evidentne nie som cieľovou skupinou, bude to zrejme mierené hlavne na tínedžerov.     "Si môj priateľ až do mojej smrti, dobre?" ()

Reklama

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Viacerí sa tu vyjadrili, že film má podivný názov. Veru tak. Ja by som mu dala romantickejší názov, napríklad Cherry Blossoms. Okrem iného je to také niečo typicky japonské. Keby som sa niekedy v živote rozhodla urobiť si výlet do Japonska, bolo by to v jari. Ale teraz k filmu. Hmh, mám zmiešané pocity, pretože aj sa mi to páčilo, aj nie. Myslím, že som v živote nevidela depresívnejší animovaný film, hoci aj tu sa nájdu pekné a hlboké myšlienky, napríklad keď Sakura vysvetľuje, kedy sa cíti byť nažive a aké sú dôležité medziľudské vzťahy. Problém je možno aj v tom, že som našla len verziu v angličtine, v originálnom znení by to bolo asi lepšie. Keď porovnám tento smutný film o Sakure s inými anime, ktoré som mala možnosť vidieť, ani animácia a ani hudba neboli také dychvyrážajúce. Ale aj tu sa našli svetlé chvíľky, ohňostroje boli napríklad super. Samotný príbeh bol fajn, ale stále mi tam niečo chýbalo. Postavy si ma nezískali až tak ako v iných anime, ona bola vzhľadom na okolnosti podľa mňa až nerealisticky optimistická a trochu až pojašená, on bol veľmi pasívny a trochu taký pako. Koniec sa mi nepáčil. Nebolo to potom ani nijako bližšie vysvetlené - prečo sa to stalo, ako, prečo práve jej, kto bol za tým, atď. a s takým koncom by sa žiadna matka len tak neuspokojila, hľadala by odpovede. Pankreas sa tu často spomína a viď názov aj v súvislosti s jedením, aj za to dávam mínusové body. Trochu creepy. Za pozretie to ale stojí, nenechajte sa odradiť. 65%. ()

dudo24 

všetky recenzie používateľa

Strieľam tomu plný počet, prečo nie. Veľmi pekný film. Nebolo to síce komplexné, ale neštandardné postavy spojené neštandardným vzťahom sa postarali o môj plný záujem a o to aby som sa ani chvíľu nenudil. Kvôli téme filmu, boli emočné výkyvy celkom frekventované. Všetko ale do seba ladilo. Naozaj to bolo super. Dosť sa mi páčila aj pokreditová časť. edit (22.1.2020): Druhé pozretie. Pre mňa jedna z najlepších romantických drám. Fakt skvelý vývoj postáv a super filozofické myšlienky. ()

Danikaa 

všetky recenzie používateľa

Priznám sa, že pár dní som váhala, či si pozriem film s takýmto divným názvom. O čom by to tak asi mohlo byť. Neočakávala som, že Belle môže niečo prekonať. No tento zvláštny film, kde od prvej chvíle viete aký bude koniec je úžasný. Je fakt, že patrím medzi ľudí, ktorým neprekáža, že poznajú koniec a neočakávajú prekvapivé zvraty, takže čo som očakávala, to som dostala. Netuším, či by tento film bol taký výborný aj s reálnymi hercami, ale asi nie.. Anime dáva tvorcom predsa len krídla a tak prechádzka parkom plným rozkvitnutých sakúr, úžasný ohňostroj, mimika tvárí sú krásne zobrazené. Poslednú tretinu filmu asi preplačete, no určite nebudete ľutovať, ak si ho pozriete. ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (1)

  • Během závěrečných titulků je ještě jedna scéna. (griph)

Reklama

Reklama