Reklama

Reklama

Videá (1)

Trailer

Recenzie (11)

vypravěč 

všetky recenzie používateľa

Ačkoliv mám pro Barbaru Stanwyck slabost a v tomto westernu je skutečně ohniskem, k němuž se sbíhají všichni ostatní, nemohu přehlédnout klopotnost celého vyprávění. Jeho velkorysý epický záběr se nadouvá prázdnotou – mělkým reliéfem nahodile působících vztahů postav, (až na hlavní hrdinku a jejího otce) nedostatečně prokreslených, jejichž poměr k Furies je jen schematicky stanoven, nikoliv hlubinně vyjádřen. Samo místo, jehož genius by mohl vyvstat a sjednotit s bouřlivými emocemi hrdinů, kdyby jej snímal patřičně zaujatý zrak, všemu pouze sekunduje jako banální, zaměnitelné kulisy. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Komplikovaný vzťah otca - Waltera Hustona a dcéry - Barbary Stanwyck, ktorým sa do cesty, vkráda - nepochopenie a nenávisť, všetko to pramení z ranča - The Furies, odkiaľ sa začínajú problémy na seba valiť, je to v prvom rade - napínavý western, odborníka - Tonyho Manna s kameramanom nominovaným na Oscara - Victor Milner, a nie Lee Grames, ako sa píše, tu na CSFD. Síce Lee sa spomína, ale hlavný kameraman bol Victor, to len tak na okraj veci. Barbaru som videl v DeMillovom westerne - Union Pacific, ale i tu, ujde, perfektne sa na ňu pozerá, i keď mi liezlo na nervy, že sa pchala a doprosovala človeku, ktorý mi vo filme, akosi prekážal, nevedel som, čo si mám o ňom myslieť, t.j - Rip Darrow, záhadná postava, niekedy som si pripadal, ako v telenovele, veď tí - muchachos, sa sem hodili, s jedným mala románik, t.j - Juan Herrera. Až, keď príde postava - Flo Burnett, ktorá vyprovokuje - Vance Jeffords ( Barbara Stanwyck ), vtedy to naberá správne obrátky... Ale, asi už druhý krát by som si repete, nedal, i keď si tu zahrala, moja milovaná Stanwyck, to skôr by som volil, iné jej snímky, kde ma dostala do kolien... ! ()

Reklama

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Genialny western a dalsi dokaz, ze najlepsie westerny sa tocili v 40. a 50. rokoch. Klasicki westernovi hrdinovia a la John wayne, Gary Cooper, Spencer Tracy alebo hoci aj James Stewart tu nie su, ale to nijako nevadi. Tempo je vyborne, nuda nedostala sancu sa rozvinut, stale sa nieco deje,. Rozhovory - tak perfektne reci som vo filme uz dlho nepocul, mozno aj kvoli Barbare Stanwyck /Sorry, Wrong Number/. Kulisy mohli byt aj lepsie, ale to som ochotny prepacit, od prirodzenia som tolerantny. Uzivatel vypravec pise cosi o "klopotnosti celeho vypraveni". Netusim, co to je a smrdi mi to tou odpornou srackou zvanou filmova teoria. Kazdopadne u nas zufalo malo znamy western, ktory je dost aj podcenovany . 100 % ()

RHK 

všetky recenzie používateľa

Temný, psychologický, stylový western, českým jménem by mohl být nazván Zuřivost, s výbornými hereckými výkony majitele ranče T.C. Jefforda a jeho dcery (výborný, mně dosud neznámý Walter Huston a Barbara Stanwyck). Ta je vyhnána z rodného ranče otcem zamilovaným do nastávající macechy a rozhodne se otci pomstít. Film významného režiséra Anthonyho Manna (Muž z Laramie, Winchester '73, Odhalená stopa, Zátočina řeky). Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=F4u9OPqVVd4 ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Kdyby byl ten western ještě o něco málo drsnější, tak mě to bude ještě o trochu víc bavit, ale takhle mi v některých pasážích přišel až moc rozvláčný. Napětí se zde střídá s romantikou, což je dle mého názoru zrovna v tomhle případě trochu na škodu, protože toho napětí by si film zasloužil ještě o trochu více. ()

Galéria (9)

Reklama

Reklama