Reklama

Reklama

Hľadá sa Yeti

  • Česko Hledá se Yetti (viac)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Charizmatický Sir Lionel Frost považuje sám seba za najväčšieho bádateľa podivných tvorov na svete. Problémom však je, že iní si to nemyslia. Preto sa pokúsi preraziť medzi elitu najslávnejších hľadačov a dobrodruhov potvrdením existencie legendárneho tvora. Podarí sa mu objaviť doteraz nevídaného tvora? (Forum Film SK)

Videá (9)

Trailer 3

Recenzie (70)

rakovnik 

všetky recenzie používateľa

Příjemný, hravý, milý a především vtipný animák. Překvapilo mě, jak rychle byl Susan objeven. Ale opravdu jsem se bavil, spojení anglického sira a "článku" výborně fungovalo. Animace se zdála být strohá, ale vlastně byla do detailu propracovaná, postavy se pohybovaly a chovaly přirozeně. Příjemné překvapení, které rád zhlédnu znovu. ()

Sala1 

všetky recenzie používateľa

Laika vždy stavala na inakosti svojich filmov a pokiaľ sa štúdio a tvorcovia rozhodli pre akýkoľvek námet alebo nápad, nikdy k nemu nepristupovali ako k jednoduchosti alebo samozrejmosti. Vytvárajú atmosféru, pútavosť nového vyzretého a dospelého sveta so špecifickou animáciou a dôrazom na príbeh. Presne taký je Hľadá sa Yeti a je mnoho dôvodov prečo si tento film zamilovať. Spomínaná animácia - keď vezmete starú techniku a na základe nových postupov vytvoríte podmanivú, pestrú a farebnú škálu prostredí, postáv, detailov. Motívy a atmosféra dobrodružstva. Čím ďalej napreduje kinematografia, tým sa vzďaľujeme klasickým dobrodružným príbehom, ktoré brnkali na struny malého chlapca a pri ktorých sme mali detskú radosť z objavenia Archy zmluvy, či El Dorada. Veľmi blízko má film poetikou k Verneovkám a častokrát pomrkáva na osudy Phileasa Fogga. Príbeh snímky vychádza z existujúcej legendy a človek, ktorý žije popkultúrou, môže mať pocit, že už jej stačilo, vzhľadom k hlavnej postave je ale pochopiteľné prečo sa tvorcovia rozhodli práve pre ňu. Postavy sú krásne premyslené, čo sa odzrkadľuje najmä v dialógoch. Kde pri Lionelovi a Adeline funguje hlavne ich minulosť, Yeti je zase ten, pri ktorom vnímame ako reaguje na pre neho neznáme veci. Perfektná chémia medzi trojicou pracuje naplno a je veľkým motorom filmu. Do toho zasadenie na koniec 19. / začiatok 20. storočia opäť odlišuje snímku od ostatných. Film je dobrodružstvom pre deti aj dospelých vo výbornej forme a je škoda, že súčasný divák viac reaguje na promo filmu (plagáty, trailer) ako na osobnú skúsenosť alebo znalosť tvorivého tímu. Možno by sa potom podobným filmom dostalo viac záujmu a vážnosti. ()

Reklama

Streeper 

všetky recenzie používateľa

Průměrná americká pohádka, která se snaží být originální, ale nefunguje to. Protože už jsme měli jednu pohádku o Yettym a s velkou upřímností, mě se prostě ta druhá pohádka líbila vice než tohle. Úplně mi asi neseděla ta rodinka namyšlenkých Yyettyů, kteří si seděli v horách a mysleli si o sobě, že jsou lepší než cokoliv jiného a živého na celé Zemi. Až moc povýšenecké. Nebylo to ani moc vtipné a animace taky za moc nestála. Proste jednoduchý průměr. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Laika sú späť. Možno nie vo svojom najlepšou filme, no "Missing Link" je príjemné komické dobrodružstvo, ktoré som si užil. V prvom rade musím opäť pochváliť kvalitné animácie štúdia Laika. Sú vynikajúce. Nech sa naši hrdinovia nachádzajú kdekoľvek, vyzerá to vynikajúco. Rovnako aj postavy vyzerajú skvele. Ich dizajn je skvelý a rovnako to platí aj pre nášho pána Spojku. Adaline je podľa mňa najlepšou postavou a je to skvelé dobrodružstvo. Okrem toho akčné scénky vo filme vyzerajú výborne. Máme tu skvelú naháňačku na parníku, ktorá vyzerá absolútne skvele. Príbeh je možno dosť predvídateľný a chýba mu nejaká energia, no tie akčné scénky to občas vedia trošku vynahradiť. Humor filmu je rovnako dosť dobrý. Síce som sa nesmial často a hlasno, ale úprimne. Takže dojmy v tomto smere sú pozitívne. Zloduchovia filmu moc zaujímaví nie sú, no hrdinovia sú podľa mňa dosť dobrí. A srdce filmu je rozhodne na správnom mieste. Dokonca si myslím, že si deti môžu aj z filmu niečo odniesť. Takže zoberte deti do kina a pozrite si ho. Ide o dobré dielko. Hodnotenie: A- ()

campix 

všetky recenzie používateľa

Tvorbu studia Laika mám opravdu rád a Chris Butler je velmi vynalézavý režisér animovaných filmů. Například jeho Kubo mě uhranul. To samé bohužel neplatí o Missing Link. Hravá animace zůstává a slavný voice over také. Zbytek ale jaksi chybí a tak se jedná o hodně příjemnou a nevtíravou záležitost, kde se většina filmu omezí na vtipkování, že je Yetti velký a těžký. Nic světoborného. Klasický žánrový průměr. Dětem se asi bude líbit, ale možná ani ony se k němu vracet dobrovolně nebudou. ()

Galéria (84)

Zaujímavosti (1)

  • Příběh se odehrává kolem roku 1886. (ČSFD)

Súvisiace novinky

77. Zlaté Glóby – výsledky

77. Zlaté Glóby – výsledky

06.01.2020

Kontroverzní moderátor a komik Ricky Gervais a spol. před pár hodinami rozdali v hotelu Beverly Hilton v Los Angeles poslední ze Zlatých Glóbů a 77. ročník prestižních ocenění byl tak oficiálně… (viac)

Reklama

Reklama