Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akčné krimi Edgara Wrighta rozpráva príbeh hudbou posadnutého mladíka menom Baby (Ansel Elgort), ktorý robí šoféra bankovým lupičom. Keď sa zamiluje do čašníčky Debory (Lily James), chce dať zbohom kriminálnej minulosti a začať nový život so ženou svojich snov. Jeho šéf (Kevin Spacey) sa však najlepšieho únikového šoféra tak ľahko nevzdá... (Itafilm)

(viac)

Videá (8)

Trailer 2

Recenzie (847)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Od Edgara Wrighta mám v rámci svojej kategórie vždy len tie najvyššie očakávania, jeho Súmrak mŕtvych a Jednotka príliš rýchleho nasadenia považujem prakticky za kulty a síce jeho zvyšná tvorba už nedosahuje ich kvalít, ale predsa len ponúkajú celkom osobitú a solídnu žánrovú zábavu a približne presne to spĺňa aj Baby driver. Síce trochu zaostáva práve v tej osobitosti, asi som očakával niečo trochu muzikálovejšie, čo mi ale nechýba, no hlavne nápaditejšie, čo už trochu áno, toto je predsa len dejovo už klasika, ktorá si ide v hlavnej línii predvídateľným smerom a prekvapí len v momentoch a dokonca aj tie prvky, ktoré sa spočiatku javili netradične tu sú nakoniec využité len minimálne, napríklad samotný hlavný hrdina, ktorý vyniká vlastne len v úvode a čoskoro je z neho klasická postava podobných filmov, ktorá sa dostane do všetkých klišé, ktoré len v tomto type filmu sú, pričom mohlo byť aspoň vysvetlené, prečo je vo všetkom taký perfektný, spočiatku som si myslel, že je len skvelý šofér, ale tých vynikajúcich schopností má predsa len viac. Ale celkovo sa na to aj tak pozerá viac, než dobre, po svižnom úvode sa mi síce zdalo, že tempo trochu upadlo a film sa až nepríjemne moc priblížil k priemeru, ale časom sa našťastie zase vylepší a celá druhá polovica je už nadmieru svižná žánrová zábava s dostatkom vydarených sekvencií. A to hlavne akčné, ktoré sa teda vydarili. Všetky naháňačky, či už automobilové alebo aj pešie sú dlhé, perfektne natočené a výborne zostrihané a rovnako nesklame ani tých pár prestreliek, pričom v akcii, ale občas aj mimo nej sa tu perfektne využíva hudba. Najlepšia je asi dlhá pešia naháňačka zo stredu filmu, ale všetku akciu som si v rámci možností tohto druhu dostatočne užil. Nesklame ani obsadenie, hlavný hrdina sa mi síce zdal trochu nevýrazný, ale svoj účel splnil, k tomu mimoriadne sympatická Lili James ako jeho priateľka a výborný výber záporných postáv, kde nechýbajú mená ako Kevin Spacey, Jamie Foxx alebo Jon Bernthal. Režijne je to kvalitná práca, čo ma ale pri Wrightovi neprekvapuje a síce hudba nie je v mojom štýle, ale k filmu sedela. Takže síce som asi čakal trochu viac, z tohto sa žiadna klasika nestane, ale určite nebudem kritický, väčšinu času ma to dosť bavilo a síce uprednostňujem iný typ akcie, ale aj táto sa vydarila a aj kvôli nej sa film určite pozrieť oplatí. 72% ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

| Rozpočet: 34 miliónov $ | Tržby: 226.9 miliónov $ | Absolútny klenot formálnej stránky kinematografie. Nič nové - hovorí si človek, keď pozerá na tie rytmické hrátky so strihom na hudbu - a pritom niečim tak originálne a nevídané. Edgar Wright je po bicistovi vo Whiplash najlepším tempomatom v Hollywoode. BEATová bomba od začiatku do konca, aká tu ešte nebola. Naviac, herecká garda je k zožraniu, a scenár je až na pár výtiek tiež podarený. Takmer stopercentný nárez. Ps: Objavujúce sa videá na youtube s dovetkom IN BABY DRIVER STYLE naznačuje, že sa stal film kultovým za neuveriteľne krátku dobu. Má nárok. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"YOU PROBABLY WOULDN'T EVEN NEED TO USE A GUN WITH HER. JUST SAY "BOO", AND SHE'LL GIVE YOU THE BIG BILLS FIRST." ------------ Drive mal atmosféru a charizmu. Baby Driver nemá ani jedno. Má síce nadupanú Imprezu a totálne šialeného Jamieho Foxxa, Debbie, ktorá silne pripomína Twin Peaks, no a samozrejme Kevina Spaceyho, ale stačí to? Rozhodne nie, a preto je tu ešte jedna vec - hudba. Či už skladby, súvisiace s náladou a situáciami Bejbyho, alebo tie perfektne namixované hudobno-akčné strihy. V podstate je celkovo soundtrack podarený. Až na ten presladený koniec a veľa infantilných momentov nemám čo vytknúť. ()

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Já jsem naštěstí nešel na akademickou přednášku o teorii dokonalosti, nýbrž na letní filmovou jednohubku, čili se tady teď nemusím v ničem šťourat jak bába v koksu. Takovouhle bejkárnu jsem v kině zas nějakou tu chvíli neviděl, podobně svérázně si třeba Guy udělal posledního Artuše, ale tím přehlídka originality pomalu končí. Fór je v tom, že teprve až když si něco uděláte po svým tak jak vy sami chcete, může to za něco stát. Edgar se rozhodně s ničím nepáral a naservíroval mi tak dokonale rytmickej biják, že Rytmus by se měl přejmenovat na Fibliraci. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Nevim no, asi jsem od rezisera Soumraku mrtvych a Hot Fuzz cekal vic. Kdyby se aspon film nebral tak zbytecne vazne a bylo to ladeny vic do komedie, dalo by se tomu spousta odpustit, takhle jen zustala naprosto tuctova a predvidatelna krimi historka o parte zlodeju s jednim ridicem, kterej sice rizenim da vzpomenout na Stathama v Kuryrovi, ale jinak je to trapak. On vlastne Elgort je prakticky jedinej z hercu, kterej me sral. Chapu, ze ve snaze sladit dej s hudbou z neho udelali magora ze sluchatkama, ale misty je uz fakt na pres drzku, kdyz musi zastavit akci, aby si pretocil pisnicku, navic se furt tvari jak trouba, co neumi do peti pocitat. Naopak ostatni herci jsou super, v cele s Hammem a Foxxem. Film se samozrejme snazi neustale tvarit desne cool, ale za chvilku se to okouka, i kdyz je pravda, ze ke konci nabere dej slusny tempo a ke konci se da i mluvit o nejakym napeti, navic naroubovani pisnicek na dej je misty fakt skvele udelany. Mozna, kdyby se tvurci zamerili i na vymakanejsi scenar a ne jen audiovizualni stranku, mohla z toho bejt pecka, takhle jen svizne odsejpajici film na jedno skouknuti, kterej neurazi ani nenadchne. ()

Galéria (76)

Zaujímavosti (36)

  • Edgar Wright měl všechny písně, které jsou slyšet ve filmu, připravené dopředu. (Tft)
  • Když Baby (Ansel Elgort) s Buddym (Jon Hamm) a Darling (Eiza González) začnou po přestřelce utíkat před policií, je možné si všimnout rozdílu oproti traileru. Scéna je zrcadlově přetočena, Baby má rozbité pravé sklíčko a míjí zelený stroj z levé strany, zatímco ve filmu má rozbité levé sklíčko a míjí zelený stroj z pravé strany. (pemap)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 34 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Súvisiace novinky

Edgar Wright chystá další thriller

Edgar Wright chystá další thriller

20.06.2020

Režisér Edgar Wright se ve své novince Last Night in Soho poprvé vydá mimo žánry komedie, snímek, jenž dorazí v příštím roce, pak nebude jeho posledním vážnějším. Režisér se totiž upsal k chystané… (viac)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (viac)

Kdo si zahraje Dungeons & Dragons?

Kdo si zahraje Dungeons & Dragons?

29.06.2016

Warcraft sice v Americe propadl, naštěstí to ale neznamená konec filmových fantasy. Hlavně studio Warner Bros., které se k žánru vrátí letošními Fantastickými zvířaty, je naopak hodlá tlačit co… (viac)

Depp půjde pro mléko... a potká mimozemšťany

Depp půjde pro mléko... a potká mimozemšťany

24.10.2015

Když se u jednoho projektu sejdou Neil Gaiman, Edgar Wright a Johnny Depp, je celkem jisté, že půjde o hravou podívanou pro celou rodinu. A právě do téhle škatulky se chce vecpat adaptace dětské… (viac)

Reklama

Reklama