Reklama

Reklama

Priatelia navždy

  • Slovensko Chlapec a pelikán (festivalový názov) (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Starý obchodník Mike Kingsley rozpráva vnučke príbeh zo svojho detstva, ktoré po smrti svojej matky prežil s otcom na opustenom austrálskom pobreží. Jeho bezstarostný život sa navždy zmení po tom, čo nájde hniezdo čerstvo vyliahnutých pelikánov, ktorých matku zastrelili lovci. S pomocou miestneho Austrálčana Billa a svojho otca sa im podarí vychovať tri dospelé pelikány. Medzi Mikeom a jedným z vtákov, ktorého nazval pán Percival, vzniká výnimočne veľké puto priateľstva. Krásne časy detských radovánok sa však blížia ku koncu... (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (3)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach v austrálskom štáte Južná Austrália vrátane Národného parku Coorong. (MikaelSVK)
  • Tréningový proces pre potreby natáčania bol v prípade pelikánov veľmi rýchly. Pelikány majú totiž nadpriemerne dobrú pamäť. Ich trénerom bol Paul Mander. Podľa jeho slov bola najdôležitejším faktorom odmena v podobe rýb. (MikaelSVK)
  • Bylo zásadní, aby se herec Finn Little stal součástí skupiny pelikánů, a tak se poprvé setkal s ptáky, když jim bylo pouhých šest týdnů (každý týden Finn přicházel a prováděl sezení s pelikány a trávil s nimi čas). Z toho všeho vyplývá, že se natáčelo se skutečnými pelikány. (ČSFD)

Reklama

Reklama