Reklama

Reklama

VOD (1)

Dvě zlomené duše, které spojí spalující vášeň. Susan SarandonováJames Spader v příběhu milostného vzplanutí odvážné ženy a mladšího muže... Bílý palác představuje netradiční místo k seznámení, jedná se totiž o rychlé občerstvení s hamburgery. Právě zde dochází k prvnímu a bouřlivému setkání místní servírky Nory a úspěšného mladíka Maxe. Když se později úplnou náhodou znovu shledávají v zapadlém nočním baru, podaří se jim překonat prvotní rozpaky a společně prožijí nezapomenutelnou noc plnou vášně. Zdánlivý románek na jednu noc se nečekaně rozvíjí v hluboký vztah porozumění dvou zlomených duší ze St. Louis, které pojí smutná a tragická minulost. Zatímco temperamentní Noře zemřel mladý syn, Max přišel při autonehodě o svou milovanou manželku. Vzájemná žádostivost ale nedokáže tak lehce zahojit rány na duši, proto jejich milostný vztah prochází turbulentním vývojem. Osudové lásce navíc nepřejí společenské bariéry v podobě výrazného věkového rozdílu a odlišného sociálního statusu. Pokud nechtějí ztratit naději na společnou budoucnost, musí ve svém nitru objevit nové hodnoty. (Česká televize)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (38)

5150 

všetky recenzie používateľa

"Napovím ti Frede Astairee, nejsem žádná Ginger Rogersová."____BÍLÝ PALÁC je drama s romantickými prvky a sólo pro dva herce. Mladičký James Spader i Susan Sarandon (nominace Zlatý glóbus) se pro své role výborně hodí a jejich společné výstupy mají náboj. Za pochvalu stojí výborně napsané dialogy, které mnohdy pobaví. "Moc se mi líbíš, máš krásné oči. Už ti někdy někdo řekl, že vypadáš jako Tony Curtis?" Nakonec nechybí ani dramatické momenty ("díkůvzdání u Horowitzů", "vysavač darem", atd.), originální happy end a příjemná atmosféra (hudba George Fenton).____Maďarský kameraman Lajos Koltai je dnes známý, také jako režisér - drama SORSTALANSÁG (2005). ()

F.W.Colqhoun 

všetky recenzie používateľa

Spoilerů řada jako obvykle. Doufal jsem v Jamese Sadera v jeho úchylné (přirozené?) poloze. Romantické tóny saxíku mě nejdřív trochu postrašily, ale scéna s blowjobem od Susan Sarandon utvrdily... tedy utvrdily v přesvědčení, že mne instinkt neklamal. Solidní drama muže, který se zabouchl do někoho, s kým nemůže mezi "přátele" (a ženy, jež to až příliš dobře chápe) kazí nepřirozené notlivých scén (Spaderovy poblázněné návraty do postele, závěrečný výbuch vášně na prostřeném stole) to, čím film v zásadě není - totiž romantickou sračku. Když budete shovívaví, anebo budete ve správný čas na záchodě, film si lze užít, protože téma snobského studu je podáno vkusně (vezmete-li v úvahu datum vzniku, je to téměř zázrak) a hlavní představitelé zaslouží za jedna. ()

Reklama

Brinkley 

všetky recenzie používateľa

Já nevím, strašně ráda bych kvůli oběma hlavním představitelům dala víc, ale asi nejsem životem ještě tak semletá, abych tomuto příběhu uvěřila. Susan Sarandon vykreslila postarší číšnici Noru velmi reálně, ovšem postava Maxe... Jen příklad: nejdříve je nám představen coby prototyp odpovědnosti a pak si klidně sedne totálně zlitej za volant. Dosadit za ústřední dvojici méně schopné herce, asi bych Bílý palác po půl hodině vzdala a byla bych tak ušetřena poněkud směšného závěru. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Vzťah medzi staršou ženou a mladým mužom z odlišných spoločenských tried naráža na obavy mladíka z prijatia ženy jeho rodinou (ako sa neskôr ukáže oprávnené). Jediné, čo môže udržať ich pomer je sila vzťahu. Námet o skôr narodenej partnerke nie je nový. Zaujímavé je napr. porovnanie s Fassbinderovým filmom Strach jesť duše. Mandoki konflikty s okolím, vyplývajúce z neprimeraného vekového rozdielu nestavia do popredia, zameriava sa spoločne prežité chvíle udržiavané vášňou, konfliktami, vyznaniami. Oproti nemeckému predchodcovi ale len kĺže po efektnom povrchu prvotného očarenia partnerom. Koniec je v znamení morálneho poučenia o úprimnej láske, ktorá prekoná všetky prekážky (hrdinovia sa pri jej verejnom prejavení dočkajú potlesku). Napriek tejto uhladenosti ide o pôsobivý príbeh, ukazujúci ako sa nielen spoločnosť, ale aj samotní aktéri vzťahu vzpierajú životu odlišnému od daných spoločensko - vzťahových vzorov a pravidiel. 70% ()

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Romantická dráma spájajúca osudy dvoch traumatizovaných ľudí, mladého úspešného Maxa a zrelej čašníčky Nory. Obaja totiž prišli o svojich milovaných, Max o manželku a Nora o syna. Tá naviac akoby trpela utkvelou fixáciou na Marilyn Monroe. To všetko spolu s vekovým a spoločenským rozdielom vytvára množstvo dramatických situácií, ktorých sa herci a produkcia zhostili celkom dobre. Produkcia naviac dodala kvalitný hudobný podklad, ktorý však na mnohých miestach akoby bol odniekiaľ vypožičaný. Tento netriviálny ľúbostný pomer však nakoniec končí banálnym happyendom. 65% ()

Galéria (48)

Reklama

Reklama