Reklama

Reklama

Údolie lampášikov

  • Česko Údolí lucerniček (viac)
Trailer 2
Animovaný / Rodinný
Kanada, 2018, 97 min (Alternatívna 93 min)

Obsahy(1)

Ollistene vyrába papierové lampášiky pre celú dedinku v údolí tak, ako ju to naučil jej starý otec. Oslavy v mestečku sa nezadržateľne blížia a jej úspešná výroba slávnostných lampášikov môže byť ohrozená. Svojho poslania sa však nechce vzdať a tak sa vyhýba zaučiť svojho vnuka Portera. Tajomstvo kamennej brány, ktorá so sebou nesie starodávnu legendu, vníma ako svoju jedinú šancu aby sa z nej nestala neužitočná dáma. Ollistene sa rozhodne tajomstvo výroby lampášikov nikomu neprezradiť a využije starodávnu legendu aby mohla pokračovať vo výrobe lampášikov len ona sama. Keď sa legenda ukáže ako pravdivá a celé údolie je znovu nútené prežívať ten istý rok odznova, Ollistene sa musí rozhodnúť. Prijme zmenu alebo sa sebecky ostane držať toho, čo chce len ona sama, a to i za cenu životov ľudí okolo nej? (Garfield Film)

(viac)

Videá (1)

Trailer 2

Recenzie (2)

majo25 

všetky recenzie používateľa

Gro animáku a jeho odkaz vo svojej podstate nie je zlý, aj keď to sebectvo starej fúzatej ženy a využitie moci ovplyvňovať druhých v prospech seba nie je nijako skritizované. Vadila mi ale hlavne tá forma animáku, ktorá má príliš jednoduchú animáciu, ako keby bežala na nejakom šetriacom móde. Množstvo opakovacích scén, ktoré išli určite riešiť inak, lepšie a hlavne rýchlejšie, čím by sa animák zbytočne nenaťahoval. Pri televíznom animáku by sa ešte dalo prižmúriť oko, pri kinofilme už menej. Ale v zásade neurazí, príležitostne sa podarili aj nejaké hlášky či nápady. ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Zvláštny typ rozprávky. Jemne artovo poňatý animák, ktorý v sebe kĺbi netradičné animácie, unikátny príbeh a dá sa povedať, že aj silný odkaz, a to všetko za tónov príjemnej melancholickej hudby. Nevýhodou je trošku to, že tá hudba sa vlečie celou rozprávkou a neberie pritom ohľad na aktuálnu dejovú sekvenciu. Inak ale ako oddychovka fajn, len si myslím, že deti to bude nudiť. 60 % ()

Reklama

Galéria (9)

Reklama

Reklama