Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízna inscenácia komédie holandského autora. Prostý príbeh mladých študentov, v ktorom si potrestaní študenti vypĺňajú prázdniny (nútene trávené v škole) študáckymi výčinmi. Sú tu študentské lásky, chlapčenské bitky, drsné vtipy, ale aj čestné pokonanie. Študentská romantika, mladícky elán - to sú základné tóny tejto komédie. (RTVS)

(viac)

Recenzie (2)

javlapippi 

všetky recenzie používateľa

"Ruženka, nefňukaj! Si moja snúbenica a gangstrova snúbenica nemôže revať!" Skupinka nudiacich sa decák sa rozhodne tráviť leto unášaním psov z lepších rodín, navracaním ich za výkupné a venovať podstatnú časť zisku na rôzne dobročinné účely. Mládež naša, držiteľka rána, by takéto čosi samozrejme nemohla páchať, za prvé bola organizovaná a správne vedená SZM, za druhé by ich príslušníci ZNB okamžite odhalili a za tretie v socialistickom štátnom zriadení charitu nikto nepotrebuje. Preto tvorcovia siahli po francúzskej divadelnej hre a dej ešte pre istotu preniesli do Holandska. Detváky hrajú nedetsky (hlavne dievčatá) pôsobiaci herci po dvadsiatke, príbeh je spočiatku ešte ako-tak uveriteľný, ale záver je silno pritiahnutý za pačesy a celé to pripomína skôr záznam divadelnej hry. Výprava, jedna miestnosť a pár kusov nábytku, určite poslúžila o dekádu neskôr Jožkovi Bednárikovi alias jednomu z "detí" ako inšpirácia pre jeho seriál Detektív Karol. Zvláštna inscenácia, stojí za pozretie ale jej kvality zďaleka nie sú nadčasové. "V mojom veku sú už niektoré dávno matkou!" "Hej, medzi černochmi." ()

Hombre8 

všetky recenzie používateľa

Tyjátr. Asi pro mladé. Tipuju pro mladé tak někdy kolem roku 1950. Přemýšlím, jestli to někdo z těch, co dali 5* vůbec viděl. Ale je možné, že jsou to ještě starší ročníky než já, důchodce, a zavzpomínali si na své mládí. ()

Reklama

Reklama