Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(6)

Obsahy(1)

V bazéne vlastnej vily je objavené zohavené telo pomerne úspešnej speváčky. Z oblastí genitálií a podpazušia jej bola precíznym spôsobom odstránená koža, pričom okrem malého strapca vlasov bola taktiež komplet vyholená. Prípadu sa ujíma detektívka Nadja Simon (Friederike Becht), ktorá sa bude v spolupráci s prokurátorom Jensom Brettschneiderom (Marc Hosemann) snažiť o dolapenie sériového vraha, pre ktorého sú obete omnoho viac, ako len obyčajné trofeje. (*CARNIFEX*)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (6)

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

Príbehu som dávala nádeje asi po tretiu časť. Päť dospelých ľudí, ktorým zavraždia kamarátku a vraciame sa do ich internátnych čias, keď mali asi 13 rokov. V pozadí príjemný hlas, ktorý vás sprevádza jednotlivými dielmi, tak ako sa rozvíja príbeh, tak sa nám odhaľujú tajomstvá ingrediencií parfému. A tu s pozitívami končím. Malo sa to podobať na severské kriminálky alebo na Fargo? Ku koncu som sa nielen strácala, už ma nebavilo, ako si každý herec v príbehu hrá svoje a pre mňa nebola presvedčivá ani Friederike Becht v úlohe hlavnej vyšetrovateľky. Nehodili sa mi k sebe postavy, ako vyzerali v mladosti a dospelosti. A rozuzlenie, ak malo byť prekvapením, tak som zarytá hlboko do sedačky musela konštatovať, že posledný diel bol z nejakého iného seriálu. Mala som si veru radšej pozrieť Dericka! Možno môj komentár nahlodá k zvedavosti niekoho ďalšieho, aby si sériu pozrel a možno ma ďalšie komentáre presvedčia, že som len veľmi nechápavá... ()

lineker 

všetky recenzie používateľa

Člověk poznamenaný kultovním filmem se musí ubránit srovnání a potom může s klidem sledovat opravdu dobrou německou krimi sérii, která je možná někdy až moc tažená k nereálnosti, ale na druhou stranu nabízí neohrane témata a dobře postavenou krimi zápletku o jednom netradičním studentském spolku, kterému se jejich zábava trošku vymkla z rukou. A o vůních, které mohou mít až existenciální podobu. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Na iných filmových fórach, je “Parfum” označovaný za “Noir” záležitosť, čo teda mne osobne príliš nesedí (toto som si mohol aj skôr zistiť - idiot). Čo však nedocením Ja, iná dušička by možno mohla. Na mňa príliš pomalé, nezáživne podané, no najmä nezaujímavo zvláštne. Po tretej epizóde balím kufre, pričom ma už ani zvedavosť z rozuzlenia nedonútila, aby som samotný seriál dosledoval do úplného konca. Treba si vážiť čas .. ()

Skeksis odpad!

všetky recenzie používateľa

Ďalšia z radu nechutných malých pijavíc, snažiaca sa z výborného diela, ktoré sa jej absolútne netýka, vycicať niečo pre seba. Okrem návodu na to, ako si namiesto holenia zrezať kožu - čo by rast chlpov vyriešilo natrvalo, mi tento seriál nepriniesol absolútne nič. Viem, že Suskind dlho otáľal s predajom práv na Parfum, nakoniec tak urobil za 10 mil. €, ale Tykwer to obstál bravúrne. A tým to malo zhasnúť. Tiež viem, že Suskind dal v živote asi dva rozhovory a bol radšej zalezený, ale ak videl tento počin, zvlášť ako tam čítajú tí idioti z jeho knihy a pozerajú Tykwerov Parfum - príbeh vraha, tak už asi nevylezie z domu nikdy. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Veľmi ťažký seriál. Temný, surový, presexualizovaný a hlavne bez akéhokoľvek náznaku pozitivity. Každý chlap je tam násilník, každá žena je psychicky mimo, vrátane vyšetrovateľky. Napriek tomu ma v stredovej časti dosť zaujal a čakal som na nejaké väčšie prekvapenie na záver. Niečo prišlo, ale dokonalé to nebolo. A dokonalé to nebolo ani určitými nepochopiteľnými zlyhaniami, ako je napríklad vyťahovanie 20 rokov starej mŕtvoly, ktorá za ten čas nejaví ani najmenšiu známku rozkladu, dokonca pomaly vyzerá ako práve okúpaná. Nemci stavili na prílišný art a nezastavili sa ani predtým, že tam ukazujú akože 15-ročných súložiacich ľudí a to dosť opakovane a explicitne (hoci samozrejme herci sú starší). Ale nemyslím si, že toto muselo byť prezentované na úkor príbehu. ()

Galéria (25)

Reklama

Reklama