Reklama

Reklama

Série(3) / Epizódy(50)

Obsahy(1)

Tradičná medicína súvisí s kultúrnymi tradíciami toho- ktorého národa, či tej - ktorej oblasti. Jej korene siahajú do minulosti, ale aj súčasná spoločnosť ju neustále dotvára a mení. Ale predovšetkým - znalosti a skúsenosti, ktoré obsahuje, sú neustálym zdrojom pre hľadanie nových liečebných postupov - a to aj do budúcnosti. Výhody meditácie, terapeutické účinky umenia, alebo chemické pôsobenie rastlín, či prírodných toxínov - to všetko sú postupy, ktoré dnes skúmajú odborníci - postupy tradičnej medicíny nám otvárajú okná pre hlbšie pochopenie  a vnímanie ľudského tela.
Vydajte sa na zaujímavú a pútavú cestu za tradičnými medicínami vo svete - spolu s doktorom Bernardom Fontanilleom, ktorý vám priblíži rozličné spôsoby liečenia , ktoré sú hlboko zakorenené v jednotlivých kultúrach národov. (STV)

(viac)

Diskusia

PRIDAŤ PRÍSPEVOK
bloke

bloke (hodnotenie, recenzie)

kaposlav

ešte som si teraz všimol aj tvoj predposledný príspevok; ja nahrávam tak, že si nahrám niekedy hoci aj 4 programy z rôznych staníc idúcich v jednom čase a potom pozriem, kedy mi vyhovuje. Ak je to z komerčnej stanice, ktorá púšťa reklamy (to je v mokom výbere menej než polovica), neraz si cielene nahrávam film z nočnej reprízy, kde niekedy nie je ani jedna reklama; inak ich pretáčam. Obraz je pre mňa dosť dôležitý - aj pri filmoch, aj pri cestopisných a prírodopisných dokumentoch (samozrejme, nie pri historických s množstvom starých záberov). Vysvetlovať asi netreba prečo, je to otázka osobnej preferencie (niekto má rád to, niekto iné), no keď už raz viem, že mám v dosahu "krásny obraz", tak pozerať mazaninu ma nebaví (napríklad reštaurované verzie starých francúzskych komédií, to je paráda nielen obrazová; v prípade Bondov zas dokážem tieto filmy pozerať len pre ten pekný obraz a to čo na ňom je, lebo inak ma dejovo príliš nebrali...).

bloke

bloke (hodnotenie, recenzie)

kaposlav

No fakt je ten, že o žiadne zdroje sa už ani nezaujímam, kedysi som používal rýchly platený rapidshare, no sťahovanie je furt "opruz", pretože neraz sú tie linky rozdelené do viacerých súborov, takmer vždy to treba rozbalovať, atď. A dnes už taká centrálne populárna úložná adresa ani nie je, ktorú by sa "oplatilo" pre sťahovačov platiť si, takže to čo niekto nájde, je rozmiestnené na jednom z hoci 30-40 rôznych úložísk (viem, že občas niekto ponúkal aj centralizované premium účty, no ako vravím - už nezájem).

Z torrentov som si občas stiahol niečo, čo som tam tiež sotva našiel živé, niekedy som sťahoval aj týždeň (0-1 seederov) a naposledy jediné nájdené HD bolo otrasnejšie, než obraz z DVB-T.  A všeobecne s kvalitou mám rôzne dávne žalostné skúsenosti (obrazovou aj zvukovou, a naopak niekedy ma zas prekvapil nejaký 720p film ktorý mal niečo cez 1GB a obraz mal takmer špičkový). Tie zdroje blízke našej krajine zas uprednostňovali len ohavný český dabing poslednej doby a takmer nikdy slovenský (aj keď existoval, ten je pre mňa menej zlý).

 Môj záber je totižto dosť široký, časovo (dátum vzniku) aj titulovo (menej rozšírené filmy, či aj európske bežné produkcie, rôzne zábavno publicistické relácie -mimo toho nášho stokového mainstreamu), a to som kedysi ako som už spomenul, skončil u hladania a sťahovania či už samotných titulov, alebo lepšej obrazovej verzie, alebo tituliek k originálnej verzii..., pričom na samotné komfortné pozeranie mi už neostal takmer žiaden čas. Tiež je v zahraničí vela streamovaných a archivovaných programov pre "domáce" publikum (resp. susedné krajiny), a s takým obsahom sa takmer nikto nekašle, aby ho zas zavesil na úložiská -lebo u nich doma je to prístupné každému...

Tiež môj dojem bol ten, že "sťahuj, čo práve frčí" v ponuke pre sosačov, takže ten výber je stále takto oklieštený, aj keď akože pomerne aktuálny.

kaposlav

kaposlav (hodnotenie, recenzie)

bloke

Možno nemáš dobré zdroje z kadiaľ sa dajú veci rýchlo stiahnuť a na výber je tam aj formát, rozlíšenie, jazyk či kvalita. Isto nemám na mysli posraté share stránky ako ulozto. To tak pred 8 rokmi frčalo nie teraz. Samozrejme zadara len nutnosť registrácie. Častokrát tie najlepšie stránky sú na pozvánku kvôli idiotom a škodnej, a uživatel môže dať len 1-3 overovacie registračné kódy pre nových členov. Ešte celkom dobré sú torrenty.

na príspevok reagoval bloke

kaposlav

kaposlav (hodnotenie, recenzie)

No teletext v TV je už celkom málo nápomocný po nástupe internetu :) a tak netuším čo si tam píšu a zrejme preto je tam stále STV, lebo to  už málokoho zaujíma. Z TV nenahrávam nič a na čo vôbec. Len zriedka sa stane, že to čo chcem nenájdem na nete a keď to nájdem tak v dobrej kvalite. Ja nemám telku cez polovičku obývačky ako niektorí a nepotrebujem uhlopriečku 150cm a tak nemám problém, že by mi dojem kazila kvalita obrazu, alebo zvuku a taktiež si nepotrpím na HD. Pre mňa je dôležitý dej a obsah filmu nie vyčačkané HD a predimenzované efekty. Napalovanie je tiež zbytočné, lebo si to rýchlejšie nájdem a stiahnem z netu akoby som prehraboval DVDčka. Napaloval som tak pred 6-9 rokmi a väčšinou to využili kamaráti, čo si to požičali ako ja sám. Pozerať niečo v TV je fakt horor, lebo keď tam už aj beží film na ktorý náhodou sa prepne, keď je TV zapnutý, tak si ho hneď stiahnem a pozriem, a dopozerám to skôr ako skončí v TV, lebo to tam zasierajú reklamou, že film pretiahnu aj o polovičku stopáže. Aj tak nechápem ako môže niekto si vychutnať film v telke, keď napätie poserú tým prerušovaním reklamou a dojem z filmu je polovičný. Horor, thriller, dráma, akčné a aj krimi je tým pádom v TV nepozertelné.

na príspevok reagoval bloke

bloke

bloke (hodnotenie, recenzie)

kaposlav

Je na webe, ale nie všetko a to čo je, väčšinou v nedostatočnej obrazovej (či niekedy i zvukovej) kvalite, a ak by človek chcel vyhladať všetky tie zaujímavé programy, ktoré si teoreticky vie nahrať z výberu trebárs 80 staníc, tak ich bude hladať, sťahovať, označovať a spravovať 5-10x dlhšie (než že si označí "čo nahrať" a následne jednoducho pozrie). Ja zas v posledných rokoch pozerám väčšinou len z TV nahrávok v ich pôvodnej kvalite (HD/SD cez optiku), že ani vlastné kúpené DVD/BD si nestihnem pustiť,  krátkodobé obdobie sťahovania z webu mám už dosť dlhý čas za sebou, kedy som väčšinou len hladal, sťahoval, niekedy i napaloval, a pozrel z toho tak 10%. Tento seriál som si napokon tiež nahral pár dielov a zo 2 už pozrel, je to také typické francúzske (ako často chodí na Arte, či pár nemeckých staniciach), tj obrazová stánka vysoká, obsah pomerne zaujímavý, a v tomto prípade z osobnej kategórie: keď zvýši čas tak v pohode (aj minutážou), keď nie a dokument nám ujde, nič sa nedeje.

Inak teraz som si všimol, že na teletexte (R a) Televíze Slovenska má RTVS 1 i 2  v hlavičke ešte stále STV, takže tam sú tiež mohykáni, ktorí sa nemienia vzdať tohto stále najzaužívanejšieho hovorového označenia.

na príspevok reagoval kaposlav

kaposlav

kaposlav (hodnotenie, recenzie)

bloke

Viem čo to R znamená a ja som to nevymyslel dať dokopy TV a rozhlas ako jednu organizáciu. Čo sa týka seriálu, tak da sa na to pozerať a dozvieš sa kopec vecí, ale máločo ti bude v praxi užitočné. Čo sa týka ako to nazývam ja, tak nijak, lebo TV pozerám len málo (TV používam skôr ako monitor na prehrávanie obsahu externého disku). Všetko čo ma zaujíma, alebo aj nezaujíma je na nete. V dnešnej dobe je TV pre takých, čo si nevedia veci stiahnuť, alebo vygoogliť na nete, alebo pre takých čo sú už osprostení z TV a vlastne aj tak trochu závislí na tých reklamách a propagande občas prerušovanej filmom, či seriálom :)

na príspevok reagoval bloke

bloke

bloke (hodnotenie, recenzie)

kaposlav

Viem, ako debilne je nazvavaná STV v súčasnosti, ty ju nazývaš ako? Že "ide v RTVS"? Či napríklad, že "teletext RTVS", alebo "teletext jednotky a dvojky"? Alebo, že "RTVS opäť úspešne odignorovala odpočítavanie k Novému roku a slovenskú hymnu"? Akú informačnú hodnotu má takéto vyhlásenie? Vieš, že to "R" znamená rozhlas? Takže nato aby si to vyjadril za RTVS, musel by si odsledovať všetky programy slovenskej televízie i rozhlasu v danom čase, aby oznámenie bolo korektné. A v ďalších prípadoch zas potrebuješ presne zistiť, či niečo vysiela slovenská televízia na programe 1 alebo 2, aby si sa vedel podla teba správne vysloviť, že čosi vysiela na (dementne nazvanej) jednotke, či dvojke.

Každopádne ku konkrétnej relácii si sa nijak bližšie nevyjadril svojími dojmami. Takže debata o...

na príspevok reagoval kaposlav

kaposlav

kaposlav (hodnotenie, recenzie)

bloke

Ja to pozerám. Problém je v mentálnej úrovni ľudí, každí pozerá to čo mu je vlastné. Jednoduchý ľudia pozerajú jednoduché veci ako reality šou tipu farmár hľadá ženu a žiaľ akosi ich je väčšina. Našťastie valná väčšina z týchto jednoduchých ľudí je natoľko jednoduchá, že si myslia, že celý internet je facebook s pokecom a tak na čsfd sa neangažujú. Je to krásne vidieť na tunajšom hodnotení, keď perly komerčných TV, čo majú veľkú sledovanosť tu zbierajú odpad za odpadom. A ty vôbec tú TV pozeráš? STV už nie je, je to RTVS nejakú dobu.

na príspevok reagoval bloke

bloke

bloke (hodnotenie, recenzie)

Sranda, že to nikto nepozerá -  na STV to už istý čas beží, aj by som bol zvedavý o čo ide, ale akosi mi neostáva čas ani na jeden diel. A tu ani jedna reakcia, ohodnotenie, divácka poznámka, detto imdb stále čaká aspoň na 5 prvých hodnotiacich hlasov.

na príspevok reagoval kaposlav

Reklama

Reklama