Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízny film, tajomný príbeh starého archivára a mladého eléva - práve nastupujúceho archivára. (STV)

Recenzie (5)

Flego 

všetky recenzie používateľa

Tajomný, takmer hororový príbeh začínajúceho archivára ( mladý Čálik ) bol prvýkrát odvysielaný až 6.11.2016 a čas sa pod film silno podpísal. Prvý komentár. ()

fragre 

všetky recenzie používateľa

Tak ano, je to velmi šedesátkově dobové - poetika nové vlny, inspirace Kafkou. A tuším, že i již posrpnová deprese, ten motiv pasti, která sklapla a úniku z ní není. Ale ten archiv je pěkně strašidelný a naopak Jana Švandová je velmi půvabná. Pěkná hudba od mě jinak neznámého Svetozára Stračiny. Na sice slabé, ale čtyři hvězdy to stačí. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Strednometrážny televízny film, ktorý ponúka skôr komediálny mikropríbeh o vhupnutí do začarovaného kruhu udalostí, ktoré sú späté s jedným muzeálnym archívom. Celkovo priemerné, kde jemne vytŕča iba mladý Karol Čálik a hore bez mladučká Švandová. ()

javlapippi 

všetky recenzie používateľa

"Nesmieme pripustiť aby sa pevná reťaz archivácie niekde porušila." Mladý oparochňovaný Čálik sa uchádza o miesto archivára na strašidelnom hrade a počúvajúc suchopárne archivárske reči, robí si zálusk na mladú predabovanú sprievodkyňu Švandovú. Má to dobovú atmosféru a dobrú hudbu. Trochu nová vlna, trochu horor, trochu alegória, trochu nuda. Môže byť. ()

Reklama

Reklama