Reklama

Reklama

Dilili v Paríži

  • Česko Dilili v Paříži (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Animovaná rozprávka Dilili v Paríži je ďalším filmom z dielne Michela Ocelota, ktorý nám prostredníctvom dobrodružstva malého dievčatka priblíži obdobie belle epoque v dejinách Francúzska. Odvážna Dilili spolu so svojím kamarátom Orelom sa vydajú po stopách spolku, ktorý stojí za únosmi dievčat v Paríži. Mladí hrdinovia stretnú počas svojho „vyšetrovania“ významné osobnosti tej doby - od Marie Curie až po Marcela Prousta. Každá z nich im poskytne pomocnú ruku či indíciu. Dostanú sa na pozoruhodné miesta, do tajomného prípadu sa prelína mágia  a na jeho konci sa tradične stretne dobro so silami temna. (Film Europe)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (5)

majo25 

všetky recenzie používateľa

Ďalší zvláštny film od Ocelota (nie tej mačkovitej šelmy), navyše v tak divnej a nesympatickej animácii, že som si na ňu nedokázal zvyknúť ani do konca animáku. Animované postavičky na reálnom pozadí mesta bol nepodarený experiment....vyzeralo to, ako keby na animácii chceli ušetriť. Slabé hlavné postavy - poslíček zo starého Paríža s moderným účesom a malé premúdrelé mulatské dievčatko, ktoré mi liezlo na nervy - je divná kombinácia a ich priateľstvo pôsobilo s prižmúrením pedofilne. Divne pôsobili aj historické osobnosti vo vyfabulovaných stretnutiach a situáciách. Zaujala tak iba mysteriózna zápletka o pátraní po tajomnom spoločenstve a jeho zámeroch. Zápletka o skrytom feminizme zaujala už podstatne menej. Ale nápad so štvornôžkami stojí za zamyslenie...čo myslíte, páni? Animák iba priemer, aj to rozporuplný. ()

Lukrecie 

všetky recenzie používateľa

Hezký příběh pro děti a také a možná hlavně pro dospělé. Zajímavé odkazy k dnešní době stojící za zamyšlení. Souhlasím s Andertonem, že výtvarná stránka se mi také moc nelíbila. Reálná pozadí a do toho kreslené postavy, no působí to velmi divně tento mix. Často přítomné dílo Alfonse Muchy zahřeje u srdce. ;) ()

Reklama

mr.filo 

všetky recenzie používateľa

Nápaditě zpracovaný vizuál filmu se zakomponováním známých francouzských postav. Používání fotografií a výtvarných děl hodnotím na výbornou Trochu rozpačitý dojem je ale z překladu, kdy dítě hovořilo přehnaně spisovně, možná to byla snaha o otisk zdvořilého období, kolem roku 1900. Počešťování jmen (např. Sarah Bernhardt je najednou Sára Bernhardtová), které pak s propojením na reálné oslovování nefunguje. A milá Paříž, poznatelné lokace, to funguje. ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Tento artovo poňatý animák je vskutku peknou prechádzkou po Paríži zachytávajúcou rôzne spoločenské sekvencie a atmosféru doby tak, ako sa to dá zachytiť len v "meste módy". Je to ozaj viac umelecké ako dejovo pútavé a tí, ktorí majú obľubu v artových filmoch, si určite prídu na svoje. Pozeralo sa na to dobre, ale ako celok to mňa až tak neohromilo, ale ja tu asi nie som presne tá cieľová skupina. 55 % ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Viac menej som si celý film hovoril, aká by to bola bomba ako hraný film. Problém bol v tom, že mi vôbec nesadla animácia a už vôbec nie v kombinácii s reálnym pozadím. V podstate som zrak zameriaval na okolité budovy, pretože okrem malej Dilili mi takto zobrazené postavy vôbec nelahodili oku. Dej aj celý koncept ála Polnoc v Paríži mi ale skvele sadol a ešte o to viac ma mrzí, že nešlo o hraný film, prípadne o animáciu na technickej úrovni Pixaru. K nižšiemu hodnoteniu tohoto milého filmu som sa ale po dlhom premýšľaní uchýlil vďaka až príliš krátkemu finále, pričom vyslobodzovacia akcia mohla trvať kľudne aj polhodinku a film by dokázal lepšie vygradovať. 70% ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (2)

  • Ve většině záběrů bylo použito pozadí reálné fotografie nebo pohlednice zachycující Paříž oné doby. [Zdroj: časopis Cinema 11/2018] (ČSFD)
  • Snímek měl celosvětovou premiéra na Annecy International Film Festival v Francii 11. června 2018. (Varan)

Reklama

Reklama