Reklama

Reklama

Posledný autoportrét

  • Česko Poslední autoportrét (festivalový názov) (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Známy slovenský dokumentarista po dlhých rokoch tvorivej (ne)absencie dokončil nový film. Na prvý pohľad, ako inak, dokument. Čo však nie je celkom pravda. Marek Kuboš sa v tomto umeleckom hybride pokúsil o netradičnú sebareflexiu – ako umelca, syna, ale tiež obyčajného človeka. Prostredníctvom svojich dokončených, ale aj nezrealizovaných, diel predstavuje ojedinelú úprimnú spoveď o tom, prečo veľmi vážne rozmýšľa nad ukončením filmárskej kariéry, alebo aspoň jej doterajšej podoby. Spolu s mnohými, dnes už etablovanými, slovenskými filmármi, ale aj prostými ľuďmi, sa snaží nájsť na svoje neľahké otázky nie jednoduché odpovede… (ASFK)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (14)

pepo 

všetky recenzie používateľa

Uprimna a sympaticka spoved. Prijemna dlzka a temy, s ktorymi som bojoval aj ja a nakoniec prehral. Bavilo ma to. Silnych 7/10 ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Marek Kuboš sa rozhodol nakrútiť svoj posledný dokumentárny film a natočil o tom dokumentárny film. Ten posledný. Ale uvidíme, snáď ho nepohltí komercia a keď, tak posledný respondent mu určite pôjde rád za protagonistu jeho potencionálneho projektu. Marek Kuboš je veľký sympaťák, jeho film je miernym experimentom, na naše pomery určite, má zhruba predstavu aj o tom, čo chce povedať. Často to ale hovoria aj ďalší naši významní dokumentaristi. V TV za 80%, v kine tak za 60%, predsa len je to film buď na špecializované festivaly alebo na pondelňajší večer na Dvojke. ()

Reklama

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Nemôžem povedať, že by ma tento dokument nejakým výrazným spôsobom zasiahol. Je to v zásade príbeh o režisérovi, ktorý si prešiel nejakou svojou očistou, aby dostal znovu chuť pracovať. Je to akási taká sebareflexia toho, čo mu nevyšlo a čo robil zle, ale je to skôr alternatívne dielo, ktoré nezaujme väčšinového diváka. Ja som sa v tom trošku stratil a nevidel som v tomto snímku veľkú pridanú hodnotu. Holt, asi som ešte nedospel :) 40 % ()

Bebacek 

všetky recenzie používateľa

Ten film je vlastně jako cibule: loupete, loupete a někde uprostřed, pod vrstvou všech těch natěsno pospojovaných slupek, stojí obnažený filmař (v jednom momentě doslova) – autentický člověk, jehož autor celou dobu hledá a touží ho postavit před objektiv kamery. --- více v mé recenzi pro 25fps (odkaz v ext. recenze) ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Dokumentárny film o tom, ako sa točia dokumentárne filmy. Alebo vlastne o tom, ako sa točiť nedajú, lebo na všetko treba 300 potvrdení a súhlasov a každý si rozmyslí, čo povie na kameru, ak nechce mať problémy. Tak to vidí autor, ale ono to až také horúce nebude, lebo dokumenty sa stále točia a nie sú len o prírode alebo dávnej minulosti. Akoby autor predčasne rezignoval, čo mu povedala aj mama, a týmto filmom sa to snaží ospravedlniť. No záverečný rozhovor v aute je fakt dobrý. Takže autor točiť vie, má nápady, tak prečo premrhal 15 rokov? ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (2)

  • Marek Kuboš nazval na LFŠ 2019 svůj film psychohygienou, na kterou mu přispěl stát. Léčba podle jeho slov zafungovala a on má znovu chuť do práce. Výrazu „poslední“ se brání a podle svých slov si v tomto směru ponechává zadní vrátka. (klukluka)
  • V době, kdy Marek Kuboš netočil autorské dokumenty, natáčel mimo jiné cestopisy pro televize. Na obživu si vydělával v oboru. (klukluka)

Súvisiace novinky

LFŠ ocení Hynka Bočana a Milana Lasicu

LFŠ ocení Hynka Bočana a Milana Lasicu

28.05.2019

Letní filmová škola Uherské Hradiště, která se letos koná v termínu 26. července až 4. srpna, přivítá dva významné představitele česko-slovenské kinematografie – režiséra Hynka Bočana a herce Milana… (viac)

Reklama

Reklama